sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Kuudes luku, jossa käytetään lisää rahaa yritykseen

Vaikka aluksi iloitsinkin tietokoneessa säästyneistä satasista, alkaa pikku hiljaa näyttää siltä, että budjetti pysyy silti siellä 1500€:n tietämillä - etenkin jos pitää pienen varauksen myös yllättäviin kuluihin, joita en vielä osaa arvata. Kaikenlaista pientä ja hieman isompaakin on tullut katseltua ja hankittua omaan kotikonttoriin. Myös mainonta syönee budjettia tehokkaasti.

Tässäpä muutamia hankintoja: 


iZettle Reader

iZettle maksukorttipääte
Vaikka luulenkin asiakkaideni maksavan pääosin käteisellä, on hyvä varautua myös korttiasiakkaisiin. iZettle sopii erinomaisesti yrittäjälle, jonka tulot ovat epäsäännöllisiä ja vähäisiä. Korttipäätelaitteen lunastamisen jälkeen palvelusta ei makseta kuin 2,75%:n välityspalkkio jokaisesta maksutapahtumasta. Ei kuukausimaksuja tai laitevuokria. Tämän tarkoittaa 1,1€:n maksua jokaisesta kortilla maksetusta työtunnistani. Prosentti pienenee, kun maksuja tulee kuukaudessa enemmän, mutta laskeskelin, että minun tuloillani tuskin pääsen koskaan alempaan maksuluokkaan.

Oikeiden pankkikortinlukijoiden kuukausivuokrahinnat eivät minun tuloillani ole millään tavalla järkeviä ja iZettle tuo minulle kaipaamani vapauden toimia ilman raskaita juoksevia kuluja. Lisäksi laite on todella tyylikkään näköinen ja mahtuu pieneen tilaan!
Tarjouksella sain ostettua laitteen hintaan 59€ (norm. 79€) ja ystävälinkin avulla sekä minä että suosittelijatoveri saimme 10€:n etusetelin palveluun.
iZettlen kotisivut

Weebly, DNS-palvelin ja sähköposti

Vaihdettuani Wordpressistä Weeblyyn sujui kotisivujen rakentaminen kuin tanssi. Mutta siihen se helppous sitten loppuikin. Lunastin sivuni mainoksettomaksi (2 vuoden sopimuksella 5€/kk), mutta kun olin siirtämässä domainiani Weebly-sivulleni, kävikin ilmi, ettei Weebly hyväksy suomalaisia FI-domaineja. Onneksi mieheni ratkaisee työkseen tämän kaltaisia ongelmia ja lupasi yhdistää domainini ja sivuni Tutanotan DNS-pavelimen kautta. Tämän lisäksi hän pystyttää yritykselleni sähköpostin. Onneksi tarvittavat palvelut eivät ole kalliita vaan selvisin 1,5€:n lisällä kuukausibudjettiin. Bonus: Weeblyn tiliin kuuluu ilmainen .com-päätteinen domain vuodeksi.
Weebly: 120€/2vuotta, Tutanotan DNS- ja sähköpostipalvelu: 18€/vuosiBrother DCP-L2500D Monitoimilaser

Aluksi ajattelin lunastaa käyttämättömäksi jääneen lasertulostimen sukulaiseltani, mutta käytännössä tulen tarvitsemaan yrityksessäni myös skanneria. Monitoimilaite tulee tilan kannalta järkevämmäksi hankinnaksi ja löysin tämän varsin edullisen Brother-merkkisen monitoimilaitteen. Väritulostinta en tarvitse ja epäsäännöllisen käytön takia lasertulostin peittoaa helposti kuivahtavat mustesuihkupatruunat. Yrityksessäni pyrin täydelliseen paperittomuuteen, mutta asiakkaille saattaa joutua tulostamaan laskuja, materiaaleja yms. Kaikki virastotkaan eivät ole vielä siirtyneet digiaikaan. Toria selailemalla vaikutti myös siltä, että yrityskäyttöön sopivat monitoimilaitteet säilyttävät hyvin arvonsa.
Hinta postikuluineen 104,40€

Yhteensä: 301,4€ (aiempien hankintojen kanssa 1090,56€)

Mainostustarkoituksiin olen tutkinut mm. seuraavia palveluja:

