keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Aika säästää lisää autovakuutuksessa

Viime vuoden olin naimisissa Pohjolan vakuutusten kanssa alas kilpailutettujen lainamarginaalien takia. Käytännössä lainaneuvottelut edellyttivät vakuutusten siirtämistä POP Vakuutuksesta Pohjolaan. Nyt on vuosi taas kulunut ja aika kilpailuttaa vakuutukset!

Vaikka sainkin mukiinmenevän tarjouksen Pohjolalta vuosi sitten, tuli minulle pari viikkoa sitten aivan toisenlainen lasku! Hinta oli pompannut 350€:oon aiemmsta 290€:sta! Eli saamani hinta oli vain yhdeksi vuodeksi ja pokkana päätti Pohjola nostella hinnat takaisin normaaleiksi tänä vuonna. Vaikka summasta vähennettiin OP bonukseni, jäi vakuutukselle silti hintaa vielä 198€.

Suuntasinpa katseeni siis POP Vakuutuksen sivuille, kuten olin suunnitellut muutenkin tekeväni.
Ja mikä mukava yllätys siellä odottikaan? -15% sekä auto, että liikennevakuutuksista uusille asiakkaille vuodeksi! Tarjous oli jopa parempi, kuin POP Vakuutuksen minulle tarjoama yhteistyökumppanietuus (-20% kaskosta). Huom! Uusille asiakkaille tarjous on voimassa sunnuntaihin 22.1. asti!

Oman  liikennevakuutukseni sekä S-kaskon hinnaksi tuli:

191,50€
(Ja OP-bonukseni säästyvät ihan muihin tarkoituksiin)

Jos haluat testata, paljonko vakuutuspakettisi hinnaksi tulisi POP:issa ja etenkin nykyisellä tarjouksella, voit klikata itsesi POP Vakuutuksen sivuille tästä ja samalla tuet myös blogiani. Blogini uudistetuista mainosbannereistakin pääsee lukemaan vakuutusehdoista ja laskettamaan hinnan.

Muutakin uutta ja kivaa POP Vakuutukselle oli tullut. Yhteistyöhenkilöni yrityksessä listasi mm. seuraavat uudistukset:


 • Bonus on jatkossa henkilökohtainen, ei ajoneuvokohtainen, kuten aiemmin.
 • Maksimibonus on 83 % ja lähtöbonus ilman aiempaa vahinkohistoriaa 40 %, jotka ovat Suomen korkeimmat bonukset.
 • Asiakas voi saada saman bonuksen kaikille vakuuttamilleen autoille tai moottoripyörille, myös ns. kakkosautoille.
 • Autoilla ja moottoripyörillä on kuitenkin omat vakuutus- ja vahinkohistoriat, joten näiden kahden ajoneuvoluokan bonuksia ei voi sekoittaa keskenään.
 • 80 % bonukset voi saavuttaa jo kahdeksan vahingottoman ajovuoden jälkeen. Maksimibonuksen 83 % saavuttaa yhdentoista vahingottoman ajovuoden jälkeen.
 • Yhdelle POP Vakuutuksessa vakuutetulle autolle sattunut vahinko vaikuttaa vain kyseisen auton bonuksiin, ei kaikkien yhtiössämme vakuutettujen autojen bonuksiin.


Itse olen liikennevakuutuksen osalta jo lähes täysissä bonuksissa!

Liikennevakuutuksen bonusalennus: 82%
Kaskon bonusalennus: 70%

Hinausturvakin on vielä pari vuotta saatavilla autovanhukseeni ja sen omavastuu on 0€. Sen jälkeen täytyy alkaa miettiä, mistä saan autolleni hinausvakuutuksen vai vaihdanko vain autoa. 

Kilpailuttamalla säästin 158,5€ Pohjolan hinnasta ja viime vuotisesta kilpailutetusta hinnastakin säästöä tuli 98,5€.


17 kommenttia :

 1. Oliko tämä POP Vakuutus se joka ei maksa mitään korvauksia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vakuutusehtojen mukaan maksanevat tai ovat maksamatta. Minulle ei ole isoja vahinkoja tapahtunut, mutta auton hinaus korvattiin kyllä niin kuin pitääkin.

   Poista
  2. Piti googlettaa, samainen firma jota syksyllä katsoin, mutta ei vakuuttanut. Ainakin itse maksan vähän enemmän paikkaan, josta tiedän saavani korvaukset ilman tapppelua.

   Poista
  3. Mielenkiinnosta,mihin tämä perustuu ettei maksa korvauksia? Itselleni on maksanut..

