keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Ensimmäinen vuosi bloggarinaBlogini täyttää yhden vuoden! Noin vuosi sitten blogin aloittaminen oli ollut ajatuksissa jo jonkin aikaa, mutta aihe hakusessa. Päätin viimein, että kirjoitan siitä, missä olen hyvä, eli raha-asioista. Olin jo valmiiksi kulkenut varsin pitkän matkan kohti parempaa taloutta ja jälkikäteen on helppohkoa olla viisas. Päätin rehellisesti jakaa taloudellisen itsenäistymiseni lukijoideni kanssa, jotta he voisivat saada rohkeutta toimia itsekin oman taloutensa eduksi. Ennen kaikkea halusin näyttää, että pienipalkkainen yksinhuoltajaäitikin voi vaurastua!

Blogillani oli myös toinen tarkoitus. Olin itse haastanut itseni luomaan blogin, jonka nostaisin tehokkaalla markkinoinnilla "maineeseen ja menestykseen". Alusta asti asetin tavoitteeni korkealle ja päätin ottaa mukaan myös mahdollisuuden tienata blogilla. Markkinointi on aina ollut minun heiniäni ja halusin todistaa kykyni - tässä tapauksessa lähinnä itselleni. Rahallisesti tulisin hyötymään, jos blogini tavoittaisi mahdollisimman suuren lukijakunnan. Samaan syssyyn mietin blogittamisen ehkä edistävän omaa työllistymistäni ja olenkin käyttänyt blogini menestystä työnhaussa - tosin vähemmän menestyksekkäästi, sillä pääsin kyllä rekrytointiprosessin toiseen vaiheeseen, mutta en sen pidemmälle.

Matkaa blogilla tienaamiseen on vielä jonkin verran, mutta ihan mukavasti kirjoitelmani on tavoittanut lukijoita. Alla hieman tilastoa, jonka olen ottanut 24.1.-17 bloggerista. Blogin aloituksen jälkeen otin käyttöön myös Google Analyticsin ja ilokseni olen huomannut, ettei näiden kahden tilastoinnissa ole ollut valtavaa eroa.

Julkaistuja postauksia: 132kpl
Kommentteja: 1080 (joista puolet varmasti omiani)
Sivun katseluja yhteensä: 148 046

Lähes 150 000 sivun katselua rikki vuodessa! Kaikkein katsotuimpia juttujani ovat olleet Lidlin ja Prisman kauppakassivertailu ja kuolemaan/hautajaisiin/perunkirjoitusasioihin liittyvät postaukset. Ne ovat rikkoneet tuhannen katselun päivärajat. Tähän on yltänyt myös muutamat muut ajankohtaiset aiheet, kuten tämän tammikuun Verokortti-päivitys.

Ahkeralla markkinoinnilla blogipäivityksille oli melko helppoa saada jo heti alussa noin 500-600 katsojaa postauksen julkaisupäivänä. Viime syyskuusta lähtien kävijämäärät ovat selvästi kasvaneet, sillä jokainen postaukseni on saavuttanut jopa 700-1000 sivun katselua. Julkaisuttomien päivien kävijämäärät ovat kohonneet alun 200:sta noin 500:taan katseluun.

Ehdottomasti paras tapa saada blogille kävijöitä on olla näkyvillä muissa, suositummissa blogeissa. Mammablogeissa kommentoimalla olen hakenut kohdeyleisöäni, eli yksinhuoltajia ja naisia. Muista talousblogeista saan blogroll-ystävyyden kautta myös paljon tasaista kävijävirtaa. Talousblogeista ehdottomasti suurin kävijöiden lähde on aina niin ystävällisen Osinkokuninkaan blogi.

Kesän jälkeen Google on noussut ykköseksi viittaavien sivustojen joukossa. Uskoisin, että kirjoituksieni laaja aihekirjo edesauttaa blogini löytymistä erilaisissa hauissa. Vuoden aikana olen seurannut hakusanoja, joilla blogiini on tultu, mutta valitettavasti blogger ei näytä niitä kuin muutaman taaksepäin ja koko vuodelta vain suosituimmat, jotka eivät ole kovin yllättäviä ("yksinhuoltajan selviytymisopas") - hauskoja hakusanoja olisi pitänyt listata itse ylös vuoden varrella. Google analytiksista selviää, että erilaisten talousaiheisten hakusanojen lisäksi blogiini päätyy monenlaisilla banaaneihin liittyvillä tiedonhauilla, johtuen varmasti jokapäiväistä elämäämme ravisutelleesta banaanitutkimuksestani.

