keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Autovakuutuksen korvaukset ja säästö

Olenkin jo aiemmin kertonut, miten helmikuinen hiihtolomareissumme katkesi auton hyytymiseen kesken 500km kotiinpalumatkan. Autosta vaihdettiin akku ja akunlaturi AD autokorjaamolla Joutsassa ja nyt viimein, huhtikuun loppupuolella sain korjaamosta laskun! Mukavasti oli kyllä jätetty tuota maksuaikaa, tai oikeammin varautumisaikaa maksuun. Ehdin nimittäin jo huolestua, ettei lasku koskaan tulisikaan tai että se olisi hävinnyt postissa ja kohta saisin jo karhulaskun. Soitettuani korjaamolle, sain kuulla, että Klarnan kautta laskut tulevat vain todella hitaasti. No, nyt on lasku perillä ja pääsen viimein tekemään vakuutusyhtiölle korvaushakemusta matkan keskeytymisestä ja aiheutuneista kuluista!

Hinausvakuutuksen tärkeyttä painotinkin teille jo aiemmin. Auton korjauskuluja vakuutus ei tietenkään kata, mutta matkan katkeamisesta ja jatkamisesta koituneet kulut kyllä korvataan. Siksipä lähetin eilen vakuutusyhtiööni korvaushakemuksen seuraavista kuluista: 

 • Vaihto-auton hinta yhdelle päivälle: 35€
 • Bensat vaihto-autoon: 20€
 • Puhelinlasku, avun paikallekutsumisesta: 22,70€

Puhelinlasku syntyi, kun auton matka katkesi ja jouduin soittamaan eri tahoille apua saadakseni. Näistä suurin lasku tuli puhelusta autoliiton hätälinjalle, sekä pari soittoa numeropalveluun. En tiedä ollenkaan, mitä näistä kuluista vakuutusyhtiö korvaa, ei ehkä puhelinlaskua, mutta aina kannattaa yrittää. Olisin hyvin tyytyväinen jo vaihtoauton ja sen bensakulujen korvaamisesta. 

POP Auto Kilsa

"Ajatko vähemmän? Säästä enemmän."

Kuten huomaatte, on blogiini ilmestyneet ensimmäiset, uudet mainosbannerit*! Yhteistyö POP Vakuutuksen kanssa on siten polkaissut viimein käyntiin oikein toden teolla.  

Esittelyssä onkin Suomessa upouusi ajoneuvovakuutustyyppi, jossa vakuutuksenottaja maksaa sitä vähemmän, mitä vähemmän ajaa. Pidän tätä konseptia nerokkaana! Miksi vähän ajavan pitäisikään maksaa saman verran, kuin paljon ajavan? Liikenteessä vietetty aika on hyvin suorassa yhteydessä onnettomuusriskiin. Auto- ja liikennevakuutus on muutenkin jokakeväinen ahdistuksen aihe, kun pitkän juhlakauden jälkeen postiluukusta kilahtavat kaikki mahdolliset vakuutusmaksut. Tästä potista nipistäminen säästää paitsi rahaa, myös hermoja ja tasapainottaa talouttakin mukavasti. 

Alennusta Kilsa-vakuutuksessa saa seuraavasti: 


Omat työmatkani jäävät vuodessa noin 12000 kilometriin, mutta 15000km taitaa ylittyä muutamien mummolareissujen takia, jotka venyvät helposti 1000-1500km pituisiksi. Jos joskus saisin työpaikan lähempää kotia, ajaisin työmatkat pyörällä ja säästäisin auton vain kesälomareissuihin. Koska POP:in vakuutukset ovat muutenkin omalle autolleni ehdottomasti ne edullisimmat, olisi upeaa saada lisäksi vielä tuo -15% alennus. 

Esim. oma liikennevakuutukseni + S-kasko (bonus 55%) maksaa POP:illa: 289€/vuosi. Kilsa-vakuutuksella yhtälö olisi: 
 • -15%: 246€ 
 • -18%: 237€
 • -20%: 231€
(Autoni on vuoden -98 Toyota Avensis.)


