perjantai 30. joulukuuta 2016

Joulun hintalappu

Tätä postausta en olisi jaksanut millään kirjoittaa, mutta pakkohan se oli jossakin vaiheessa kohdata loppuvuoden kauppakuitit.

Olemme tämän väliviikon tytön kanssa kahdestaan lomalla kotona. Aikaa olen käyttänyt tehokkaasti mm. nukkumiseen, syömiseen ja rentoiluun. Loma tekee todella hyvää! Tänään oli kuitenkin aika tehdä jotain hyödyllistäkin. Kuittisulkeiset on nyt pidetty ja seuraavaksi listaan teille joulukuun ylimääräiset kulut.

Jouluruuat: 

- 60,43€ omaa rahaa käytetty ja 55,02€ maksettu S-bonuksilla. Yhteensä 115,45€

Emme edes syöneet joululounasta kotona, mutta ostimme silti kotiin oman setin jouluherkkuja ja suklaita (20€). Aattona ja joulupäivänä söimme äitini luona ja osallistuin yhteisten ruokien tekoon valmistamalla kattilallisen palapaistia (24€). Aattoaamun riisipuuron söimme kotona ja oman kinkun (19€) paistoimme myös jouluksi. Osan ruuista ostimme miehen kanssa yhteispäätöksellä Prismasta käyttäen vuoden aikana kerättyjä S-bonuksia. Olemme molemmat keränneet bonuksia samalle tilille, joten oli mukavaa ostaa rahoilla jotakin yhteistä. Bonuksia jäi kortille vielä reilusti. 

Koristeet:

-54,67€

Summa sisältää niin paketointitarpeet kuin muutamat uudet joulukoristeetkin. Eniten maksoivat uusi muovinen joulukuusi (20€) ja kaksi Aarikan joulutonttua (20€). Viime vuonna meillä oli ensimmäisen kerran aito joulukuusi, mutta tulin sille saman tien allergiseksi. Tänä vuonna jouduimme ostamaan poislahjoitetun muovikuusen tilalle uuden. Aikailin kuusenvalinnassa liian kauan ja kaikki hienot kuusimallit oli jo myyty loppuun. Päädyin siksi ostamaan tarjolla olevista kuusista halvimman, josta mies maksoi vielä puolet. Vitosen verran sain lisää rahaa, kun myin vuoden vanhan kuusenjalan pois. 

Tytön joululahjat: 

-175,72€

Tytölle ostin lahjaksi: puhelimen, suojakuoret, pikkuponeja, värityskirjan sekä sukkia, alusvaatteita ja housut. Mielestäni ihan tarpeellisia, hauskoja ja hyödyllisiä lahjoja. En nyt laske ennen joulua ostettuja kalusteita tähän. Summasta on myös vähennetty miehen osuus puhelimesta (puolet, eli 114€).

Miehen joululahjat: 

-80,28€

Miehelle ostin uudet nahkaiset salihanskat, alumiinisen työkalupakin (johon mahtuu kunnolla mm. porakone) ja pakkiin yhden viinipullon ja kaksi pienpanimo-olutta. 


Muiden joululahjat:

-170,01€

Tänä vuonna kokeilimme sukulaisten kesken systeemiä, jossa jaoimme facebookissa keskenämme toivelahjalistat, jolta jokainen voisi ostaa toiselle lahjan, joka oikeasti tulee tarpeeseen. Tämä helpotti huomattavasti lahjojen valintaa ja toivottavasti vähensi hutiostosten määrää. Toiveet olivat suht edullisia ja niistä sai oman budjettinsa mukaan valita, montako ostaa. Lahjan saajalle oli kuitenkin yllätys, mitä hänelle on listalta ostettu. Kummitytön lahja oli hieman kalliimpi (legosetti 55€). Tämän lisäksi osallistuin miehen veljen lahjaan ja hän osallistui minun veljieni lahjoihin. 
En tähän sen tarkemmin listaa sukulaisten lahjoja, mutta ainakin torkkupeitot (á 10€) olivat kiitetty lahja. 

Posti:

-1,20€

Koska Posti on tänä vuonna tuottanut pelkästää pettymyksiä, päätin olla lähettämättä joulukortteja ollenkaan. Lähetin ainoastaan mummulle tytön koulukuvan ja jouluterveyhdyksen postitse. 
Saamistani joulukorteista päätellen, myös muut olivat tulleet tähän ratkaisuun. Sain postitse kortin ainoastaan samalta mummulta, jolle itse lähetin kirjeen. Niiltä sukulaisilta, jotka näin joulun aikaan, sain kortin suoraan käteen. 

Yhteensä: 597,33€

Ihan näin paljon ei minun tarvinnut maksaa, sillä mies osallistui ruokien ostoon maksamalla suurinpiirtein puolet. Tarkkaa summaa on vaikea laskea, sillä mieskin on käynyt välillä kaupassa ja olemme tasanneet ruokalaskuja niin käteisellä kuin tilisiirroillakin. 

Lahjojen osalta tuli ehkä tuhlailtua, mutta tänä vuonna minuun iski yllättävän vahva antamisen halu. Lahjalistojen ansiosta sain myös itse lahjoja, jotka olivat varmasti mieleisiä. 

5 kommenttia :

 1. Eihän tuo nyt ihan liialliselta kuulosta. Vaikuttaa kaikki ihan järkeviltä ostoksilta. Olen samaa mieltä postista, toimii aika huonosti välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muiden lahjat sisältävät lahjat noin kymmenelle sukulaiselle. Jos jätän kummitytön pois laskuista niin lahjojen keskihinnaksi tuli vain 12€/kpl. Eli ihan kohtuullinen summa.

   Poista
 2. Aika lailla samoilta numeroilta näyttää kuin itsellänikin... Satanen enempi meillä...
  https://sijoituskokeiluja.blogspot.fi/2016/12/joulun-kustannukset.html
  MUTTA! Onneksi joulu on kerran vuodessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi! Minulla herää jouluilo kyllä vasta joulukuussa ja se poistuu hyvin pian aaton jälkeen. Muun osaa vuotta en osaa kaivata tätä valtavaa järjestelyrumbaa, jonka päävastuu jotenkin aina lankeaa perheen äidin niskoille.
   Aika keskiverrolta näyttää kulutuksemme. Eilen tätä kirjoittaessani tyttö tosin tuli sanomaan: "Mutta eihän joulu maksa mitään!" Hehe, siinä oli pieni keskustelun paikka. :)

   Poista
 3. Kuulostaa menestyksekkäältä joululta :) Tyttö oli varmasti tyytyväinen ja jos lomailuakin on ollut, niin hyvä aloitus tälle vuodelle.

  VastaaPoista