sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Matkusteluvuosi 2017

Yksi asia jaksaa minua yleensä kiinnostaa noin vuoden. Harrastusteni aktiivisin ja tehokkain vaihe kestää lähes aina vuoden verran. Joskus ystävyys- ja tuttavuussuhteenikin noudattavat samaa vuoden määräaikaa. Ja vaikka menneitä harrastuksia tai elämänvaiheita onkin hieman kaihoisaa muistella jälkikäteen niin tällä kertaa olen suunnannut ajatukseni tulevaan vuoteen 2017!

Tulossa on nimittäin elämäni ensimmäinen matkusteluvuosi.

Olenhan toki jo kertonutkin teille tulevista matkoistani Lontooseen ja Japaniin. Ehkä innostus matkusteluun alkoi tätä blogipostausta kirjoittaessani, mutta nyt olen varannut ensi vuodelle kolmannenkin matkan: Cats -musikaalimatkan Tanskaan! Tälle matkalle pääsee mukaan myös tyttöni ja se on samalla hänen ensimmäinen Ruotsia tai Viroa kauemmaksi suuntaava ulkomaanmatkansa.

Ajatus matkasta lähti, kun katsoimme kirjastosta lainatun Cats -musikaalin DVD:ltä ja tyttö piti siitä kovasti. Päätin vaihteeksi taas tarkistaa Broadwayn Cats-tilanteen, kun silmiini osui uusi Euroopan kiertue, jonka liput olivat tulleet joulukuun alussa myyntiin! Suomi oli valitettavasti taas unohdettu kiertuelistalta ja Tukholma oli myös myyty aivan loppuun, joten aloin tutkia muita esitysmaita. Lyhyelle viikonloppulomalle erinomaisia kohteita olisi ollut Norja, Tanska ja Saksa, joista melko summanmutikassa valitsin Tanskan. En tiedä Tanskasta oikeastaan yhtään mitään, joten sinällään se eroaa muista haavematkakohteistani. Ihastuin kuvien perusteella Kööpenhaminan arkkitehtuuriin.Matkalle mukaan lähtee myös mies, vaikka hän jättääkin musikaalin välistä. Yhdessä varasimme ja maksoimme jo lennot sekä majoituksen ja minä ostin muisikaaliliput. Vuokrasimme Airbnb:n kautta ihanan kaksion, aivan Kööpenhaminan keskustasta ja vain kilometrin päästä teatterista. Matkaan lähdemme lokakuussa ja viivymme kolme päivää. Vaikka Tanska ei edullinen maa olekaan niin tuskin ruokakustannukset paljoa Suomen hinnoista poikkeavat ja asunnon keittiö tarjoaa edulliset puitteet ruuanlaitolle. Kaksiossa on makuuhuone parisängyllä ja lapselle leikkinurkkaus sekä parvi.

Tässä oma osuuteni matkabudjetista, mies maksoi lennoista ja asumuksesta puolet:

Lennot: 80€
2 yön majoitus: 107,5€
Musikaaliliput 2kpl: 168,94€
Junaliput (tyttö pääsee ilmaiseksi): 6€

Yhteensä 363,29€

Kalleinta tässä matkassa ovat nuo teatteriliput etenkin, kun minun oli saatava istumapaikat niin läheltä lavaa kuin mahdollista! Olen kerran käynyt Cats-musikaalin katsomassa ja silloin vannoin, että kun uuden tilaisuuden saan niin menen aivan eturiviin. Istumme nyt tytön kanssa rivillä 6.

Uskoakseni vuodesta tulee ikimuistoinen kaikkine matkoineen ja sitten voinen onnellisesti keskittyä elämässäni taas uusiin asioihin. Saanpahan nämä haaveet pois alta, kun niin ahkerasti minulle tuputetaan ideaalia, jossa nuorena on matkusteltava ja paljon. Aiemmin en ole ulkomaille kaihonnut, mutta nyt menen! Ja käynkin sitten kunnolla.

