perjantai 22. huhtikuuta 2016

Auto ja nainen: Blogiyhteistyössä POP vakuutus ja Emma Kimiläinen

Autonpidosta johtuvat kulut ovat asumisen ja syömisen lisäksi yksiä suurimpia kuluja taloudessani. Koska kulut ovat suuret, olisi juustohöyläkin mielekästä kohdistaa juuri autoon. Aloitan blogissani uuden juttusarjan, jossa käymme läpi autoilua, auton huoltoa ja ennen kaikkea auton käyttökuluissa säästämistä. Näkökulma on vahvasti naisvoittoinen ja juttusarja on loogista jatkoa aiemmin kirjoittamalleni julkaisulle "Yksinhuoltaja ja auto hädässä".

Samalla voin ilokseni ilmoittaa, että olen saanut ensimmäisen merkittävämmän yhteistyökumppanin blogilleni. Omasta pyynnöstäni alan tehdä yhteistyötä POP vakuutuksen kanssa! Kuten olen aiemminkin jo sanonut, POP vakuutus on tavallisen käyttöauton omistajan kannalta ehdottomasti halvin ja edullisin vakuutusyhtiö. Mikä parasta, yhtiöllä ei ole mitään ylimääräisiä keskittäjäetuja vaan edut on suoraan vakuutusten hinnassa, pärjäten silti erinomaisesti muille yhtiöille. Juttusarjani alkaakin POP vakuutuksen järjestämästä kutsutilaisuudesta, jossa eilen pistäydyin töiden jälkeen. Tilaisuudessa esiteltiin POPin uusi Kilsa-vakuutus, josta kerron teille tarkemmin hieman myöhemmin. Tämän lisäksi paikalla oli heidän yhteistyökumppaninsa autourheilija ja TV:stäkin tuttu Emma Kimiläinen, joka kasvoittaa telkkariin tulevat POPin vakuutusmainokset. Emmalta on ilmestynyt myös naisille suunnattu autoiluopas, jonka sain jokin aika sitten arvostelukappaleena luettavaksi. Koska kirja käsittelee auton huoltoa ja käsittelyä aivan alkeista asti, ajattelin, että kirja-arvostelu sopisi hyvin juttusarjani aloitukseen.

Naisen autoiluopas
Emma Kimiläinen

"Ai, pitääks öljyä listätä?"

Emma Kimiläinen ja Naisen autoiluopas
Naisen autoiluopas on pinkki ja naiselle sopiva. Se on lyhyt, paneutuu tärkeimpiin perusasioihin ja keventää tekstiä hauskoilla esimerkeillä TV:stä tutusta sarjasta Suomen surkein kuski, jota Kimiläinen oli mukana vetämässä.

Ohjekuvien avustuksella kirja opastaa mm. oikean ajoasennon säätämiseen sekä perus huoltotoimenpiteisiin. Omat kappaleensa on omistettu auton ostamiselle ja omistamiselle, toimenpiteisiin ennen kuin lähdet ajamaan ja tärkeisiin huomioihin ajon aikana. Lopuksi kerrataan liikennesääntöjä ja Emma antaa suosituksensa niistä nykyaikaisista ajonhallintalaitteista, jotka omasta autosta tulisi löytyä.

Naisen autoiluopas kannustaa naisia oppimaan uutta autoista, mutta on samalla hyvin realistinen sen suhteen, miten syvälle lukijakunnan mielenkiinnossa on upottaa omat kätöset moottoriöljyyn. Kimiläisen pisteliäs huumori läiskiikin peruslissua välillä huoltorätillä takapuolelle: "Siis daa...!". Varoitus pissishuumorista löytyy kuitenkin jo kirjan johdannosta, joten lukija ei voi väittää, ettei häntä olisi varoitettu.

Kimiläinen suosittelee sujauttamaan tämän opuksen vaikkapa auton hansikaslokeroon, jossa se on äkkiä saatavilla, kun ongelmia auton kanssa ilmenee. Minä voisin suositella ihan samaa ja kirja sopisi hyvin vaikkapa lahjaksi tyttöystävälle, äidille, siskolle, ystävättärelle... Jokaiselle naiselle, joka auton omistaa, mutta tuntuu olevan sen kanssa hieman hukassa. Osittain kirjan tiedot ovat samoja, kuin autokoulussa opetettiin, mutta jos ajo-opettajan antamat suulliset vinkit ovat jo kauan sitten unohtuneet, niin tästä kirjasta ne on mukava lukaista uudelleen tuoreeseen muistiin.

