keskiviikko 10. lokakuuta 2018

Toiminimeni tuloja ja vähän menojakin

Kova aherrus palkittanee aikanaan.

Syksyn saapuessa hyrähti käyntiin iltatyöni, jonka saan laskuttaa toiminimen kautta. Käytännössä tämä tarkoittaa paria tietokonekurssia ja yhtä luentoa. Palkkiota näistä tulee 1165€. Olen tehnyt joitakin hankintoja yrityksen nimiin, mutta näyttää kovasti siltä, etteivät menot ylitä tuloja tänä vuonna. Täten maksan tuloistani ihan tuloveroakin, mutta muistelen nostaneeni palkkatyön veroprosenttia sen verran, ettei lisäveroja yritystuloista tarvinne maksaa.

Yksittäisiä työkeikkoja on ollut hissukseen läpi koko vuoden. En ole markkinoinut yritykseni alkukuukausien jälkeen juuri ollenkaan, joten olen ihan tyytyväinen tilanteeseen. Tehdessäni pidempää työpäivää palkkatyössä, en kovin montaa asiakasta viikossa jaksaisikaan. Tällä hetkellä kalenterissa ei ole vapaata kuin osa viikonlopuista.

Yritykseni tärkeimmät luvut: 

Tulot: 3572€
Menot: 923€
Tulos: 2649€

Tuloihin olen laskenut yllä olevan palkkion syksyn töistä. Kaikenkaikkiaan olen erittäin tyytyväinen tulokseen ja odotan innolla joulukuuta, jolloin kiireet viimein helpottavat. Myös veronpalautusta on luvassa reilusti! Tänä vuonna meidän ei tarvitse käydä blogissa keskustelua "mätkyistä" terminä vaan voimme odotella 740€:n palautuksia saapuvaksi.  Yritykseni menoista suurin osa on laitehankintoja, jotka olen ostanut yritykseni käyttöön sekä opetus- että opiskelumateriaaliksi. Tällä hetkellä palveluksessani ovat seuraavat Apple-laitteet:

Pöytäkoneet:
iMac G4
iMac G5
Mac mini late 2009

Kannettavat:
iBook G3
Macbook late 2010

Älylaitteet:
iPad pro 12,9"
iPhone 7

Minulla on ollut valtavan hauskaa näiden laitteiden kanssa puuhatessani. Olen myös oppinut valtavasti. Vielä tarvitsisin kannettavan, joka voi pyörittää uusinta Mac OS -käyttöjärjestelmäversiota Mojavea. Tästä laitteesta voisi tulla myös varsinainen opetuskoneeni. En tiedä, kehtaisinko opettaa vuoden 2010 valkoisella macbookilla, vaikka siinä toiseksi uusin käyttöjärjestelmä pyöriikin vaivatta.
Vielä ei ole painetta päivittää puhelinta uudempaan. Opetuskäytössä iPhone seiska menee ainakin vielä tämän vuoden. Uudempien mallien eroavuudet olen opetellut muilla tavoin.

7 kommenttia :

 1. Ikävää, että saat palautusta. Aina kannattaisi ottaa valtiolta korotonta lainaa eikä antaa sitä.

  Vinkkinä, että Fellowfinancen laskurahoitukseen sijoittamalla saa 7% vuotuisen koron ja laina aika 1kk, joten pitkään ei rahoja tarvitse odotella, toki voi aina uudelleensijoittaa.

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvät tulot kertyy, ja ilmeisesti bisnes pyörii mukavasti :) Kunhan ehdit levätäkin välillä. Onneksi intohimosi laitteisiin taitaa tuoda intoa sivutyöhönkin.

  VastaaPoista
 3. Mul ei oo ollu ikinä macciä jos ei ipadiä lasketa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei talouteen järkevästi suhtautuva voi ostaa Applen laitteita - edes käytettynä. Samanlaisen tehon saa huomattavasti halvemmalla ilman omenalogoa.

   Poista
  2. Tavaliseen käyttöön ei normitallaaja kummoisia tehoja tarvitse. Hinta saattaa muodostua edullisemmaksi pidemmässä käyttöiässä. Halvalla ei hyvää ainakaan saa, mikä tulee 100-200€:n kännyköihin ja kannettaviin.
   Apple laitteet säilyttävät hyvin arvonsa, joten konetta vaihtava saa yleensä vanhasta laitteestaan vielä mukavasti rahaa takaisin tai vaihtoehtoisesti sama laite toimii vuosikymmenen sen suuremmitta ongelmitta.
   Pelaamiseen Apple ei tietenkään sovi.

   Poista
  3. Uusin iphone taitaa maksaa tällä hetkellä noin 800-1000€. Puhelimen harvoin tarvitsee myöskään olla "tehokas", koska sillä ei pelata. Kuitenkin hyvän, nopean ja hyvällä (ei erinomaisella) kameralla olevan androidin saa noin 200-400€:lla. Omani on siitä halvemmasta päästä.

   Uskoisin säästäväni, koska suurin osa ei käytä samaa iphonea 8 vuotta vs. jos vaihtaisi androidin kahden vuoen välein.

   Mutta iphone vs. androidit/windows -laitteet keskustelua ei kannata täällä edes käydä. Molemmilla on omat kannattajansa. Toiset haluavat merkkiä, toiset hyvän laitteen edullisesti.

   Poista
  4. Juu, hedelmättömiä on nuo väittelyt kyllä. Muistutan, ettei iphonesta tarvitse kuitenkaan tonnia maksaa. Halvimmillaan iphonen saa alle 300€:lla ja edellisen mallin huomattavasti lippulaivaa halvemmalla. Esim. oma seiskani on ihan maltillisissa hinnoissa ja sillä on edessä monta käyttövuotta. Se on tietty itsestä kiinni, miten usein vaihtaa. Itse olen sitä koulukuntaa, joka vaihtaa laitteita mahdollisimman harvoin.

   Poista