keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Seuraavaa brexitiä odotellessa

Viikko sitten virittelin erittäin optimistisen automaattimyynnin. Jos Nokian renkaat nousisivat 37,35€:oon, myisi Nordnet rengasosakkeeni pois. Viikonloppuna jo luin jonkin positiivisen uutisen liittyen Venäjän-kauppaan, mutta en osannut arvata hintapiikin seuraavan maanantaina. Sattuipa vielä niin sopivasti, että oma arvioni osakkeen arvosta osui hyvin lähelle huippua. Eilen Nordnet vielä sanoi päivän ylimmäksi hinnaksi 37,42€, mutta itse en käppyrästä löydä kuin huippukohdan 37,37€. Joka tapauksessa olen hyvin tyytyväinen myyntiin, sillä sen jälkeen hinta palasi viimeviikon lukuihin.

Yhtään tuon yli en Nokian renkaita arvottaisi itsekään ja se on vuoden sisällä jo kahdesti käynyt huipulla ja aina palannut takaisin. Kahdella myyntikerralla olen rikastunut noin 513€:n verran. Osingot kasvattavat voittosumman 563€:oon. Sanoisin, että ihan hyvä tuotto tuhannelle eurolle, vaikka verot tuosta vielä lähtevätkin.

Hieman myyntihuumasta selvittyäni iski tilalle hämmennys. Milloinkas minä sitten ostan osakkeeni takaisin, kun haluaisin Nokian renkaita kuitenkin omistaa ja nostaa niistä keväällä osingot? Päätin jäädä odottelemaan tuloskevättä - silloin kursseissa tapahtunee kuitenkin ylilyöntejä ja turhaa kuohuntaa. Jos jotakin viimekeväästä opin niin sen, että kun tulos on hyvä, ovat omistajat odottaneet enemmän ja kurssi lähtee laskuun. Ennen osingon irtoamista ehtinee hyvin tehdä kauppoja, kun rauhassa odottelee.

Eikä sitä tiedä, mikä uutinen brexitistä, Putinista tai Trumpista taas järisyttää hätähousujen pörssimaailmaa.

Muuten menee salkun kanssa tasaisen mukavasti. Välillä on käyty miinuksella, välillä useita satoja euroja plussalla. Sellaista tavallista pikkusalkun elämää.

12 kommenttia :

 1. Itsellä myös harkinnassa useamman kohteen myynti kun tuottoprosentit ovat jo aika kovalla tasolla. Wells Fargolla päälle 20% ja UPM Kymmene taitaa kolkutella jo 40% tuottoa sijoitukselle. En vaan uskalla päästää irti koska tahdon noista osingot, enkä tiedä milloinka tippuvat riittävän alas takaisinostoa ajatellen.

  Brexitin tapaista tilannetta siis odotellaan täälläkin jotta saa lisää yhtä mukavia tuottolukemia salkulle uusien sijoituskohteiden muodossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoakseni tuloskausi tulee heiluttelemaan kursseja. En usko, että me ihan vielä eletään kiky-mahtitulosten aikaa, vaan pettymyksiä saattaa tulla. Ja pettymysten myötä ostopaikkoja.

   Poista
 2. Itse pidän salkussa ja kerään osingot =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei yhtään huono strategia. Toteutan itse samaa muiden kohdalla. Tosin Viking Linesta haluan piakkoin eroon. Tulevat lainsäädännöt ei muistaakseni ole lähivuosina suotuisat viinaralliristeilylle. Ei Suomen eikä Viron päässä.

   Poista
 3. Niin eiköhän holdaus ole "vakaille" yhtiöille yleensä paras vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran heiluntaa ollut renkailla, että ehkä takaisinostopaikkakin tulee. Viimemyynnin jälkeen tarvitsi odottaa vain kolmisen kuukautta, kun hinta oli tipahtanut reilut 6€/kpl myyntihinnastani.

   Poista
 4. Venäjältä alkaa pikku hiljaa kantautumaan positiivisia uutisia. Jos ne materialisoituvat niin kurssi nousee äkkiä yli 40 euron.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta jos edellinen vuosi on ollut renkaille haastava ja keväällä saadaan tietää huonosta tuloksesta, voi kurssi tippua jyrkästi, kun hyvät tulevaisuudennäkymät ovat ennustaneet ihan muuta. Tulos ei kerro tulevaisuudesta. Siksi uskon suuriin heilahteluihin vastasisuudessakin.

   Poista
 5. Ai jukra, miten hyvä tämä postaus ja kommentit ovat! Nyt vasta tajusin, että voin kotiuttaa voittoja välillä ja hypätä hyvien yritysten kyytiin sitten uudelleen. Mun salkussa on muutamia yrityksiä ihan huikeilla prosenteilla ja pelkään, että ne jossain vaiheessa romahtaa. Nythän mä voin ne myydä ja ostaa sitten romahdettua! Ihan loistavaa. Osingot haluaisin kuitenkin kaikista kääriä, kun se on mun sijoitusstrategiassa se isoin juttu.

  Kiitos tästä. Jatkan blogisi lukemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain :) spekulointihan hommasta tekee hauskaa, kunhan ei liikaa harrasta. Jos jotakin vaikka kerran vuodessa myy (niin kuin minä) niin ei siitä maailmanmarkkinoiden rattaat suuremmin kierähtele. Ilosia aikoja sinulle Anonyymi!

   Poista
  2. Menetät hankintameno-olettama edut ja 10v laskenta-aika alkaa alusta. Lisäksi veroja lankeaa maksuun. Ei jatkoon.

   Poista
 6. Vähän myöhänen kirjoitus, mutta kun noin vähän myy, niin kannattaisi myydä alle tonnilla vuodessa, niin ei voitoista mene veroa. Itse käytin tätä pitkään, mutta nyt kun tappiot saa vähentää osinkotuloista, tulee ennemmin myytyä tappiollisia pois. Vanhimmassa erässä omia renkaita on ostohinta 10 euroa ja saisi jo tuon paremman hankintameno-olettaman, mutta ennemmin ottaa osingot vastaan ja pitää täältä ikuisuuteen.

  VastaaPoista