keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Työt tulee töiden luokse

Valitettavasti asiakkaat eivät ole vielä vaeltaneet kilometrien pituisena jonona luokseni. Yritykselläni ei toistaiseksi ole ollut vielä ensimmäistäkään asiakasta, mutta työrintamalla sen sijaan näyttää ihan hyvältä!

Vakipaikka

Ehkä voin jo tässä vaiheessa viimein paljastaa, että minut ollaan vakinaistamassa päivätyössäni! Viiden vuoden ja neljän kuukauden ahertaminen toivoni mukaan viimein palkitaan huhtikuussa ja allekirjoitan vakkarisopimuksen. Olen aina pitänyt ja arvostanut pomoani. Hän on koko talossa oloni ajan toivonut, että saisi minulle vakkaripaikan. Nyt, kun eläköitymisen myötä paikka tuli tarjolle, pyysi pomoni lupaa saada täyttää paikka ilman avointa hakua. Koska olen tehnyt samankaltaista työtä eläkkeelle lähtevän kanssa jo niin kauan, sai pomo suoran täyttöluvan. Asiasta on jo tiedotettu talossa ja minun sijaisuudelleni hankittu seuraava sijainen, joten uskoisin asian olevan jo melko varma. Vakinaistamisen johdosta uskalsin viimein yrityksenkin perustaa.

Markkinointi

Yritykseni markkinointi on nyt aloitettu, mutta toistaiseksi laihoin tuloksin. Tosin vasta on kulunut nelisen päivää ensimmäisten mainosten jakamisesta. Uskoakseni matoja on edelleen koukuissa ja nyt vedetään pitkää siimaa. Kyllä sieltä joku jossakin vaiheessa varmasti soittaa. Kerron markkinointiyrityksistäni kattavasti hieman myöhemmin - etenkin, jos/kun asiakkaita alkaa tulla.

Vaikka asiakkaita ei vielä olekaan niin huomasin erään postitiivisen yrityksestä kumpuavan fiiliksen: Se on vapauden tuulahdus. Voin ottaa millaista työtä vastaan, aivan milloin tahansa, koska pystyn yrittäjänä kirjoittamaan työstäni laskun. Osaan laskea ja maksaa työstäni verot enkä koe olevani missään kannustin- tai pelotteluloukussa. Voin tehdä mitä tahansa työtä, josta joku haluaa minulle maksaa! Tai olla tekemättä.

Lisätyö

Sen sijaan eilen eteeni ilmaantui yllättävä työtilaisuus! Omaan työhöni liittyen olin erääseen tahoon yhteydessä ja sähköpostiviestittelyn ohessa kävi ilmi, että heillä olisi tarvetta Apple osaajalle. Ja tässähän minä huomasin heti työmahdollisuuden ja tarjosin palveluksiani heidän käyttöönsä! Sain heti innostuneen vastaanoton ja ensi viikoksi sovimme tapaamisen, jolloin keskustelemme työstä enemmän. Kaikkine korvauksineen tämä olisi 8 tunnin keikka, josta tienaisin 240€ palkkaa ja 73€:n verottomat matkakorvaukset. Ihan jees! Ajattelin ottaa selvää, voisinko palkan sijaan laskuttaa yritystä oman toiminimeni kautta, jolloin hyötyisin palkasta vielä enemmän.

Työhakemus

Kolmas iloinen ja hieman jännittäväkin työasia sattui kohdalle eilen illalla. Kotikaupungistani avautui oman alani vakipaikka. Laitoin hakemuksen saman tien sisään jo ihan periaatteesta. Olen yrittänyt ennenkin hakea tuonne ja päässyt haastatteluunkin, mutta viimeksi ei valinta osunut kohdalle. Nyt paikka työnkuvineen on kuin pedattu minulle. Ongelmaksi nousisi, jos pääsisin haastatteluun ja tulisin valituksi, että kummassa työssä haluaisin jatkaa vakinaisena?  Nykyinen työni vastaa työilmapiirin, esimiehen ja toimenkuvan perusteella kaikkia unelmiani. Kotikaupunkini paikka saattaisi olla yhtä kiva tai sitten ei. Palkka olisi suurinpiirtein sama, mutta autosta voisin luopua, joka toisi heti parin sadan euron säästöt kuukausittain. Tiedän myös, että tuolla työpaikalla on tarjolla jonkin verran paremmat työsuhde-edut, kuten kulttuuri-, liikunta ja lounassetelit. Mutta onko raha todella niin tärkeää, että vaihtaisin siihen ihanat työkaverini ja reiluakin reilumman pomon, joka juuri on saanut hommattua minulle vakipaikan?


19 kommenttia :

 1. Hyvä kysymys. Ehkä kannattaa jäädä vanhaan jos sinut vakinaistetaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy miettiä ja punnita asiaa Ehkä en pääse edes haastatteluun ja asia ratkeaa jo sillä. :)

   Poista
 2. Uusia tuulia ja kaikkea jännää! Kuulostaa kivalta :) Onnittelut tulevasta vakinaistamisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yllättäen sain jo tänään vakkarin paperit allekirjoitettavaksi lähes kuukautta etukäteen! :)

