sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Neljäs luku, jossa verkostoidutaan

Olen aivan rakastunut <3


Ensimmäiset rahat sijoitettu yritykseeni! Ostin itselleni ihanan yrityskannettavan ja säästin huomattavasti rahaa, kun valikoin käytetyn, mutta silti uudenveroisen yksilön. Olemme nyt läppärin kanssa tutustuneet ja viettäneet aikaa kahdestaan ja voi miten olen tähän rakastunut! Läppäristä tulee minun läheisin yrityskumppanini ja siksi meidän on kuljettava samalla aaltopituudella. Läppärini on mallia Lenovo Thinkpad T530 ja maksoin siitä 350€ yhdessä telakka-aseman ja kantolaukun kanssa. Kannettava on ollut yritystoiminnassa ennenkin, joten tämä on sille tuttua - on mukavaa turvautua johonkuhun minua kokeneempaan.

(Heh heh ;)

Koska yksi yrittäjä harvoin on joka-alan taituri, päätin itsekin verkostoitua hieman. Olen joskus nuoruudessani ollut hieman taiteeseen suuntautunut, mutta valitettavasti taitoni ovat jääneet teini-iän tasolle. Halusin kuitenkin yritykselleni vakuuttavan logon ja kotisivuille kunnollista grafiikkaa. Valmiskuvia voi ostaa sieltä ja täältä, mutta kansikuvan on oltava omanlainen. Siksipä lähetin tarjouspyynnön eräälle ihailemalleni sarjakuvapiirtäjägraafikolle ja sainkin vastauksen. Logon ja monikäyttöisen kansikuvan teettämisen hinnaksi sovimme 350€. Hinta sisältää koeversioita ja mahdollisuuden muokata lopputulos juuri sellaiseksi, kuin haluan. Lopulliseen työhön saan kaikki oikeudet sekä käyttö- ja painokelpoiset kuvatiedostot. Olen iloinen, että oma tarpeeni työllistää myös jonkun muun.

Seuraavaksi käänsin katseeni "kilpailijaani". Omalla vaikutusalueellani on yritys, joka korjaa tietokoneita. Itse en asiakkaiden koneita korjaa tai huolla, mutta opastukset on tehtävä toimivalla tietokoneella. Tarvitsen siksi luotettavan yhteistyötahon, johon voin asiakkaat ohjata. Siksipä soitin paikalliseen korjausliikkeeseen ja ehdotin yhteistyötä. Tapaamme ensikuussa, kun toiminimeni perustaminen on edennyt ja pohdimme asiaa. Varsinaisesti emme kilpaile samoista asiakkaista, sillä hän ei myy tietokoneen opastuspalveluita, vaikka toki neuvookin asiakkaita korjaus- ja asennustöiden ohessa. Mietiskelin yhteistyöratkaisuksi vaikkapa komissiota toisillemme lähetetyistä asiakkaista sekä pientä alennusta uudelle asiakkaalle.

Liittymiä voinkin tarjota uuden laitteen ostajille ystäväni yrityksen kautta. Kun tiedän, että asiakkaani saavat kumppaniyrityksistä parasta mahdollista palvelua, uskallan huoletta lähettää heidät eteenpäin. Verkostoituminen on päivän sana.

Yhteistyökumppaneista puheenollen:

POP Vakuutuksella näyttäisi olevan tarjouskampanja vanhoille asiakkaille kotivakuutuksesta, sain alennuskoodin omaan sähköpostiini. Olikin itsellä juuri erääntymässä Pohjolan tympeä 193€:n kotivakuutus. Päätin hyödyntää POP:in -30% alennuskoodin ja tilasin vastaavan vakuutuksen kotini turvaksi hintaan 105€! Alennuksen saa, kun maksaa vakuutuksen yhdessä erässä.
Kampanja näyttäisi olevan voimassa 5.3.2017 asti.
Tue blogiani ja käytä henkilökohtaista suosittelulinkkiäni, eli klikkaa itsesi POP Vakuutuksen sivuille tästä.

14 kommenttia :

 1. Ihana lukea näitä postauksiasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän niitä ole luvassa tulevaisuudessa vielä lisää :D Tästä uudesta aiheesta tuntuu tekstiä tulevan ihan itsestään.

   Poista
 2. Selkeesti oot päässyt vauhtiin! Eikö sua yhtään ujostuta? Ittellä heti pelot ja ujous iskee kun ajattelen itteäni sun saappaissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi Ekonomimmi! Täytyy kyllä sanoa, että vaikka mielessä on pyörinyt jos jonkin laisia tunteita niin ujostelemaan en ole keksinyt ruveta! :) Mistä ujous johtuisi? Julkiseksi yrittäjähenkilöksi muuttumisesta (vrt. yksityinen ja näkymätön työmuurahainen)? Epävaramuudesta omia kykyjä kohtaan?

   Rohkeutta minulle antaa se, että olen tavallaan jo tehnyt tätä työtä ennenkin palkkatyössäni. Olen monasti nähnyt asiakkaiden ilon ja kiitollisuuden, kun olen pystynyt auttamaan heitä ja vain hyvin harvoin senioreilla on niin vaikeita ongelmia koneen käytössä, etten pystyisi ongelmaa ratkaisemaan. Silloinkin kyse on ollut vanhasta ja pahasti saastuneesta tietokoneesta, joka olisi kaivannut perusteellista huoltoa, puhdistusta ja päivitystä - näitä en tule tulevaisuudessakaan tekemään vaan ohjaan asiakkaat oikealle taholle.
   Mikä sinua yrittäjyydessä ujostuttaisi? :)

   Poista
 3. Meikäläinen lukee pienellä viiveellä ja vanhemmat jutut ensin, mutta hyvän kannettavan hankit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin suosituksesi telepaattisesti jo etukäteen ;) Thinkpad on ehdoton lempparini ja muuta en olisi missään nimessä hankkinut.

   Poista