Blogiini johtaneita erilaisia hakusanoja on tallentunut Analyticsiin 2327kpl ja niiden lueskelusta saa loistavia ajatuksia tuleviksi aiheiksi blogiini. Ehkä pystyn jonakin päivänä tyydyttämään hakusanoilla "talous kuntoon yhdessä illassa" blogiini tulleen tiedontarpeen.

Blogiani olen markkinoinut myös Twitteriin luomani Business Pineapple-profiilin kautta. Seuraajia minulla on tänä päivänä 232kpl ja heitä tulee lähes jokaisen twiittipäivän jälkeen yksi tai kaksi lisää. Hashtagien käyttö on erittäin kannattavaa, sillä twiittejäni harvemin jaetaan. Myös muiden twiittien kommentointi on lisännyt twittertilini näkyvyyttä. Twitterissä kerron uusista blogipostauksistani ja kommentoin ajankohtaisia talousaiheita, joista en välttämättä kirjoita blogissani mitään.

Blogin kirjoittamisesta olen saanut erinomaisen väylän purkaa ja suunnitella omaa talouttani. Koen samalla kuuluvani muiden talousbloggaajien mukavaan ryhmään. On mukavaa kirjoitella erilaisia tietopaketteja ja lueskella muista blogeista heidän kirjoituksiaan. Haluan kiittää kaikkia lukijoitani ja kanssabloggaajia mitä mainiommasta vuodesta. Ensimmäisen vuoden olen saanut pidettyä yllä kohtuullista julkaisutahtia (vähintään 2 postausta viikossa). Tulevaisuus näyttää harveneeko julkaisutahtini nyt, kun olen kirjoittanut vuoden ympäri tietopaketteja ja oman elämän kuvaelmia tavallisimmista talousasioista. Uskoisin silti, että tulevakin vuosi tarjoilee minulle paljon uusia haasteita ja mielenkiintoisia projekteja vaurastumisen merkeissä.


12 kommenttia :

 1. Onnittelut!
  Jatka samaan malliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kinski. Näin on tarkoitus! Uusi vuosi on tuonut mukanaan uusia ideoita ja pitkästä aikaa minulla on useampi kirjoitus jonossa odottamassa julkaisua :)

   Poista
 2. Jess, mukavaa linkata näin laadukkaaseen blogiin =)

  Kannattaa muuten tehdä nämä spam poisto toimenpiteet analyticsiin jos et ole jo tehnyt. Referral spammia tulee muuten helposti https://www.ohow.co/ultimate-guide-to-removing-irrelevant-traffic-in-google-analytics/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Täytyy perehtyä. :)

   Poista
  2. Itselläni lähti lähes kaikki bottikävijät pois analytiikasta ohjeiden avulla. Hyvä niin saa parempaa tietoja blogin oikeista kävijöistä.

   Poista
 3. Paljon onnea 1-vuotiaalle!!

  VastaaPoista
 4. Olet kyllä taitavasti ja asiantuntijamaisesti hoitanut blogin sisällön sekä markkinoinnin! Onnea vuotiaalle :)

  VastaaPoista
 5. Ihailtavan määrätietoisesti olet blogiisi sisältöä tuottanut ja kirjoituksiasi on ilo lukea sekä sisällön, että kielen sujuvuuden vuoksi. Onnittelut 1 v merkkipaalun saavuttamisesta.

  VastaaPoista
 6. Kieltämättä vaikuttavat lukemat ja blogisi muutenkin, asiaa joka juttu ja vieläpä hauskasti kirjoitettuna :) Onnea vaan ja hyvää jatkoa bloggariuralle!

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille onnitteluista :) hyvässä seurassa on mukava startata seuraavaan vuoteen ja kohti uusia haasteita!

  VastaaPoista