keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Toyota Avensiksen loppu (vai uusi alku?)

Se on viimein tapahtunut, olen myynyt rakkaan Toyota Avensikseni.

Olin juuri vaihtanut Avensiksen keulaan uudet ilmanstointiteipitkin!

Korjautin ja katsastutin Avensiksen aivan normaalisti huhtikuun lopulla ja taas kerran uskoin, että meillä olisi yhteinen vuosi edessä. Kun auton palasi huollosta havaitsin heti, että pakokaasuja tuli jostakin autoon sisälle, kun auto oli pysähdyksissä esim. liikennevaloissa. Tämä minua hieman huoletti, samoin pari selvästi öljystä märkää letkua konepellin alla. Vuoto ei kuitenkaan ollut suuri ja niin lähdimme mummolareissulle Pohjois-Pohjanmaalle. Onkin oikeastaan ihme, miten auto kesti tuon tuhatkilometrisen lomamatkan (paluumatkalla poikkesimme vielä Tampereelle Särkänniemeen) ehjänä. Vasta kotiinpaluuta seuraavana päivänä, käydessäni kaupassa, alkoi auto pitää hurjaakin hurjempia ralliautoääniä. Pakoputki joko katkesi tai siihen tuli reikä, mutta äänet olivat kamalat.

Olisi minulla ollut vielä viikko lomaa, että olisin voinut Avensista koettaa vielä korjauttaakin, mutta kuitenkin minä päätin, että nyt on tullut aika vaihtaa uudempaan ja aloittaa uusi työvuosi kunnollisella ajopelillä. Myös vaarini oli suosittanut lämpimästi auton vaihtoa ja kyllähän se edessä oli joka tapauksessa.

Päätinkin ryhtyä tuumasta saman tien toimeen ja laitettuani ostokset kaappiin, kävin tyhjentämässä auton, nappasin parit kuvat ja laitoin sen autotalli.comiin myyntiin uloskantohintaan: 300€.

Voin sanoa, että ilmoitukseni ehti olla netissä paltiarallaa 2 sekunttia, kun puhelimeni alkoi päristä. Ja se jatkoi pärisemistä seuraavat puolitoista tuntia. Jobbari toisensa perästä soitti tai lähetti tekstarin. Osa tarjosi heti pienempää summaa, toiset vakuuttivat tulevansa hakemaan pyyntihinnalla. Innokkain ilmoitti heti hyppäävänsä Mikkelistä junaan ja tulevansa hakemaan. Huh.

No, ensimmäinen, jonka kanssa sovin näytön kaarsi pihaan mersulla ja suorat housut kauniisti prässättyinä. Piti kuulemma olla niin varma kauppa, että ilmoituksen saisi ottaa heti pois netistä. No, tätä 300€:n ihmettä alettiin siinä sitten tarkastelemaan ja johan oli pettymystä ja vikaa vaikka muille jakaa - tämä tietenkin kuuluu tinkimisen jaloon taitoon. Paitsi, etten ollut kahdenkymmenen innokkaan yhteydenottajan jälkeen ollenkaan valmis tinkimään hinnastani. Mersumiehet lähtivät tyhjin käsin. Paras tarjous olisi ollut 250€.

Seuraavaksi sovin näytön etelän poikien kanssa. He tulivat hetken perästä pihaan yskivällä farkkuavensiksella ja meillä oli oikein mukava näyttö. En ole ennen myynytkään autoa englantia puhuen. Hekin tarjosivat 200€:a, mutta kun aloin laittaa auton ovia lukkoon ja lähteä kotia kohti, syntyivät kaupat sittenkin! Sain 100€ etukäteismaksua ja seuraavaksi päiväksi sovimme paperien täytön ja loppusumman (200€) luovutuksen. Ja niin minä olin päivässä myynyt vanhaan rakkaan Avensikseni. Ehkä se kunnostetaan ja myydään, ehkä se kuljetetaan Afrikkaan jonkin diplomaatin autoksi. Mene ja tiedä - pääsinpähän siitä eroon helposti ja ennenkaikkea nopeasti. Olisi painajaismaista, jos romu jäisi pihaan seisomaan kuukausiksi.

Seuraavaksi käänsin katseeni kohti käytettyjen autojen markkinoita.

7 kommenttia :

 1. Minun autolle on tulossa juurikin sama. Ahdistaa vaan uuden auton osto niin paljon, että ajan vielä entisellä. Autossani ei ole vielä mitään vikaa. Siksi tuntuu turhalta käyttää aika niin turhaan (myynti ja osto).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseäni ahdisti aivan samalla tavalla. Uuden valinta on niin tarkkaa puuhaa ja silti aivan arpapeliä, että löytääkö hyvä vai poimmin. Esim. autoliikkeissä käynti ei paljoa auttanut, kun siellä tuputettiin ties mitä merkkejä ja malleja joista en tiennyt mitään tilastotietoa, ominaisuuksia tai suosituksia. Netin kautta on huomattavasti mukavempaa etsiä oikeaa autoa eri suodatinten avulla. Silti tuo on aina raskasta puuhaa. Miksihän ostajat on aina niin kovia tinkaamaan, kun myy, mutta kun on itse ostamassa niin myyjät ei suostu antamaan yhtään alennusta? :D

   Poista
 2. Hyviä olivat tuon ikäluokan Avensikset! Hyvää loppuelämää menopelille ja sinulle hyvä uusi kiikariin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Koetan olla ajattelematta, että se ehkä makaa tattarisuolla nyt tuhanteen palaan revittynä. :P

   Poista
 3. huh, hyvä että pääsit vihdoin eroon tuosta romusta. ostat nyt alle 10v vanhan menopelin niin saat huristella turvallisemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, se oli kyllä uskollinen ja hyvä romu kaikenkaikkiaan :')

   Poista
 4. Haikeat fiilikset oli varmasti luopua Avensiksesta. Muistan kun jouduin myymään oman Toyota Avensiksen muutama vuosi sitten. Suomalaiseen tapaan kuuluu kyllä autoja ostaessa vikojen etsiminen ja tinkiminen tämän perusteella. Onneksi sait vielä haluamasi summan autosta. Minun täytyisi myös kääntää katseeni kohti automarkkinoita ja ostaa toinen auto. Ajelin Vihdissä Toyota merkkihuollon ohi ja mieleeni tuli, että voisin taas palata tutun ja turvallisen Toyota merkin pariin.

  VastaaPoista