sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Huvipuisto Powerpark

Kesäloman pisin reissu on nyt takana ja Pohjanmaa sekä Powerpark koettu. Tämän kunniaksi ajattelin kirjoittaa ylös muutamia vinkkejä muille, jotka ovat ehkä kiinnostuneet Powerparkissa käymään.

Powerpark on suuri ja hyvin varusteltu viihdekeskus, kartingrata ja caravan-alue Alahärmässä. Huvipuisto näyttää ja tuntuu edelleen uudelta, vaikka se on valmistunut jo vuosina 1999-2002, mutta jostain syystä puiston bändäyksessä ei olla ihan onnistuttu. Kaikkina näinä vuosina minä, eteläsuomalainen peruskuluttaja, en ole tiennyt Powerparkista kuin nimen. Olen ehkä kuvitellut sen olevan jokin puolivillainen tivoli ties missä, sillä minkäänlaista mainosta en ole siitä koskaan nähnyt. Vasta tänä kesänä mietimme vaihtoehtoja puhkikolutulle Linnanmäelle ja tyyriiltä tuntuvalle Särkänniemelle. Silloin löysimme itse googlettamalla Powerparkin ja yllätyimme, siitä, miten hyvältä puisto näytti kotisivujen perusteella.

Powerpark sijaitsee toki keskellä ei-mitään, mutta kuitenkin hyvin lähellä mummolaani. Uskon, että puisto jää myös monen muun Pohjoiseen matkustavan reitin varrelle tai lähelle sitä. Joka tapauksessa se antaa oivan syyn jakaa mökkimatka lyhempiin pätkiin tarjoamalla loistavat majoitusmahdollisuudet.

Etäisyydet:

 • 417 km Helsingistä
 • 282 km Oulusta
 • 233 km Jyväskylästä tai Tampereelta
 • 160 km Ylivieskasta
 • 76 km Vaasasta
 • 60km Seinäjoelta


Puisto itsessään on mielestäni yhtä kattava kuin esimerkiksi Linnanmäki. Tarjolla on laitteita niin hurjapäille, kokoperheen riemuksi ja aivan pienillekin. Itse saan pääalaspäin menevistä laitteista armottoman päänsäryn ja mukanamme oli 7-vuotias tyttäreni, jolle tämä oli hänen elämänsä ensimmäinen huvipuistokäynti. Viihdyimme erinomaisesti! 130cm pitkä pääsee jo kolmea hurjinta laitetta lukuunottamatta kaikkiin laitteisiin ja melkein kaikissa me kävimmekin. Poislukien nuo hurjimmat ja pikkulasten laitteet, joihin pääsivät vain alle 130cm pitkät. Joissakin laitteissa oli tarjolla hurjemmat ja vähemmän hurjat ajelut, joka oli minusta todella miellyttävä yllätys. Jonoja ei ollut missään muussa kuin hitaasti vetävässä kummitusjunassa. Pääsimme lähes koko päivän kävelemään mihin tahansa laitteeseen - korkeintaan odotimme edellisen ajelukerran loppuun. Syrjäisen sijainnin ehdoton etu!

Vaikka osa laitteista oli samoja kuin Linnanmäellä ja Särkänniemessä, oli mukana paljon minulle uusia ja tuunattuja vempeleitä. Esim. perinteinen puuvuoristorata oli huimasti jännittävämpi, kuin Linnanmäellä. Melkein ehkä liiankin hurja...

Alle olen koonnut vielä parhaat palat Powerparkissa vierailijan kukkaroa ajatellen:

Parkkipaikka: Ilmainen! Lääniä on vaikka millä mitalla, joten parkkipaikan saa aivan varmasti.

Ruokailu: Huvipuiston tyyriille pikaruokamätölle löytyy Alahärmässä paljon vaihtoehtoja. Parkkipaikka-alueen takana kohoaa Road House - ostoskeskus, josta löytyy ravintoloiden lisäksi mm. K-market. K-marketista haimme edulliset iltapalat. Tarjoushaukka hyödyntää kaupan runsaat aletuotteet: Esim. kypsät banaanit 0,50€/kg ja viimeisen käyttöpäivän täytetyt patongit 1€/kpl.
Reippaan kävelymatkan tai 4 minuutin ajomatkan päässä puistosta sijaitsee Alahärmän palvelut, mm: S-market (sis. Hesburger ja Pizzabuffa), Halpa-Halli (HH Cafe + seisova pöytä) ja Neste (Rolls ja Kotipizza). Näissä matkailija voi päästä hieman halvemmalla, kuin Powerparkin ruokaloissa. Totesimme kuitenkin, että n. 10€/henkilö on realistinen hinta lounaalle.