Vaikka pidänkin itseäni normaalina, keskivertoa parempana kuskina (hih!), löysin kyllä itsellenikin muutaman hyvän vinkin kirjasta. Jokaiselle tekisi muutenkin hyvää kerrata aika-ajoin harvinaisemmat liikennemerkit ja etenkin pysähtymiskieltomerkit monine lisäkyltteineen. Ja koska olin saanut kirjan luettua vasta edellisenä päivänä, oli ajoasentoni Kimiläisen mukaan erinomainen eilisessä vakuutusyhtiön kutsutilaisuudessa, johon kuului myös käytännön harjoittelua Perimier parkin ajoradalla.

Taloudellisellekin ajamiselle kirjassa on oma lukunsa! Valitettavasti muilta osin kirja on kirjoitettu oletuksella, että lukija omistaa tai ainakin aikoo hankkia mahdollisimman uuden auton. Meitä vanhoilla romuilla ajavia ei ole muistettu muuten, kuin hälyttävinä liikenneturvallisuusriskimainintoina. Vaikka Naisen autoiluopas kehottaakin käyttämään vain ja ainoastaan merkkihuoltoa pienempiinkin korjauksiin, aion itse blogissani kertoa muutamia vinkkejä, joilla huoltokirjan jo kauan sitten hukannut voi säästää selvää rahaa autonpidossa.

Annan kirjalle neljä
autoananasta viidestä.6 kommenttia :

 1. Mielenkiinnosta kysyisin, että oletko vertaillut myös muita vakuutuksia? Sinulla on varmaankin kotivakuutus ja ehkä tapaturmavakuutus itsellesi ja lapsellesi, ovatko nekin POP-vakuutuksesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Haaveileva siili! Ei ole minulla muita vakuutuksia POP vakuutuksessa. Otan hyödyn vain auto- ja liikennevakuutuksesta, koska ovat halvimmat POP:illa. Koska POP:illa ei ole keskittämisetua voi siellä hyvin pitää vain yhtä vakuutusta.

   Muut vakuutukseni ovat Pohjolalla, jossa riittää, että on kolme vakuutusta niin saa keskittämisedun ja asikasomistajaedut. Nämä voivat olla esim. kotivakuutus ja pari sairas/henkivakuutusta.

   Aivan viimeaikoina en ole hintavertailua tehnyt kuin autovakuutusten suhteen.

   Poista
 2. Täälläkin autovakuutus Pop-vakuutuksella. Oli halvin alle vuosi sitten, kun viimeksi hintoja vertailin. Muut vakuutukset eri firmalla.

  Itse olen ollut myös tyytyväinen Pop-vakuutuksen toimintaan, mm. muutama kiveniskemä korjattu, yksi tuulilasi vaihdettu ja kerran maalattu ovi, kun joku oli sitä parkkipaikalla naarmuttanut.

  tp

  VastaaPoista
 3. Heti oli pakko käydä kilpailuttamassa omakin auto tuolla Popilla, mutta Pohjola on halvin edelleen minun kärrylleni.

  Itselleni kävi viimeksi eilen niin, että autosta hävisi kesken ajon tehot sekä ohjaustehostin ja punainen akkuvalo syttyi palamaan kesken kotimatkan. Sen sijaan, että jaksaisi alkaa edes mitään opaskirjaa tutkimaan, aloitin soittoringin omasta miehestäni hänen kaverilleen: mitä mä nyt teen :D

  Olen kanssasi samaa mieltä, että halvempiakin vaihtoehtoja merkkiliikkeille löytyy. Itse en ole käyttänyt autoani merkkiliikkeessä kertaakaan...

  VastaaPoista
 4. Pitääpäs tsekata tuo opas! Itse hankin vasta äskettäin ajokortin Vantaalta maalle muuttaessani, jossa auto on ihan ehdoton. Olen vielä ihan ummikko kaiken kanssa, esimerkiksi huoltoihin, katsastukseen ja jopa tankkaamiseen liittyen. Olen kuitenkin kuskina mielestäni todella hyvä enkä varmastikaan liikenneturvallisuusriski.

  VastaaPoista