keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Yrityksen toinen vuosi

Tämä vuosi on ollut hieman edellistä hiljaisempi, mutta samalla myös vakaampi toiminimen töiden osalta. Voittoakin tuli tehtyä.

Viime vuonna tein paljon enemmän kotikeikkoja, mutta nyt olen vaihtanut enempi ryhmien koulutukseen. Tämä ei sinällään haittaa, koska kursseista tienaan hieman enemmän, ne ovat edeltä tiedettävänä ajankohtana ja ylipäätänsä pidän niiden vedosta. Kotikeikoissa on aina oma stressinsä, kun ei tiedä, mitä vastassa on. Paluu normaalin pituisiin työpäiviin on vähentänyt lisätyön tarvetta, kun omaa aikaa jää vähemmän käteen. Olen ollut hyvin tyytyväinen menneeseen vuoteen toiminimeni osalta.

Avainlukuja: 

Liikevaihto yhteensä: 3700€
Tehdyt tunnit: 64h
Menot yhteensä: 923€ (pääasiassa laitehankintoja)
Tulot kotikäynneistä: 823,5€
Tulot kursseista: 2256,5€
Blogiyhteistyö: 620€

Liikevoitto: 2777€
Josta maksan sitten jonkin verran tuloveroa. Alv-alarajahuojennuksen ansiosta alvitkin jäävät osaksi tulosta.

Mainostamiseen ei ole tänä vuonna mennyt euroakaan ja siksi uusia asiakkaita on ollut hieman vähemmän. Sen sijaan minulle on muodostunut muutamia ihania vakiasiakkaita, joiden luona olen käynyt kerran toisensa jälkeen. Heille vien pienet joululahjat ennen joulua.

Näyttää siltä, että ensi vuonnakaan ei lisätöistä ole pulaa. Sain tänään puhelun eräältä kiinnostavalta taholta ja he tarjosivat yhteistyömahdollisuutta isohkossa projektissa. Hyvä maineeni on kiirinyt jo lähikuntiin asti. Projektin tarkka sisältö ja roolini siinä ovat vielä hieman avoinna, mutta käytännössä työ tulee olemaan joko projektin suunnittelua tai sitten sen konkreettista vetoa yleisölle ja parhaassa tapauksessa vielä kollegoilleni! Olisi hienoa päästä vetämään oikea seminaariluento, josta voisin veloittaa muutakin kuin pienen tuntipalkkioni.

Samoin ensi keväälle minulla on jo sovittu kaksi eri kurssia sekä kaksi pienempää luentoa. Iltatyöt pitävät kyllä kiireisenä! Olen huomannut stressitasojeni nousevan rutkasti kurssien aikaan, vaikka työ itsessään onkin mukavaa. Takaraivossa on muhinut ajatus siitä, etten ensi syksyksi ottaisi kursseja vaan keskittyisin johonkin muuhun. Täytyy katsoa, millaisia työmahdollisuuksia uusi vuosi tuo mukanaan.


2 kommenttia :

 1. Sinulla on todella mielenkiintoinen blogi ja paljon luettavaa. Luin tuolta vanhemmista teksteistäsi asiaa perinnöstä ja se oli todella hyödyllistä! Periminen on meillä kuitenkin jokaisella edessä jollain tapaa ja jossain vaiheessa, tuli sieltä nettoa tai ei. Itse kauhulla odotan. Perintöverolaskuri antaa jäätäviä lukuja.
  Vaikka olenkin itse ollut aina luonteeltani pihi ja säästäväinen, olen nyt saanut ihan uutta intoa vielä tehokkaampaan säästämiseen. Valitettavasti irtisanominen vakityöstäni sai sen aikaiseksi. Sinulla on hienoja säästövinkkejä, palaan niihin vielä monta kertaa.

  VastaaPoista
 2. Hei, juhlakausi on taas täällä. Niiden, jotka hyötyivät meistä, tulisi tulla esiin ja antaa todistus meistä. Niiden, jotka eivät ole saaneet meiltä lainaa, tulisi ottaa yhteyttä meihin nyt.

  Pieni johdanto itsestäni.
  Nimeni on Claudia Klein, olen saksalainen ja edustaan ​​Spotcap Global Financial Services -yritystä. Annamme kaikenlaisia ​​lainoja 3 prosentin korkotuella

  Tarvitsetko lainaa velan vakuuttamiseksi ennen vuoden loppua?
  Tarvitsetko lainaa yrityksen perustamiseen tai hoitavan liiketoiminnan laajentamiseen?
  Tarvitsetko lainan lomalle?
  Tarvitsetko lainan auton tai talon ostamiseen?
  Tarvitsetko lainaa uuden projektin käynnistämiseen tai nykyisen projektin loppuun saattamiseen?

  Mistä tahansa syystä se voi olla ja tarvitset rahaa. Tässä on ratkaisu taloudellisiin huolenne.
  Asianomaisten osapuolten tulee ottaa yhteyttä meihin saadaksesi lisätietoja sähköpostitse: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 |

  Lainaamalla verkossa olemme erittäin luotettavia ja luotettavia. On erittäin tärkeää, että työskentelet oikean yrityksen kanssa. Autamme sinua saamaan lainaasi parhaan hinnan riippumatta luottoasi! Jos etsit minkäänlaista lainaa, olemme oikea yritys, johon voit ottaa yhteyttä.

  Ota yhteyttä jo tänään saadaksesi lisätietoja lainatarjouksestamme tämän sähköpostin kautta: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 | & Vastaa hetkessä.

  VastaaPoista