   Poista
  4. Ikävät kokemukset (joita varmasti on kaikkien vakuutuslaitosten asiakkailla) leviävät yleensä paljon laajemmalle, kuin hyvät kokemukset. Harvoin tulee itsekään hehkutettua missään, miten hyvin tämä vuosi sujui vakuutusyhtiön kanssa.

   Poista
  5. Tämä pitää paikkansa. Alalla työskentelevänä kuulee kunkin asiakkaan välittömän hyvän palautteen aina korvaan silloin, kun vahinkoasian käsittelee, mutta negatiivinen leviää nykyään erityisesti sosiaalisen median keinoin ja kertoo aina miten vakuutus EI KOSKAAN korvaa mitään. Etenkään silloin jos osa vahingosta on korvattavaa ja osa ei.

   Vakuutusehtojen mukaisesti vakuutukset kuitenkin korvaavat kaiken sen, mikä vain vahingosta voidaan korvata. Ne ehdot vain jäävät hyvin usein asiakkaalta lukematta ja tulevat eteen vasta vahingon sattuessa.

   Poista
 2. Uutena asiakkaana saa yleensä hyvän tarjouksen, vakuutuskauden päättyessä hinta pääsääntöisesti nousee. Itsellä menee lähtökohtaisesti vuoden välein vakuutusyhtiöt vaihtoon kilpailutuksen tuloksena. Semmoisen lisähuomion olen myös pannut merkille, ettei keskittäminen aina kannata. Tälläkin hetkellä kotivakuutus ja auton liikennevakuutus eri yhtiöissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä muuten harrastavat monet ammattiautoilijat myös. Etenkin jos sattuu kasko-vahinko kuluvan vuoden aikana, minkä seurauksena vapaaehtoisen bonus laskee. Kaskon bonusjärjestelmän hinnoittelu on kuitenkin jokaisen vakuutusyhtiön itsensä määrittelemä, minkä johdosta esimerkiksi houkuttelevan 70-80 % lähtöhinta voi olla juuri sen verran korkeampi, että asiakas houkutellaan isolla prosentilla maksamaan samaa hintaa, kuin naapurissa 60 prosentilla.

   Kaskoonhan saa yleensä yhtiötä vaihtaessa aina täydet bonukset, minkä vuoksi säästöä voi syntyä, kun ahkerasti jaksaa vakuutuskauden vaihtaessa kilpailuttaa.

   Poista
  2. Kilpailutus ei ole onneksi mitenkään vaikeaa, kun netissä voi laskea hinnat ja laittaa vakuutuksen siirtymään. Sitten vain odotellaan laskua ja mahdollista vanhan yhtiön hyvityslaskua. :)

   Poista
 3. Minä kilpailutin vakuutukset syksyllä ja silloin päädyin Lähitapiolaan. Syynä oli koiravakuutyksista saatu keskitysale, muuten olisin myös ehdottomasti siirtänyt autovakuutukset Popille.

  VastaaPoista
 4. Mä myös kilpailutan auto-, koti-, ja tapaturmavakuutukset vuoden-parin välein. Tällä hetkellä kaikki on Pohjolassa, jossa myös kaikki pankkiasiat hoituvat, joten makselen osan vakuutuksista mukavasti bonuksilla. :)

  VastaaPoista
 5. Kannattaa soittaa Popin asiakaspalveluun. Viimeksi itse odotin 55 minuuttia linjalla että sain ihmisen kiinni. Myyntipalvelussa toki vastataan, mutta asiakaspalvelussa ei.

  Olin kuullut huonosta ja epäammattimaisesta palvelusta (täyttivät valuutustodistukseni väärin) mutta en uskonut ennen kuin koin itse. Mielummin maksan 20e/vuosi enemmän vakuutuksesta kun ei tarvi 40 e/vuosi maksaa puhelinkuluja Poppiin.

  VastaaPoista
 6. Paljonko bannerimainoksen klikkauksesta tulee rahaa? Vaikuttaako se, ostaako sieltä vakuutuksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anonyymi. Linkin klikkaus ei tuo blogilleni yhtään mainostuloja. Komission saan, jos joku blogistani linkin kautta tullut ottaa itselleen vakuutuksen :)

   Poista
  2. Mutta onko komissio senttejä, euroja, kymmeniä euroja..?

   Jostain luin, että blogistit elävät näillä sponsorisopimuksilla.

   Poista
  3. Teen pian erillisen postauksen blogiyhteistyöstä ja sen tuotoista. Voin tosin jo paljastaa, että vielä ei komissiot riitä elämiseen! :)

   Poista