keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Viides luku, jossa postitetaan kirje ja kaivataan Y-tunnusta

Olen juuri postittanut lomakkeen Y3 Patentti ja rekisterihallitukselle! Viisisivuisella lomakkeella rekisteröin itselleni toiminimen, hakeuduin arvonlisävelvolliseksi ja ilmoittauduin ennakkoperintärekisteriin. Liitteeksi laitoin vielä kuitin kaupparekisterin käsittelymaksun suorituksesta.

Osakeyhtiön olisi voinut perustaa kätevästi suoraa verkosta, mutta elinkeinoharjoittajan hakemus oli tulostettava ja lähetettävä kirjeitse. Kaupparekisterimaksunkin olisi voinut maksaa sivuston kautta suoraan, mutta vasta ensikuusta alkaen. Nyt helmikuun puolella maksu oli käytävä itse tekemässä tilisiirtona verkkopankista ja toimituksesta oli tulostettava kuitti liitteeksi kirjeeseen. Tulevaisuus ei ole vielä saapunut kaupparekisteriin, mutta ehkä jonakin päivänä, uudet yrittäjät voivat täyttää ja lähettää lomakkeensa sähköisesti... Uusinta uutta on se, että kaikki eri hakemukset voi lähettää yhdessä nipussa samaan paikkaan.  

Ilmoitin yritystoimintani alkavan maaliskuun alusta, koska en kerta kaikkiaan malta odottaa pidemmälle. Tämän lisäksi alan jo kovasti kaivata omaa Y-tunnusta. Kirjeen saapumisesta perille, kestänee vielä kuusi päivää, ennen kuin yritykseni on rekisteröity. Paluupostina saan kaupparekisteriotteen itselleni, mutta jo sitä ennen saattan nähdä Y-tunnukseni YTJ:n sivuilta.

Kun minulla on Y-tunnus, pääsen aloittamaan seuraavan toimintaketjun:
 • Weeblyn upgradettaminen. Koska palvelu on ulkomaalainen, saatan saada tehtyä oston alvittomana.
 • Kun Weeblylle on maksettu, pääsen siirtämään domain-osoitteeni Wordpress-palvelimelta Weeblyyn.
 • Sivujeni sisältö on jo valmis lukuunottamatta yrityksen sähköpostia ja grafiikoita. Sähköpostin tekoon/ostoon tarvinnen ehkä myös Y-tunnusta. Kun grafiikat valmistuvat, voin laittaa ne sivuille.
 • Y-tunnuksella voin ottaa yritykselleni yrityshintaisen puhelinliittymän
 • Grafiikoita voin käyttää myös käyntikorttien ja mainoksen suunnitteluun.
 • Pääsen tulostamaan mainokset ja jakamaan niitä lähiympäristöön.
 • Suomalaisessa kirjakaupassa näytti yritysasiakkaat saavan 10% alennuksen, mutta voi olla, että tuotteet saa muualta tilattua tätäkin edullisemmin. Voi olla jännittävää tutustua muiden yritysten tarjoamiin yritysalennuksiin! Tarvitsen joka tapauksessa joitakin toimistotarvikkeita.
 • Myös tukkukortin voisi käydä ottamassa.
Tämän lisäksi käyn ostamassa sukulaiseltani mustavalkoisen lasertulostimen yrityksen käyttöön.

8 kommenttia :

 1. Onpas homma yrityksen perustamisessa! Täytyy luettaa juttusi tyttärellä, hänellä sama homma edessä 1-2v sisällä.

  Lisäsin sinut blogrolliini, pääsenkö sinun :) www.omatrahani.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, toivottavasti olen hyödyksi :D Mielelläänhän sitä muillekin kertoo, mitä on itse joutunut selvittämään.

   Tutustun myös blogiisi piakkoin! Nyt on hiihtolomalla aikaakin. Iloisia jatkoja sinulle!

   Poista
 2. Kohta ne businekset sitten lähtee pyörimään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole enää kauan, että pääsen markkinoimaan! :) Etukäteen en ole viitsinyt markkinoida, ettei mahdollisille asiakkaille tarvitse sanoa, että vielä ei onnistu.

   Poista
 3. Kiitos jälleen kerran, kun jaat kokemuksesi. Inspiroivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Tässähän tämä raportointi menee samalla, kun kirjaan ajatuksia myös itselle ylös.

   Poista
 4. Älä nyt niin hullu ole, että yritysliittymää ottaisit. Ovat kalliimpia kuin kilpaillut kuluttajaliittymät ja ennenkaikkea karhulaskuissa yritysliittymissä rokotetaan kunnolla. Taitaa olla jotain luokkaa 10-20e kun yksityiseltä saa periä vain 5e. Itsekin henkilöyrittäjänä vaihdoin hetulliseen liittymään kun oli unohtunut maksaa lasku muiden spostien joukosta.

  Toimialasi on myös eri, mutta tyypillisesti porakoneet yms käsityökalut saavat huonommat takuut jos ostaja on yritys. Henkilöyrittäjä ostaa "kuluttajana" omiin nimiin ja reklamoi kuluttajana ja pistää kuitin firman verotukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä Anoynyymi! Olin tuosta henkilöasikkaiden pidemmästä takuuajasta joskus kuullutkin, mutta unohdin iloisesti koko asian. Täytyy olla tarkkana. Myös puhelin/nettiliittymän hankintaa olen mietiskellyt ja todennut, että taidan kuitenkin pärjätä näillä nykyisillä. Voin omasta puhelimestani (rajaton netti) jakaa yhteyden yrityskannettavaani, kun olen asiakkaan luona. Ja ehkä puheluitakin on helpointa hallita yhden puhelimen kautta. Säästöä ainakin kertyy rutkasti, kun en ota tuplaliittymiä erikseen yritykselle. Tuntuu, että meillä on kotona noita liittymiä jo ihan tarpeeksi.

   Poista