Vistaprint: Käyntikortit 100kpl alkaen 9,60€, A6 flyerit, 100kpl alkaen 18,74€
Asiakkaille jaettava mainoshiirimatto yritykseni logolla ja puhelinnumerolla: IGO Post 200kpl 360€

Hiirimatot olisivat aika kallis satsaus, enkä aio tilata niitä nyt heti. Vakinaisemille asiakkaille sellainen olisi mukava jakaa. Silloin yhteystietoni olisivat heillä käsillä aina, kun tietokoneella tulisi ongelmia. Kaikissa palveluissa hintaan vaikuttaa tilattu määrä, jotan on hyvä miettiä, paljonko todella tarvitsee ja mikä tulee tilatun tuotteen kappalehinnaksi.

Kulut kasaantuvat nopeasti, joten täytyy tarkkaan harkita, mitkä ovat todella tarpeellisia hankintoja. Etenkin mainostamisessa lähden pienestä ja laajennan tarpeen tullessa. Ainakin työvälineet ovat sitten valmiina. Kirjanpidon kanssa vielä pähkäilen. Sen tekeminen itse olisi melko yksinkertaista, mutta vaatisi asian opiskelua etukäteen. Kirjanpitopalvelujakin olen miettinyt, mutta sivutoimiselle yrittäjälle palvelun osto tuntuu liioittelulta. Lähinnä se toisi mielenrauhan siitä, että asiat menevät varmasti oikein.

Ostoslistalle kuuluu vielä ainakin kunnollinen silppuri, sillä yrityksestäni on tarkoitus tehdä lähes kokonaan paperiton.

14 kommenttia :

 1. Hiirimattojen vaihtoehdoksi tuli mieleeni jääkaappimagneetti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva ja varmasti hieman edullisempi idea, kiitos! :)

   Poista
 2. Silppurit ovat aika ajoin Lidlissä tarjouksessa, jos maltat odottaa. Ja kolmen vuoden takuulla!

  Jälleen hyviä ja järkevia ajatuksia ja toimia yrityksen alkuvaiheeseen. Hiirimatto olisi kiva lahja varsinkin yksityisasiakkaalle annettavaksi, siinä ne yhteystiedot olisi heti saatavilla kun apua tarvitsee.

  Voisit toki tulostaa pieniä tarrojakin, ja kotikäynnillä lähtiessä kysyä saatko liimata sen tietokoneen kylkeen, niin asiakas löytäisi yhteystietosi helposti.

  Ja kysy myös asiakkaalta saisitko asentaa teamviewer etäyhteysohjelman koneelle, että jos tulee jatkossa ongelmia, jotka vaatii pientä jelppiä ja nopeasti, niin voit etänä hypätä koneelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei näillä ideoilla ala asiakkaita löytyä niin sitten on kyllä koko liiketoimintaideani täysin arvoton.
   Tuo Teamviewer oli erinomainen idea! Olen kuullut monasti senioreiden hehkuttavan etäkäyttömahdollisuutta (lapsenlapset tai tietokoneliike korjaa ongelmat etänä). Täytyy perehtyä ohjelman toimintaan niin, että osaan varmasti sitä käyttää.
   Lidlistä ajattelin itsekin kytätä silppuria. Ilmeisesti niiden käyttöikä jää helposti lyhyeksi, joten pitkä takuuaika olisi kyllä poikaa. Useampia satasi ei tekisi nyt mieli satsata enää laatusilppuriin.

   Poista
  2. Teamviewerin käyttö on tosi helppoa kun minäkin osaan sitä käyttää ja asiakkaallesi ilmaista. Sinäkin voit käyttää ilmaisversiota mutta luulen, että sinun täytyy yrittäjänä ladata maksullinen versio.

   Asiakkaita ei välttämättä heti löydy, mutta kun muutamiakin olet saanut niin puskaradio varmasti alkaa toimia ja viemään viestiä eteenpäin.

   Hei, muutes, pyydä paikallislehteä tekemään sinusta ja yrityksestäsi juttu, saat ilmaista mainosta!!