Majoitus: Voin lämpimästi suositella Powerparkin majoitusvaihtoehtoja! Meillä oli tilaushetkemme edullisin vaihtoehto: Vankkuri-mökki, joka oli tarkoitettu max 4 hengelle. Hinta 125€/yö, eli 31,25€/henki, jos yöpyjiä on optimaaliset neljä henkeä. Halvin mökkihinta lähtee 80€/yö (neljälle), mutta varauksen kanssa kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä. Lisäksi hintoihin kuuluu oivallisen runsas buffet-aamiainen hotellin puolella.

Vankkurimajoitus oli mielestäni ihanan eksoottinen vaihtoehto hotellihuoneelle. Vankkurin pienellä terassilla ja venelakatulla pöydällä söimme iltapalaa ja värittelimme värityskirjoja. Auton sai parkkiin aivan oman vankkurin viereen. Kerrossänkyjen patjat olivat paksut ja petivaatteet lämpimät ja puhtaat. Vankkureissa oli valot, pistorasiat, patteri ja ilmastointipuhallin. WC-rakennus yleistiloineen oli aivan vankkurimökkien takana.

Traileriparkkipaikka on kesäkaudella 50€, joka kuulostaa minusta vähän tyyriiltä, mutta käytettävissä ovat miellyttävän siistit yhteistilat: Suihkut, saunat, uima-allas, TV-huone ja pyykkitupa. Uima-allas oli kaunis, mutta kuumasta päivästä huolimatta vesi oli jäätävän kylmää. Haikeana mietin, miten ihanaa olisi ollut uida huvipuistopäivän jälkeen joskus heinä-elokuussa. Lapsia kylmyys ei tosin tuntunut haittaavan.


Paljonkohan maksaisi oma vankkurimökki? Tämä oli ihana!

Toteutunut budjetti:
(Hinnat per henkilö paitsi majoitus kokonaisuudessaan)

Huvipuistoranneke: 36€
Majoitus: 125€
Hanalimu: 2,90€/40cl
Pehmis: 3,20€
Ruokailu PizzaBuffa + jäätelöbuffet: 10,30€
Iltapalaostokset: 2,27€

Minun ja tytön osalta yhteensä: 192,67€
(2,33€ alle budjetoidun!)

7 kommenttia :

 1. Pitää itsekin yrittää tonne poverparkkiin, miehellä on sukua Tampereella niin sielt on inhimillisempi ajaa=). Poverparkilla oli täs joitaa vuosii sitte iso kampanja ainakin radiossa mutta televisio mainoksia en muista onko ollu...mainostavatko sitten enemmän lappiin päin? Mukava reissu teillä ollu^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissu oli hyvin mukava ja suosittelen kyllä lämpimästi Powerparkkia :) Nuo mainokset ei ole minua kyllä jostain syystä kertaakaan tavoittaneet.

   Poista
 2. Eivät kyllä Powerparkkia liiemmin markkinoida täälläkään.. T. Lappilainen lukija

  VastaaPoista
 3. Kiitos tästä! Powerpark-reissu suunnitteilla - jos ei tänä kesänä niin viimeistään seuraavana. Katselinkin että tuo vankkuri oli edullisimmasta päästä majoitusvaihtoehdoissa. Olivatko nuo yhteiset wc- ja suihkutilat siistit? Mullekin koko Powerpark on ihan tuntematon paikka, mutta sen verran siellä käyneet ovat kehuneet, että pitää itsekin käydä kokeilemassa. Markkinointi on tosiaan ollut vähän laihanlaista, mutta ilmeisesti kävijöitä riittää kun majoituksestakin moni vaihtoehto on tietyille päiville loppuunmyytynä.

  Ja kiva blogi sinulla muutenkin, palailen varmasti lukemaan :) .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. WC- ja suihkutilat, sekä saunat olivat hyvin siistit. En usko, että yhteistilarakennus oli kovin vanha tai sitten siitä oli pidetty hyvää huolta.

   Mukavaa, että pidit blogistani. Tervetuloa lukijaksi ja toivotan teille myös hauskaa Powerpark-reissua nyt tai tulevaisuudessa. :)

   Poista
 4. Kaverin kaverin faija on ton toimitusjohtaja ��

  VastaaPoista
 5. Rantatien lomamökeistä terveisiä:) Satuin lukemaan blogia ja kun majoitusta moni tuntuu hakevan Powerparkki matkalle, niin meillä löytyisi mökkejä lähistöltä:) Vuokrat ovat kesällä 80€-135€/vrk riippuen mökistä. Mökkejä voi tiedustella numerosta 050 5642456
  Terveisin, Risto Lahti
  www.rantatienlomamokit.netanvia.fi
  www.facebook.com/rantatienlomamokit

  VastaaPoista