Tällä hetkellä koko vuoden matkabudjettini, sisältäen nuo kolme matkaa, on 2200€. Olen laittanut Norwegianin säästötilille 600€ ja 1140€ olen jo maksanut pois alta. Säästämättä on 460€, jotka saanen helposti kasaan ennen huhtikuuta.

Norwegian muuten maksoi ensimmäisen vuosikoron säästötililleni: 0,99€. Säästössä ehti olla 400€ parin kuukauden ajan.


13 kommenttia :

 1. Ohhoh, sinullahan on tälle vuodelle paljon odotettavaa, ihanaa! Matkustaminen on kyllä mukavaa.

  VastaaPoista
 2. Se on aina kiva kun on joku reissu edessä mitä odottaa, nyt jopa kolme reissua. Hienoa!

  VastaaPoista
 3. Tämä vuosi kuulostaa kyllä upealta matkojen suhteen! Jos kotimaassa tehty Cats-musikaali kiinnostaa niin syksyllä Tampereen teatterin Cats saa ensi-iltansa 8.9.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Viime vuonna kävin jo katsomassa Lahden kaupunginteatterin version Catsista suomeksi. Oli erinomainen, mutta jäin kaipaamaan kissapukuja. :)

   Poista
 4. Siitä se se matkailuvuosi lähtee käyntiin :) Me ajattelimme mennä keväällä kahdeksi viikoksi johonkin euroopan maahan vähän kiertelemään. Muita intohimoja matkailun suhteen ei ole ainakaan vielä.

  VastaaPoista
 5. Heh, varasin pari päivää sitten lennot+hotellin samaan maahan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tanska on vissiin vuoden 2017 ykkösmatkakohde. (Oikeasti pitäisi suosia brexit-Britanniaa) ;) Kiva blogi sinulla!

   Poista
 6. Jos tosiaan onnistut tekemään kaikki kolme matkaa tuolla budjetilla, niin nehän on todellakin pelkkää säästöä! Vaikka asun ihan Euroopan alueella, niin esim. joululomalento Suomeen maksoi noin 550 euroa ja kesäloman lauttaliput Finnlinesilla menee varmaan yli kahden tonnin (viime vuonna jäi muutamaa kymppiä vaille) - siis yksi ihminen, yksi auto ja yksi koira. Ihan järkyttävät hinnat niillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerron sitten, miten onnistui. Uskoakseni suurta säästöä tulee nimenomaan yhdessä matkaamisesta ja sitä kautta edullisesta majoittumisesta. Yksiön vuokra on aivan sama, nukkuuko siellä yksi vai kaksi henkilöä. Myös lentojen osalta saatiin ihan hyvät hinnat.

   Poista
 7. Miksi hassata rahaa musikaalimatkaan kun voi katsoa kotona? Rokkifestareistakin on hienoja tallenteita youtubessa ja kun ostaa 4k-telkkarin niin olo on kuin olisi itse mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsääntöisesti olen kanssasi aivan samaa mieltä. :) Joitakin poikkeuksia on tähänkin sääntöön.

   Poista
 8. Kööpenhamina on ihana! Rakastan sitä kaupunkia. Kyllä siellä elelee samoila summilla kuin täälläkin.
  Ja tuo musikaali on varmasti upea, sinä ja tyttäresi muistatte sen varmaan loppuelämänne.
  Oon nyt pienen tovin lukenut blogiasi, tykkään tosi paljon.

  -P


  https://rahanimun.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 9. Hyvällä hinnalla olet kyllä saanut matkat suunniteltua :) Olen käynyt Köpiksessä vuosia sitten ja kovasti tekisi mieli mennä uudestaankin. Kallista taisi olla mutta tuleepahan sitten kierreltyä enemmän kaupunkia kuin tavarataloja ;) Kiva vuosi varmasti tulossa, onnea matkoille!

  VastaaPoista