Muita syitä miksi olen hyvin tyytyväinen POP:in autovakuutuksiin ovat: 

 • Pienimpäänkin S-kaskopakettiin kuuluu kaikki tärkeimmät vakuutukset, kuten hinausturva! Hinausturva korvaa myös keskeytyneen matkan jatkamisesta koituneita kuluja. 
 • Pienimpään S-kaskoon kuluva eläintörmäysturva kattaa myös muiden eläinten, kuin hirvieläinten törmäyksestä aiheutuvat kulut! Tässä kannattaa olla tarkkana, sillä autoon otettu hirvivakuutus ei välttämättä kata kuin hirvieläinten aiheuttamat törmäykset.
 • POP:illa on suomen korkein liikennevakuutusbonus, joka on 77%.


*Bannerit ovat affiliate-linkkejä, joiden kautta pääset kilpailuttamaan/vaihtamaan vakuutuksesi ja samalla tuet blogiani.

12 kommenttia :

 1. Voitko kertoa ihan vertailun vuoksi mitä vakuutukset olisivat muissa firmoissa tuohon Avensikseen? Itellä pari vuotta vanhempi Corolla ja tähän mennessä halvin liikennevakuutus 0% bonuksilla on ollut tuplasti tuon POPin tarjouksen verran :o Bonukset itsellä tietysti 65% jolla pääsee noihin lukemiin, mutta nuo siun laittamat esimerkit kuulostaa aika uskomattoman alhasilta summilta osakaskon sisältäväks...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Vanha Kehno!
   Voin toki kertoa. Tosin osa tiedoistani on hieman vertailukelvottomia, koska Pohjolan vakuutusmyyjä puhui vissiin hieman omiaan, kun kilpailutin vakuutukseni heillä. Mutta tässä tulee:

   POP: 289€ (bonus 50% tai 55%, en ole aivan varma) sis. liikennevakuutus ja S osakasko joka sisältää hinausturvan.

   Pohjola: 290,69€. Vakuutuksen myyjä sanoi laittavansa minulle suoraan 70% bonukset, koska tarjous oli väännettävä edes joten kuten vastaamaan POP:in vakuutusta. Samoin hän sisällytti osakaskooni hinausturvan, joka ei olisi kuulunut pakettiin muutoin. POP-vakuutuksesta tosin sanottiin, ettei tuollaista bonusten nostoa omin päin saisi tehdä. Joten en tiedä miksi Pohjolassa niin tehtiin! Pohjolan myyjän mukaan oikea bonusprosenttini olisi ollut 50%. Vuonna 2014 sain Pohjolalta laskelman, jonka mukaan 40%:lla vakuutukseni maksaisi 436€.

   IF: 378,79€ Tein vertailun nyt juuri IF:n verkkosivuilla ja siellä bonusprosentikseni tulee 55%. Tämä summa sisältää osakaskon hinausturvalla.

   Fennia: 281,37€ Fennian kotisivulta en saa hintaa kuin pelkälle Liikennevakuutukselle joka on 55% bonuksella tuo. Ei siis osakaskoa.

   Poista
  2. Eli noissa luvuissa on oma bonusprosenttisi mukana, se selittääkin asiaa aika mukavasti :D Itse tottunut tekemään vertailut&kilpailutukset aina nollaprosenteilla koska joko prosenttia ei muista tai sitten niistä seuraa juuri tuommosia Pohjolan kaltasia epäselvyyksiä :)

   Bonuksia ei tosiaan saisi nostaa mielivaltaisesti pelkässä liikennevakuutuksessa, kaskoissa asia on sitten yhtiöiden itse harkittavissa. Porsaanreikiä tuossa toki on, esimerkiksi Ifin Loistokuskietu joka palkitsee kilpaiijoita avokätisemmin kolarittomista vuosista, pitää vain olla muistaakseni alle 28v jotta edun voi saada. Sitä kautta menemällä itsekin sain liikennevakuutusbonuksen nostettua tuonne 65-70% kohdille.

