perjantai 13. toukokuuta 2016

Ensimmäiset osingot Nokiaan

Osakesalkullani ei kovin mairittelevasti mene, mutta osinkoja on sentään ropissut kevään pörssipiristykseksi.

Toistaiseksi olen myynyt osakkeitani vain yhden kerran, kun huomasin Nokian renkaiden arvon kohonneen lähes kaikkien aikojen korkeimpaan huippuunsa ja onnistuneesti arvelin kurssin pian rysähtävän omaan mahdottomuuteensa. Myin koko omistukseni (n. 1000€) pois ja ostin takaisin viikon päästä, kun hinnasta oli sulanut hyvä siivu. Voittoa tuli noin 280€ ennakkopidätyksen ja kulujen jälkeen.

Suurin piirtein samanlaisen potin korjasin ennakkopidätyken jälkeen myös kevään osinkoina: 265€. Osingot sijoitin pienen lisätalletuksen kera mukavasti kyykänneeseen Nokiaan, joista pitäisi tulla vielä osinkoa n. 23€.

Lista ensimmäisistä osingoistani ikinä: 

 • Nixu: 12,15€
 • Fortum: 177,10€
 • HKScan: 14,14€
 • Nokian renkaat: 51€
 • Viking Line: 19€
 • Sampo: 81,70€
 • (Nokia 30,94€)
Yhteensä: 386,03€ (ennakkopidätettynä 288€)

Sijoittettu summa on tällä hetkellä 7599€, joka sisältää myös aiemmin mainitut myyntivoitot ja osingot. Sijoitukset ovat tänään 12.5. miinuksella 275€. Käytännössä siis voitolla ollaan, koska voittoa on tullut enemmän kuin tappiota!

Otin vielä tällaisen käppyrän Nordnetista:

Sininen näyttää sijoitusteni läpikäymän vuoristoradan. Vertailun vuoksi kuvassa myös OMXH25GI -kasvuindeksi liilana käppyränä.
Vähäiseltä näyttävät nämä osakesijoittamisen tuotot. Koetan kuitenkin jatkuvasti muistuttaa itseäni, että ensimmäisen vuoden aikana mahdollisuus sijoitusten tappiollisuudelle on erittäin suuri ja tilastojen valossa todellisia voittoja aletaan kerätä vasta + 5 sijoitusvuoden jälkeen. 

Ja onhan +/- 0 tuloskin paljon parempi kuin tappiollinen sijoitus ja tilillä makuuttamisenkin sijaan olen saanut sentään mahdollisuuden voittoihin. 

Ja ainahan tuo piristää mieltä, kun omat sijoitukset on lähes koko ajan voittaneet vertailuindeksinsä. 

Salkkuani voi muuten seurata Sharevillessä, nimimerkillä PisnesAnanas.

4 kommenttia :

 1. Kannattaa käyttää vertailuissa noita GI-päätteisiä käppyröitä (esim. OMXH25GI). Ne ovat siis kasvuindeksejä (Growth Index), joihin sisältyvät osinkotuotot, kun tuo perus OMXH on hintaindeksi, johon osingot eivät sisälly. Varsinkin pidemmällä tähtäimellä hintaindeksin käyttö vertailuun antaa aivan liian ruusuisen kuvan oman salkun suoriutumisesta suhteessa indeksituottoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ohjeista Rahalla vapaaksi! Minulla ei ollut hajuakaan, miten nuo GI:t ym. eroaa toisistaan. Otin uudet graafit ohjeidesi mukaan ja vaihdoin postaukseen. Näköjään on eilen ollut hyvä pörssipäivä, kun prosenttiluvutkin oli pompanneet mukavasti :)

   Poista
 2. Oliko jännää ostella osakkeita? =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännittäväksi ei minun salkkuani oikein voi sanoa. Ostin pääosan osakkeista viime kesänä, täydensin vähän tammikuussa ja nyt sijoitin osingot Nokiaan. Osta ja pidä -periaatteella :) Mutta joo, kyllä osakkeet on ehdottomasti jännempiä, kuin rahastot ja indeksit.

   Poista