keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Marraskuu hukuttaa laskuihin

Kaikessa ennakoivuudessanikaan en koskaan osaa ennustaa marras-tammikuun laskusadetta. En nyt sentään huku laskuihin, mutta kyllä näiden seassa pian voi jo uida tai ainakin kieriskellä.

Marraskuu on jo varsin laskurikas, kun kauden aloittaa Trafi autoveron muodossa. Todellisen potin räjäyttää tietenkin joulukuun kaksoisriemujuhlat: "Kaikki käteinen kauppiaille" ja "Loput tuhkaksi taivaalle". Uusi vuosi alkaa vakuutusyhtiöiden terveisillä tammikuussa.

Tiedän joidenkin, minua huomattavasti suunnitelmallisempien bloggareiden säästävän isoihin laskuihin rahaa koko vuoden ajan. Erilliseltä "laskutililtä" olisikin nyt mukavaa laittaa laskut maksuun ja jatkaa säästämistä, kuten normaalisti. Minun taktiikkani on kuitenkin pitää vuoden vaihteessa muutama "kädestä suuhun"-kuukausi, jolloin koetan hyväksyä sen tosiasian, ettei säästöön jää mitään.

Vaikka saankin vähentää verotuksessa työmatkakulut oman auton käytöstä ja sen lisäksi vielä lainojen korot, eivät veronpalautukseni ole oikein koskaan olleet päätä huimaavia. Veroprosenttini on aina vähän turhankin pieni, joten mätkyjä olisi tänäkin vuonna tullut ilman työmatkakuluvähennystä. Nyt päästiin plussalle 363€:n verran.


Loppuvuoden ylimääräisiä laskuja:


Autovero: 279,40€
Luottokorttimaksu (Oyster card ja Studio kierros): 169,19€
Tytön joululahja: 229€
Japaninmatkan majoitukset: 523€
Sähkölasku: 45€

Yhteensä: 1245,59€

Loppuvuoden tuloja: 

Veronpalautus: 363€
Matkakumppanin osuus Oyster cardista ja Studio kierroksesta: 84,6€
Miehen osallistuminen tytön joululahjaan: 114,5€
Matkakorvauksia: 77,5€

Yhteensä: 639,6€

Erotus: -605,99€

Ja tässä laskelmassahan ei ole vasta kuin yksi joululahja, joskin varmasti kallein, jonka ostan. Jouluhankintojen tarkemman budjetin teen kuitenkin hieman myöhäisempänä ajankohtana. Joululahjoja en voine muutenkaan paljastaa ennen pakettien aukaisua, lukijakuntani mahdollisen sukulaispitoisuuden vuoksi.

7 kommenttia :

 1. Eihän noi matkakulut oo paha juttu ku sähä oot säästäny niitä varte jo vaik kuinka kaua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olen minä matkakassaan säästänyt nyt kahden kuukauden ajan ;D Otin rahat etukäteismatkakuluihin suoraan puskurista ja säästän sinne sitten hiljalleen takaisin. Ei-etukäteen-maksettavien kulujen matkakassassa on nyt 400€ ja se on Bank of Norwegianissa kasvamassa korkoa kevääseen asti :) Vielä puuttuu n. 600€, mutta sen ehtinee hyvin säästää siihen mennessä. Muidenkin säästöjen ohessa.

   Poista
 2. Joulu on aina menoineen ja kuluineen yllätyksellinen. Sitä aina etukäteen ajattelee etten ostele paljon lahjoja (meillä lasten kanssa sovittu että jokaiselle viidelle vain 1 lahja) mutta aina sitä meinaa innostua. Ja mitä isommaksi lapset kasvaa, sen kalliimpia ne lahjatoiveet tuppaa olemaan.

  Vertaillaanpas joulun jälkeen piruuttain että miten selvittiin joululaskuista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluinen antamisen ilo jotenkin eksponentiaalisesti kasvaa kun kaupassa kiertelee ja katselee lahjaideoita :D Ainakin minulla.
   Aina mietin, että ostaisin lahjat hyvissä ajoin kesä-alesta tms. mutta sitten kuitenkin kaikki hankinnat jää marras-joulukuuhun.
   Budjetti tulee blogiini varmasti, joten vertaillaan vain! :)

   Poista
 3. Kiitos kivasta blogista. Ihan uteliaisuutta kysyn, mikä on tuo tyttären joululahja?

  VastaaPoista
 4. Ole hyvä, mukavaa, että olet viihtynyt lukijana :) teen joululahjoista vielä erillisen postauksen, mutta voin toki paljastaa, että puhelin on tässä kyseessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin, että mitä ihmettä olet oikein hankkimassa, kun aika kovalta summalta tuntuu niin yhtäkkiä.

   Poista