lauantai 18. maaliskuuta 2017

Töitä, töitä, töitä!

Muuttuessani työnhakijasta palveluja tarjoavaksi yrittäjäksi, koen nousseeni johonkin aivan uuteen asemaan elämässä. Yhtäkkiä osaamiseni on arvokasta ja siitä halutaan maksaa. Tunne on aivan erilainen, kuin aiempina kertoina esim. töitä hakiessa ja epätoivoisesti hakemuksia lähetellessä.

Olen nyt saanut yritykselleni ihka ensimmäiset asiakkaat! Paikallislehden mainos poiki yhden ainokaisen yhteydenoton ja ajan varasin seuraavalle viikolle. Painosta taas sain värilliset mainosflyerit, joita kävin itse omin kätösin jakamassa postiluukkuihin ja tätä kautta sain heti seuraavana päivänä kaksi uutta yhteydenottoa, jotka poikivat työkeikat vielä samalle päivälle. Siinä ei ehtinyt kauaa jännittää, kun olin jo matkalla yritykseni ensimmäisten asiakkaiden luokse. Ja tiedättekö mitä, ne opastukset menivät aivan erinomaisesti! Molemmat asiakkaat olivat tyytyväisiä, ilmoittivat mielihyvin tilaavansa minut uudelleenkin ja aikoivat myös suositella palveluksiani ystävilleen.

Minut valtavasi valtava helpotuksen ja hyvänolon tunne. Tästä se lähtisi lutviutumaan ja sana kiertämään! Olen toki myös jatkanut mainostusta ja saanut lisää kiinnostuneita yhteydenottoja mm. sosiaalisen median kautta. Muutamia mahdollisia keikkoja on jo näköpiirissä, jahka saamme sovittua ajat ja aiheet opastuksille.  Koetan joka päivä tehdä jotakin yritykseni markkinoinnin eteen ja tämän lisäksi opiskelen niitä tietotekniikan osa-alueita, joista saattaisi olla hyötyä. 

Vaikka nämä ensimmäiset työkeikat eivät tehneet minusta vielä rikasta, näyttää tulevaisuus nyt jo melko valoisalta: Olen nimittäin saanut solmittua itselleni kaksi uutta lisätyötä! Toisen töistä hoidan sivutuloverokortilla ja toisen saan laskuttaa yritykseni kautta. Nämä työt alkavat hieman myöhemmin, mutta hyvässä lykyssä saan kuitattua palkkioilla kaikki tähänastiset, yrityksen perustamisesta johtuvat kulut (n. 1400€)! Pääsen ehkä jopa voitonkin puolelle. Tässä kolme eri skenaariota siitä, paljonko käteen jäisi töiden pituudesta riippuen:


 1. Sovitut keikat: 980€ (32h)
 2. Mahdolliset keikat yht.: 1420€ (42,5h)
 3. Tai ehkä jopa: 1860€ (53,5h)

Lisäksi töitä pääsee jatkamaan myöhemmin. Olen superiloinen! Minulla on nyt koko kevät ja kesä aikaa tehdä niitä hommia, joita yritykselleni tulee ja syksyllä aloitan nämä lisähommat. Syksy tulee olemaan töiden puolesta todella kiireinen, mutta enköhän pärjää jos vain saan sovitettua kaikkien töiden aikataulut yhteen. 

17 kommenttia :

 1. todella mukava kuulla :)

  VastaaPoista
 2. Mahtava juttu! Minulla yrityksen perustaminen avasi sellaisia ovia, mita en tajunnut ollenkaan ennakoida. Pääsin eri korkeuteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, menee työttömyysturvat sun muut perusoikeudet.

   Poista
  2. Kiitos Puolimiljoonaa Paaomaa! :) Olen kanssasi kyllä aivan samaa mieltä: ihan ihmeellisiäkin ovia aukeaa ja on mahdollista tehdä mitä vaan. Oikeastaan vain oma aika on rajoitteena. Eikä kaikki ole edes pelkkää kylmää bisnestä vaan jo nyt mielessäni on muutamia hyväntekeväisyys projekteja, joita yrittäminen mahdollistaisi.

   Anonyymi, älä sinä huolehdi meidän työttömyysturvista :) Tiedän sellaisiakin ihmisiä, jotka eivät ole koskaan nostaneet työttömyystukia vaikka työhistoria olisi rikkonainenkin.

   Poista
 3. Hyvä että Suomessa riittää noin ahkeria yrittäjiä :)

  VastaaPoista
 4. Siitä se lähtee :) Onnea ja menestystä!

  VastaaPoista
 5. Hyppy yrittäjyyteen vaatii rohkeutta hypätä tutulta ja turvalliselta polulta. Toivotan onnea ja mielenkiinnolla luen itseäni rohkeampien kokemuksista. :)

  VastaaPoista
 6. Ihan mahtavaa!!! Siitä se lähtee! Kohta huomaat tienaavasi yrittäjänä enemmän kuin työntekijänä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt yrityksen alkuvaiheessa, kun veroja, eläkemaksuja ja alveja ei juurikaan kerry maksettavaksi on tuntipalkkani noin nelinkertainen päivätyöhöni verrattuna. Toki tehtyjä työtunteja on paljon vähemmän. Myöhemmin, kun kaikki verot yms. alkaa juoksemaan niin lienee sittenkin palkka ainakin tuplat.

   Poista
 7. Kiitos mahtavasta blogista ja onnea yrittäjän tielle! Sinun ja muiden taloudesta bloggaajien ansiosta minäkin olen herännyt siihen tosiasiaan että oma talous olisi saatava kuntoon ja sijoitettava myös tulevaisuuteen. Toivottavasti en ole herännyt siihen liian myöhään. Aloitin myös oman blogin aiheesta. Tervetuloa vierailulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja kehusta! :) Zemppiä blogin aloittamiseen ja tervetuloa lukijaksi. Jäänkin seuraamaan kirjoituksiasi. En usko ollenkaan, että olisit liian myöhään liikkeellä. Omaa taloutta voi aina kohentaa paremmaksi.

   Poista
 8. Ohhoh, kylläpä sait hommat nopeasti rullaamaan. Tulevaisuus lupaa hyvää, jos alku on tällainen. Onnittelut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Markkinointiin on mennyt aika paljon aikaa ja hieman rahaakin, joten on mukavaa, että asiakkaitakin alkaa löytyä. Hieman on ollut jo havaittavissa sitä, että sana palveluistani on lähtenyt kiirimään.

   Poista
 9. Kiitos kaikille kannustuksesta! :D

  VastaaPoista