keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Black Friday: Säästöille kävi kauheita!

Säästötililläni on tapahtunut kauheita: Otin sieltä kauheasti rahaa ja käytin sen.

Aloitetaan kertomus kuitenkin ihan alusta. Itse Musta Perjantai meni kohdallani vielä ihan rauhallisesti. Olin koko illan kotosalla ja mielenkiinnosta selailin jos jonkinlaisia verkkokauppoja ja niiden tarjouksia. Mielestäni tämä oli Suomessa ensimmäinen vuosi, kun lähes jokainen yritys oli tähän hömpötykseen lähtenyt. Täytyy tosin sanoa, että itse alennukset eivät kyllä olleet mitään maata järisyttäviä. Lähtöhinnat olivat monasti normaalihintoja korkeammat ja alennusprosentit pieniä. Tavara poistuvia malleja ja sellaista, mitä ei kyllä tehnyt mieli ostaa edes alennuksen kanssa. Perjantaina en kerta kaikkiaan ostanut mitään muuta, kuin viikonlopun ruuat Lidlistä ja siellä oli muuten ilman Black fridaytakin ihan hyvät alennukset!

No, sitten koitti lauantaiaamu ja aloittelimme viikkosiivousta. Tai tarkoitus oli aloitella, mutta henkilökohtaisesti kohtasin itse lähinnä pienimuotoisen hermoromahduksen. Tytön huone oli kaaoksessa, vaikka hän on koettanut jo useamman viikon sitä siivoilla ja ajattelin itsekin jo auttaa urkassa. Totesin kuitenkin, ettei kaikelle tavaralle ole mitään paikkaa, mihin ne voisi siivota! Isomman vaatekaappikokonaisuuden hankinta on ollut jo parin vuoden ajan tehtävälistalla ja tämä täyskaaos oli ikään kuin viimeinen niitti, joka käynnisti tapahtumien vyöryn. 

Olin jo aiemmin suunnitellut Ikean moduleista tarvittavan kokoisen ja mallisen vaatekaapin. Nyt palasin suunnitelmien ääreen ja näppäilin itseni Ikean verkkosivuille. Ja siitä se sitten oikeastaan lähti...

Ikeallakin oli koko viikonlopun kestävä tarjouskampanja: Osta 100€:lla tavaraa ja saat 10€:n lahjakortin. Lahjakortti aktivoituisi seuraavana maanantaina. Käytännössähän tämä tarkoitti 10% alennusta, jonka saisi lisätavaran muodossa. Käytännössä alennus innosti minua katsomaan muitakin huonekaluja.

Tytön huone on ollut vailla kunnollista sisustusta ja väriteemakin on ollut aika synkkä. Kaapiston lisäksi päädyin ostamaan myös sängyn, jonka alla on kaksi säilytyslaatikkoa. Yhteishinta 936€ takasi minulle 90€:n lahjakortin, jolla saan hankittua huoneeseen vielä uuden kirjoituspöydän (kolmekymppiä jää vielä itselle maksettavaa). Käytännössä siis ostin kaapiston ja sängyn, sain työpöydän kaupanpäälle! Ja kerralla tuli hankittua tytölle tarvittavat huonekalut, joilla hän saa luvan pärjätä aikuisikään asti. 

Ostoslistalle valikoituivat:

Ja kaupanpäällinen:
Brimnes kampauspöytä 119€ (josta 29€ omaa rahaa)

+ pari hodaria ja pehmistä, ehkä 3€.

Yhteensä 968€
Suoraan säästötililtä. 

Summa on hieman enemmän, kuin olin suunnitellut tytön "joululahjoihin" vielä käyttää. Ja paljon enemmän, kuin olisin halunnut säästötililtä ottaa. Toisaalta olen äärimmäisen tyytyväinen hankintoihin ja niiden tuomaan lisätilaan. 

