perjantai 2. elokuuta 2019

Back to Business!

Toivottavasti ette jääneet edellisen postaukseni takia turhan synkkiin fiiliksiin, sillä minä itse ainakin
jäin.

Olen kokenut varsin tapahtumarikkaan kevään ja kesän, joista annan teille lyhyen selonteon ennen kuin keskitymme taas talouspuolen asioihin, kuten hyvä on.

Tein kevättalvella varsin kiinnostavan investoinnin virtuaalimaailmaan ostamalla erään tietokonepelin. 20€:n satsauksella pääsin uppoamaan aivan toisenlaiseen maailmaan ja hetkeksi unohtamaan kurjat tuulet ihmissuhderintamalla. Minulla on tällä hetkellä Steam-palvelussa kirjattuna noin 400 pelituntia tuon pelin parissa ja pelin kautta löydetty mies kotonani asumassa. Tein myös  peliserverini ylläpitäjille 50€:n rahalahjoituksen kiitokseksi ja serveritoiminnan tukemiseksi. Kevättalvi meni hyvin pitkälti uusien ystävien kanssa pelissä ja ryhmächateissa englantia puhuen.

Multiplayerpeleissä tutustuu uusiin ihmisiin kuin itsestään. Myös ihmissuhteille maaperä on hyvin otollinen, sillä verkkopelejä pelaa paljon minun itseni ikäisiä miehiä ja naisia. Useat heistä ovat myös sinkkuja. Viikkojen kuluessa päädyin pelaamaan yhä uudelleen tanskalaisen naisen ja belgialaisen miehen kanssa ja hetkeksi aikaa meistä tuli hyvin tiivis tiimi niin pelissä kuin pelin ulkopuolellakin. Pian matkustin tapaamaan belgialaista ja onnistuneen viikonlopun johdosta aloitimme seurustelun. Joskus maailmankatsomus ja intressit kohtaavat niin, että arempikin Ananas uskaltautuu heittäytymään suhteeseen.

Ensimmäisen muuttokuorman mies toi tullessaan kesäkuun alussa tullessaan ensikertaa vierailemaan Suomessa. Viikon oleilun jälkeen hän palasi viikoksi takaisin Belgiaan hoitamaan asiansa lähtökuntoon ja tämän jälkeen tulivat loputkin tavarat - joita ei ollut paljoa - sekä mies itse.

Nopeaa yhteenmuuttoa puolsi miehen mahdollisuus ja halu muuttaa Suomeen sekä deittailun mahdottomuus kahden maan välillä (lentoliput Suomi-Belgia 200-300€/visiitti). Vietimme lähes kaiken aikamme sekä ääni- että videopuheluissa ennen ja jälkeen ensitapaamisemme, joten suunnitelmat, toiveet ja yhteensopivuus ehdittiin mukavasti testata. Koen, että minulta löytyy viisautta ja parisuhdetaitoja, häneltä tahtoa ja periksiantamattomuutta: näillä olemme rakentaneet suhdettamme ja vähitellen asettuneet uuteen elämäämme.

Kerronkin teille seuraavaksi ulkomailta saapuvan puolison kustannusrakenteesta ja jaan matkalla saamamme kokemukset Euroopan sisäisestä maahanmuutosta. EU kansalaisillahan pitäisi olla etunaan vaivaton Vapaa Liikkuvuus, eikö vain? Voin sanoa, että vaivattomuus on tässä asiassa hyvin suhteellinen käsite.

4 kommenttia :

 1. Tätä olen aina ihmetellyt teissä pelaajissa, että miten ihmeessä teillä sitä aikaa riittää noin paljon noihin peleihin? Tuntuu että itellä vaan pleikkakin pölyttyy hyllyssä kun on niin kiire koko ajan :D

  VastaaPoista
 2. Onnittelut lienee paikallaan oikeasta pelivalinnasta ;) Saako kysyä mikä peli mahtaa olla kyseessä? Omat kokemukset varsinkin fps-räiskinnöistä (fortnite, jne) ovat aika heikot, suurin osa pelaajista tuntuu olevan varsin rajoittuneita sosiaalisilta taidoiltaan ja käytöstavoiltaan, mutta sitten taas roolipelipuolella (wow, jne perinteisemmät) voisi kuvitella olevan mahdollisuus kellotella tuollaisia tunteja ja löytää tuota fiksumpaa seuraakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kehno! :D Kaipa minä voin sen kertoakin, että vietin kevään dinosauruksena The Isle-pelissä. Se on sellainen pelaajavetoinen peli, että pitkäksi aikaa löytyi tekemistä. Pelaajien ikähaitari oli laaja ja noin puolet miehiä ja puolet naisia.

   Poista
 3. Olipa mukava huomata, ettei blogisi ole kuollut. Jossain vaiheessa lueskelin sitä paljonkin. Tykkään, miten yhdistät taloutta ja muuta elämää mielenkiintoisena kombona teksteihisi. :) Oma ex-puolisoni oli juurikin EU-kansalainen ja naimisiinhan sitä sitten mentiin todella nopealla aikataululla, jotta maahantulo olisi sujunut mahdollisimman kivuttomasti. Eri asia olisi, jos miehellä olisi ollut paljon varallisuutta... silloin olisi saanut oleskeluoikeuden rekisteröityä sen perusteella. Mutta jos ei ollut eikä töitäkään löytynyt, joten ainoana vaihtoehtona oli oikeastaan avioliitto. Mikä ei tietenkään ollut oikein hyvä vaihtoehto sekään. Käytännössä mentiin siis avioon, jotta voitiin seurustella. Kaikki eteni huumassa ja hyvin nopeasti. Kaiken lisäksi hänestä paljastui sitten väkivaltainen ja hallitseva puoli, joten kaduin rakkaushöyryissä tehtyjä päätöksiäni karvaasti myöhemmin. Yhtäkkiä olinkin väkivaltaisen puolison elättäjä eikä hänellä ollut oikein kotimaassaan mitään, mihin palatakaan. Mutta tämä nyt oli minun tarinaani, joka toivottavasti ei ole se tyypillinen tarina.

  Suomeen muutto on integroitumisen suhteen tosi haastavaa silloin jos ei ole ammatillista koulustusta ja kielitaitoa. Kaikkialla Euroopassa kun ei ole aina niin itsestäänselvää, että ammatillinen koulutus olisi plakkarissa. Minunkin ex-puolisolla se oli jäänyt hankkimatta, koska perheen varat eivät riittäneet siihen. Suomen kielen opiskelu vaatii pitkää pinnaa ja hidastava tekijä on tietysti se, että täällä melkein kaikki puhuvat englantia. Joillain aloilla ja varsinkin pääkaupunkiseudulla tosin voi työllistyä myös englannin kielellä. Ja toki työllistyminen on lopulta paljon kiinni myös maahantulijan omasta yrittelijäisyydestä ja halusta löytää töitä. Tsemppiä teille, jään seuraamaan mielenkiinnolla!

  VastaaPoista