sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Ostoslista eron jälkeen

Eriskummallisten järjestelyjen ansiosta kotini on lähes tulkoon koossa vielä eron ja erilleenmuuton
jälkeenkin. Vastaisuudessakin aion pitää kiinni siitä, että minun omaisuuteni on lajiltaan kasvava, ei vähenevä. Enkä epävarmassa maailmassa enää jaksa uskoa mihinkään ikuiseen. Tästä syystä en ole hankkiutunut parisuhteenkaan aikana eroon kuin muutamista esineistä. Miehen vietyä mennessään omansa, jäi ostoslista seuraavanlaiseksi:
 • DVD/Bluray-soitin
 • Sähköhammasharja
 • Tyyny ja peitto
 • Kahvinkeitin
 • Pyörän pumppu
 • Vähäisiä keittiötarvikkeita

Eikä kannata nyt huolestua, että mies olisi pelkästään näiden tarvikkeiden kanssa lähtenyt luotani. Käytännössä käytimme koko yhteiselomme ajan minun tarvikkeitani ja olen itse ostanut kaikki pienemmät kodin jutut yksin omilla rahoillani. Vain isoimmat maksoimme yhdessä niin, että mies maksoi kolmasosan ja siirsi omistusoikeuden minulle mahdollisessa ja nyt toteutuneessa erotilanteessa. Kahvinkeitinkin olisi ollut minun, mutta koska olin ostanut miehelle hienon leivänpaahtimen syntymäpäivälahjaksi, enkä itse juuri juo kahvia, teimme vaihtokaupan jossa hän sai Moccamasterin ja minä Smegin. Bluray-soittimesta luovuin, kun mies toi mukanaan (ja nyt vei mennessään) Playstationin. Harmikseni en muista, mikä oli soittimeni kohtalo, kai se lahjoitettiin jonnekin, joten nyt joudun ostamaan uuden. 

Tietokoneesta ja bluetooth-kaiuttimesta jouduimme keskustelemaan, mutta lopuksi sain pitää ne itselläni. Mies saa joka tapauksessa työpaikaltaan uudet huippulaitteet. Nettiyhteyden tosin joudun ottamaan omiin nimiini. 

Kahvinkeittimen kanssa pienoisen ongelman tuottaa se, ettei markkonoilla ole tällä hetkellä sellaista laitetta, jonka kelpuuttaisin kotiini. Törjäke saisi olla keittiöni väreihin sopiva, jos se aikoo viedä tyhjän panttina tilaa työtasolla. Kermanvärisiä keittimiä on kuitenkin vaikea löytää. Tarpeeni keittimellekin on hyvin vähäinen, joten ajattelin kokeilla jotakin aivan uutta: Kahvinkeittimen sijaan hankinkin kahvipannun! Kokeeksi saan äidiltäni lainaan hänen nuoruudessaan käyttämänsä kahvipannun, jolla aion opetella pannukahvinkeiton saloja. Eikös kahvinjuonti nykyään olekin enempi hipsterien hommaa? Mikäs sen yksilöllisempää, kuin keittää sumpit liedellä - käytän muutenkin aina pannujauhatusta, kun kahvia keitän/juon.

Poismuuttaneen peiton ja tyynyn korvaaminen uusilla ei ole välttämätöntä, mutta luultavasti haluan parisänkyyni ainakin toisen tyynyn. Vanhempia tyynyjä ja peittoja löytyy kyllä varastosta, mutta omassa sängyssä haluan nukkua uusissa vuodevaatteissa jo allergioidenkin takia.

8 kommenttia :

 1. Kahvinkeittimen tai pannun sijaan suosittelisin hankkimaan aeropressin. Toki silloin tarvitset mielellään myös vedenkeittimen.

  Meillä on kahvinkeitin, mutta sitä käytetään enää vain silloin, kun on enemmän vieraita kylässä (eli harvoin). Muuten aeropressillä onnistuu kahvinvalmistus helposti ja noepeasti yhdelle tai kahdelle hengelle kerrallaan.

  Eikä vie tilaa tai ulkonäöllä ei väliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en keittele kahvia ollenkaan, kun olen yksikseni. Siksi tarvitsen keittimen, jolla voi keittää sen pannun kerralla. :)

   Poista
 2. Meillä ei ole enää perus kahvinkeitintä. Ostimme pari vuotta sitten täysautomaattisen kahvikoneen ja ei ole kaduttanu. Nappulan painalluksella saamme joka aamuiset cappuccinot tehtyä =) Kone jauhaa kahvin tuoreista pavuista ja sitten se vaahdottaa maidot. Tuollaista konetta suosittelen!

  VastaaPoista
 3. Ostat eurolla suppilon Tokmannilta ja keität sillä kahvit vieraille. Eli keität veden vedenkeittimellä, valutat suppilon läpi kupillisen kahvia suoraan lämpimään mukiin (näin siis jos vain yksi vieras tulee ja juo vain kupillisen). Tai sitten isomman määrän valutat siihen äidiltäsi saamaan kahvipannuun.

  Helpompaa tuon suodattimen kanssa kuin pannukahvin, kun ne pyönät saa suodattimessa heitettyä roskikseen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tein ja aikasta hyvin onnistuu! Ei tarvitse kaapia poropuuroa pannun pohjalta :) Kiitos vinkistä!

   Poista
 4. Mulla on hätävarana tämä Ikean kapistus ja kaikki kahvinjuojat on saanut keitokset nieleskeltyä. ;) Halpa ja menee kaappiin piiloon (ja voi sillä hauduttaa teetäkin). https://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/60241389/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläkin tulee hyvää kahvia! Ikävä puoli on kaapia se mössö pois pannun pohjalta.

   Poista