14 kommenttia :

 1. Ja koska lapsi ei kuitenkaan ymmärrä joululahjan tulevan kuukauden etuajassa niin aatoksi joudut näiden lisäksi paketoimaan vielä kymmenien eurojen edestä lisää tavaraa? :D

  Näin ne rahat salakavalasti katoavat kun jotain pidempään tarvittua tulee vihdoin hankittua. Onneks noin isoja hankintoja on harvoin, tuon tonnin kun jakaa oletetulle 10v käyttöiälle niin ei se enää paha summa olekkaan vuositasolla ajateltuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jo aiemmin ostanut tytön muut joululahjat, joten onneksi sen suhteen ei enää lisäkuluja ole tiedossa (jollei jonkinlainen jouluhulluus pääse iskemään). Tyttö tosin luulee, että nämä huonekalut olivat ne hänen lahjansa minulta :D

   Nämä hankinnat olisi pitänyt joka tapauksessa tehdä jossakin välissä, mutta parempiakin aikoja varmasti olisi löytänyt kuin nykyinen mummolan lunastus ja matkakassan kartuttaminen.

   Poista
 2. Paitsi ikean kamojen kesto ei tule olemaan 10v vaan paljon pienenpi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kestävät, vaikka samoilla linjoilla lastulevystä kanssasi olenkin. Ainakaan ostokoriin ei valikoitunut niitä ohuimmasta levystä valmistettuja kalusteita. Nämä ovat suhteellisen vankkaa tekoa.

   Täyspuiset olisi olleet asia aivan erikseen, myös hintapuolella.

   Poista
  2. Onneks noita lastulevystä kasattuja huonekaluja on myöhemmin erittäin helppo fiksata itse jos porakone, puutapit ja hiomapaperi pysyy kädessä. Muutamasta lastulevykyhäelmästä olen itse vaihtanut kokonaisia levyjä liimapuuversioihin kun on liitokset revenneet tai tullut pahempia ruhjeita muuton yhteydessä, hajonnutta osaa mallina käyttäen lopputuloksena on lähes identtinen kopio paljon kestävämpänä versiona. Varsinkin jos pinta on valkoiseksi maalattu niin ei erotu juuri ollenkaan alkuperäisistä :)

   Poista
  3. Kiitos vinkeistä Vanha Kehno! :) Suhteellisen näppäriä ollaan, joten uskoisin korjaustenkin onnistuvan. Ja ehkä Ikeastakin saa hajoneen tilalle sitten uusia osia (tai jos pian rikkoutuu niin takuun kautta ainakin). Uskoisin kaapiston ainakin olevan pitkäikäinen. Tuollaista paksumpaa levyä kaapit on ennenkin aina olleet.

   Poista
  4. Sohva on sellainen, jota en Ikeasta lähtisi ostamaan. Olen nähnyt kavereilla vääntyneitä sohvanrunkoja aivan uusissakin sohvissa. Eli eivät oikein kestä edes istumista. Tosin niissäkin on varmasti suuria eroja laadussa.

   Poista
  5. Meillä on ikeasta keittiö, pax kaapit ja kivik sohva. Kaikkiin ollaan oltu tosi tyytyväisiä =)

   Poista
  6. Mukavaa kuulla! :) Olen kuullut paljon hyvää myös Ikean patjoista ja ainakin tämän sängyn mukana tuli kaksi todella muhkeaa vaahtomuovipatjaa. Kevyelle nukkujalle oikein passelit.

   Poista
 3. No hei, tyttö on ainakin varmasti superonnellinen uudesta sisustuksesta!
  Mulle iski myös sellainen ostokohtaus tässä säästelyn välissä...

  Terv. Ent.yh :)

  VastaaPoista
 4. Itsekin sorruin...menin Jyskiin ostamaan mielessäni pikkukakkoselle peitto 13e ja eka erityiselle peitto n20-30e...lopputulos: untuvapeitot poistoalessa 50e /kpl (norm 178e)!!! ostan 3 peittoa 150e ja sen pikkukakkosen nenäliinan kokoisen peiton 13e =D

  VastaaPoista
 5. Moikka, onko uuden bloggarin mahdollista päästä blogrolliisi? Olisi kiva saada muutama lukija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa :) Lisäsin blogisi blogrolliini. Zemppiä blogin aloittamiseen!

   Poista
  2. Thanks! Lisään myös tämän blogin

   Poista