   Vilkaisin nopeasti Pop-pankin sivut ja kilpailutusprosessi näyttää erittäin helpolta ja havainnolliselta, etsii jopa entisestä vakuutusyhtiöstä bonuksen määrän halutessa. Tarjous 120€ ja risat liikennevakuutuksesta on noin 40€ edullisempi kuin nykyinen Ifin vakuutus, joutunen siis perehtymään vakuutusehtojen eroihin tarkemmin ;)

   Poista
  3. Selvyydeksi voisinkin korjata postaukseen bonusteni määrän. Oletan, että se on 55%, koska IF:n hakukone haki sen minulle automaattisesti.
   Mukavaa kuulla, jos vakuutusvertailusta oli hyötyä! :)

   Poista
 2. Hankinpa uuden vakuutuksen, kiitos vinkistä! Nyt pitäisi vaan pysyä sen lupaamani kilometrimäärän alla... ainakin tuo motivoi vähentämään turhaa autoilua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä haastetta. Jos onnistut pysymään kilometrimäärässä niin säästät kahdella tapaa: vakuutuksessa ja bensassa. :)

   Poista
 3. Ei juma... Minä sain juuri omaan autooni vakuutuslaskun (osakasko+liikennevakuutus) 774,07€. Auto on jo laitettu myyntiin (tästä tulee lisää myöhemmin blogissani), mutta kateellisena katselen sinun vakuutusten hintaa. Toki minulla on uudempi auto, mutta silti :P Kilpailutin vakuutukset ja omalla kohdallani Pohjola oli halvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko sinulla kuinka paljon bonuksia kertynyt? Kävin POP:illa juttelemassa ja kuulemassa tietoa heidän autovakuutuksistaan ja kertoivat, että kalliimmat uudet autot ja etenkin sellaiset miesten merkit, joilla tykätään ajaa kovaa ovat kalliita vakuuttaa. Hinnat tulevat tietääkseni auton/kuskien kolarialttiudesta ja vaihtelevat merkeittäin. Eli jos ostaa luotettavan, naiskuskien suosiman auton säästää heti moninkertaisesti vakuutuksessa, kulutuksessa yms.
   Minä olen tykästynyt Toyotaan. Välillä mietin vaihtoa uudempaan, mutta en toisaalta haluaisi maksaa kalliimpaa vakuutusmaksua.

   Uudempi auto = enemmän korvattavaa kolaritilanteessa = kalliimpi vakuutus.

   Poista
 4. Vakuutuksen hintaanhan vaikuttaa paljon mm. auton teho ja asuinpaikkakunta. Eli käytännössä näitä on vaikea verrata. Esim 1.6. ja 2.4 litraisin auton vakuutusero voi olla useita satoja euroja.

  Turvan Liikennevakuutus menee meillä 50% bonuksilla ja osakaskolla käytännössä samaan kuin POP autovakuutus. On ollut jo vuosia ylivoimaisesti halvin vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi jlindenwood ja tervetuloa lukijaksi :) Tärkeintä onkin, että on valveutunut näissä asioissa ja silloin tällöin kilpailuttaa vakuutusmaksut. Säästö on herkästi satasia vuodessa.

   Poista
  2. Näinhän se on ja eipä mitään. Moni olikin jo kommentoinut noita hintoja, mutta tosiaan autovakuutus täytyy käytännössä vertailla aina sillä omalla autolla.

   Poista
 5. Ystävälläni kävi myös samanlainen tilanne auton kanssa kun tielle jätti Porvoossa. Onneksi vakuutus korvasi hinausauton ja auton kuljetuksen huoltoon. Täytyykin kysyä, että järjestyikö hänelle myös sijaisauton huollon ajaksi vai oliko hänellä vakuutus hinausta varten. Kaikkea sitä kyllä saa huomioida, että ikävän tilanteen sattuessa auton saa huoltoon mutta myös vara-auton käyttöön.

  VastaaPoista