   Poista
 3. Wau, ihana kuulla, että kaikkea hyvää tapahtuu ja pitkä urakkasi määräaikaisissa palkitaan. Kannattaa toki kilpailuttaa työpaikka kokonaistilannettakin ajatellen suhteellisen itsekkäästi, lyhyempi työmatkakin helpottaa arkea kummasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy katsoa, miten asia kehittyy ja mitä on tarjolla. Työmatka sinällään ei toisi ajallista säästöä, sillä kävellen työmatka veisi suurinpiirtein saman verran aikaa kuin nykyiseen työhän autolla ajaen. Kesällä tosin saattaisin voittaa aikaa pyöräillen :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Toivottavasti myötätuuli jatkuu tästä eteenkinpäin! :)

   Poista
 5. Oman yksikköni esimiehenä kommentoin että pysy nykyisessä paikassa. Esimiehesi ilmiselvästi arvostaa sinua työntekijänä ja henkilönä. On myös pitkään jaksanut tavoitella sitä että saa juuri sinut palkattua vakinaiseksi. Nuo ovat isoja asioita työelämässä nykyään. Mikään ei takaa että se ruoho todellakin on vihreämpää uudessa työpaikassa.

  Täytyy rehellisesti tunnustaa että jos oma työntekijäni vastaavassa tilanteessa ilmoittaisikin lähtevänsä toiseen työhön niin ottaisin sen kyllä henkilökohtaisesti. Paljon puhutaan työnantajien sotoutumisesta työntekijöihin mutta aivan sama pätee työntekijöiden suunnalle. Arvostan toedella korkealle ne alaiseni jotka ovat sitoutuneen työyhteisöömme, ja se näkyy sitten kun keskustellaan palkkauksesta jne.

  Kiitos hyvästä blogista, kuten myös muille tänne kommentoiville bloggareille. Samassa veneessä ollaan.

  T: Herra45

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos näkökulmasta Herra45! Arvostan pomoani ja hänen taitojaan johtaa. Tiedän, että se on myös tärkeimpiä edellytyksiä työssä viihtymiselle ja jaksamiselle. Pomo on myös tehnyt kaikkensa, että palkkatasoamme saisi nostettua, mutta valitettavasti meille maksetaan tessin minimiä nyt ja luultavasti myös tulevaisuudessa. Mitään mahdollisuuksia neuvotella palkasta ei ole... Tämä tosin lienee sama tuossa tarjolla olevassakin työpaikassa - ainoastaan säästöä kertyisi lyhyemmän työmatkan johdosta. Ajallinenkaan etu se ei ole, sillä on aika sama kävelenkö töihin 20 minuuttia vai ajanko saman verran autolla.

   Mukavaa, että olet viihtynyt blogini parissa. Kerron varmasti lisää siitä, miten asiat kehittyvät.

   Poista
 6. pelkään kyllä vahvasti, että et löydä erityisemmin asiakkaita omalle firmallesi. ellet sitten mene ihan f2f sitä mainostamaan.

  VastaaPoista
 7. Minä kannustan aina uusiin haasteisiin heittäytymistä. Firman vaihtaminen tuo usein niin paljon oppimiskokemuksia, joista on pidemmän päälle hyötyä. Jos luo uraa, kannattaa vaihtaa työpaikkaa tai ainakin tehtävää 3-5 vuoden kohdalla. Tietenkin hyvä esimies ja muut asiat painavat vaakakupissa ja mukavuudenhaluisemmalle on oiva vaihtoehto jääminenkin. Vakinaistamiselle ehdoton peukutus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Itsellä uraa pääsisi rakentamaan vain alaa vaihtamalla. Siksikin on ihan kiva kokeilla siipiä yrittäjänä. Etenemismahdollisuudet on pelkästään pohjalta ylös päin.

   Poista
 8. Kuinkahan paljon olisi asiakkaita jonossa, jos blogisi olisi kirjoitettu omalla nimelläsi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paha sanoa. Blogi kyllä kärsisi pahasti omalla nimellä kirjoittamisesta. Lisäksi saattaisi kuvioihin astua kateellisuustekijä. En myöskään halua vetää yhtäläisyysmerkkiä oman yritykseni, kuvani, yhteystitojeni ja taloustietojeni välille.

   Poista
 9. Voisiko nykyisestä työstä pyytää palkankorotusta jos toisessakin työpaikassa nappaisi? Edut ym. On hyvä käydä läpi - rahalla on iso merkitys. Esim. Se autosta säästettävä rahasumma on suuri. Ehkä palkkaasi pystyttäisiin hinaamaan ylöspäin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti palkassani on nostovaraa vain 50€:n henkilökohtaisenosaamisenlisän verran ja se minulle jo maksetaan :/ Meillä kun maksetaan kaikille samaa palkkaa ja se palkka on TES:in alin. Jos korotuksia tulee niin ne tulevat koko henkilöstöle samanaikaisesti. Terveisiä täältä kunnallisesta palkkakuopasta!
   Voin olla arvokas osa työyhteisöäni, mutta pomoni pomo kyllä näkee loppumattoman jonon tulijoita jäljessäni.
   Säästö työmatkoissa/kuluissa on ainoa tapa tällä alalla parantaa omaa ansiotasoaan, siinä olet oikeassa.

   Poista
 10. Itsekin kuullut aikanaan, että noin viisi-seitsemän vuotta on maksimi aika, mitä yhdessä yrityksessä tulisi olla, jollei työpaikalla ole edennyt eteenpäin (muihin hommiin tai saanut ylennystä). Se kai katsotaan, että tämän jälkeen on työntekijässä jotain vikaa, kun hän ei hae uusia haasteita. Tai sitten hän on vain laiska..(?)
  Mutta toivottavasti keksit oikean ratkaisun tilanteeseen ja onnea siitä, että tunnut olevan haluttu työntekijä :)

  VastaaPoista