   Poista
 3. kunnollinen kirjanpitäjä säästää hintansa takaisin. ainakin jos ei ole yritysverotuksen kanssa paljon paininut. t. nimimerkillä yksityisen elinkeinonharjoittajan kirjanpidon hanskaan, ja luulin, että pienimuotoinen ooyy menee siinä sivussa. olin väärässä, siinä on liikaa pykäliä. :) en vain halunnut silloin sotkea kahta ihan eri toimialaa keskenään, kun niissä oli ihan erilainen alv-kohtelu... mutta jos juoksevat asiat hoidatkin itse, niin tilinpäätöksen ja veroilmoituksen tekoon suosittelen ainakin konsulttiapuna alkuun kirjanpitäjää.

  T:Lillukka

  VastaaPoista
 4. Hyvin olet perehtynyt asiaan ja hyviä ideoita löytyy. Itsekin aloitin yrittäjänä vuosi sitten ja ei kaduta, vaikka lopputulos ei ole sitä mitä alunperin lähdettiin tavoittelemaan. Enemmän voisi sitten vanhempana kaduttaa, ettei ollut kanttia kokeilla. Suurin ongelma yrittämisessä nimenomaan on asiakkaiden saaminen ja se vielä korostuu, kun on päätoiminen yrittäjä. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan Google Ad Wordsiin mainostusasioissa. Tosin, jos asiakkaalla on kone jumissa, mitenkäs hän pääsee näkemän mainoksesi Googlen kautta =). Tsemppiä tulevaan.

  VastaaPoista
 5. Minkä hintaisia ne pankkikortinlukijat ovat? Itse pitäisi hankkia jonkinlainen lukija keväällä, enkä ole vielä tutkinut yhtään hintoja. Pitää tutustua tuohon iZettleen. Hinta vaikuttaa järkevältä. Oliko siinä millainen toimitusaika?

  Onnea yrittäjyyteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! En tehnyt kauhean kattavaa vertailua, kun keskusteluissa moni yrittäjä mainitsi izettlen halvimmaksi, kun tuloja on vähän/epäsäännöllisesti. Tämän hintavertailun luin: https://fi.mobiletransaction.org/kumpi-edullisempi-izettle-vai-nets/
   Esim. muiden laitteiden kuukausivuokra (=kiinteä kulu) oli se, mikä sai minut päätymään izettleen. Tilasin laitteen muistaakseni perjantaina ja kuriiri yritti sitä muistaakseni jo maanantaina toimittaa ovelle, eli tuli todella nopsaa.

   Jos haluat 10€:n arvoisen edun izettleen niin käytä tilatessa ystävälinkkiäni. Saamme molemmat siitä kympin edut, jos tilaamisen jälkeen vastaanotat ensimmäisen maksusi laitteella kuukauden sisällä: https://www.izettle.com/d/R8YBYA
   Tilasin itsekin laitteeni toisen yrittäjän ystävälinkin kautta :) Ensimmäistä maksuani en ole vielä vastaanottanut, mutta uskoakseni kympin edun voi käyttää juuri noihin provisiomaksuihin (ehkä?). Ystäväkoodinkin kautta saa kaikki samat alennukset (Esim. nyt on tuo perus iZettle reader alessa) kuin ilmankin koodia.

   Kiitos viestistäsi ja hyviä myyntejä myös sinulle tulevaisuuteen!

   Poista
  2. Kiitos tiedosta. Joo käytän tuota linkkiä, jos hankin lukijan. Näyttää ainakin näppärältä laitteelta pikaisen tutustumisen perusteella.

   Hyviä myyntejä!

   Poista
  3. Moi. Tilasin iZettlen pari viikkoa sitten tuolla linkilläsi, mutta klikkaus ei tainnut rekisteröityä, sillä veloitin ensimmäisen maksuni viime viikonloppuna, eikä tililläni näy mitään mainintaa asiasta. Evästeet ovat varmaan jotenkin pilanneet klikkauksen.

   Poista
  4. Hei! Minulle kävi samalla tavalla, kun tilasin oman laitteeni. Ota asiakaspalveluun yhteyttä niin he antavat sinulle sen 10€:n hyvityksen. Voitko laittaa minulle sähköpostia niin vaihdetaan yhteystietoja. Eivät välttämättä pelkällä koodilla enää jälkikäteen osaa laittaa alea ja minäkin saan hyvityksen jos kerron, kenelle linkin olen antanut. Vähän huonosti toimii. Spostini on bisnes.ananas@gmail.com

   Poista