sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Yritystoiminnan alku lähenee - viimeisiä valmisteluja

Oikeastaan yritystoimintani on paperilla jo alkanut kuun alusta, mutta markkinoinnin aloitan tänä
viikonloppuna.

Viimehetken valmisteluihin on kuulunut tietenkin mainoksen suunnittelu ja kotisivujen julkaisu. Kotisivuni ovat olleet valmiit jo hyvän aikaa, mutta domainin siirto uudelle DNS-palvelimelle on ollut hieman hidasta. Tänään soitin palveluun ja domainini saatiin viimein siirrettyä. Nyt domain osoittaa Weeblyn palvelimelle tehdyille sivuilleni, vaikkei Weebly tuekaan .fi-päätettä. Vielä on rakennettava toimiva sähköpostipalvelin omalla domain-nimellä Tutanotan palvelun kautta. Mainoksia en tietenkään ole voinut jakaa ennen kuin kotisivut ja sähköposti toimivat.

iZettle on saapunut!
Nyt kun edustuspuoli on kunnossa, päätin leikata vielä viimeisetkin pakotiet takaatani poikki. Lakkautin Kelan osittaisen hoitorahan ja soitin päivätöideni palkanlaskentaan ja pyysin saada tehdä 6 minuuttia pidempää päivää, kuten muutkin. Palkanlaskija laski, että 30 tuntinen työviikko olisi laskenut nettopalkkaani noin 30€:lla, jos en olisi pidentänyt päivääni. 30€ on jo melkein puolet menetetystä osittaisesta hoitorahasta. Hieman hurjalta tuntuu luopua tuesta, mutta koetan asennoitua siten, että vaihdan pienen tuen mahdollisuuteen tienata huomattavasti reippaammin.

Näiden lisäksi, uskokaa tai älkää, oli minun tehtävä myös päätyöni työnantajalle ilmoitus yritystoiminnan, eli sivutoimisen työn aloittamisesta. Koska sivutoiminen yrittäjyys ei haitaa tai kilpaile oikean työni kanssa, pelkkä ilmoitus riittänee. Lupaa työnantajalta olisi pitänyt hakea, jos yritystoimintani edellyttäisi töiden tekoa myös päivätyöajalla. En kyllä varsinaisesti tiedä, mitä teen, jos työnantaja päättäisikin vastustaa sivutyötäni! Mutta niin tuskin käy ja ainakin saisin virallisesti valittaa päätöksestä.

Uskoakseni kaikki alkaa olla nyt markkinoinnin aloitusta varten valmiina. Jännittää...

9 kommenttia :

 1. Tsemppiä ja paljon onnea matkaan! Lukemani perusteella ainakin vaikuttaa olevan hyvä draivi päällä! Jos ei koskaan yritä, ei voi myöskään onnistua ��.

  VastaaPoista
 2. Mistä johtuen sinun piti ilmoittaa yritystoiminnasta päätyösi työnantajalle? Meilläkin pitää ilmoittaa sivu- ja luottamustoimia tietyltä asteelta ja myös esim. jos kirjoittaisi blogia on mainittu. En ole omastani kuitenkaan kertonut, koska se ei liity työhöni ja kirjoitan anonyymisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti sivutoimisesta työstä riippumatta työpaikallani kehotetaan tekemään tuo ilmoitus esimiehelle. Intranetistä tulostin valmiin lomakkeen ja palautin sen täytettynä esimiehelle. Esimies itse pyysi minua täyttämään ilmoituslomakkeen, muttei sitten kuitenkaan ollut ihan varma, että kenelle hänen se pitäisi laittaa eteenpäin :D Eli vissiin koko toimenpide on lähinnä nimellinen ja todellista merkitystä olisi ollut, jos olisin hakenut lupaa tehdä yritystöitä myös työajalla. Lomakkeella myös vakuutin, ettei sivutyö haittaa päivätyötäni.
   Blogista ei onneksi tarvitse meillä ilmoittaa.

   Poista
 3. Kääk, miten vaikealta nuo tietotekniset jutut kuulostaa, mutta onneksi sinä tunnut ne handlaavan😉 Kuuluu ikään kuin toimenkuvaankin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä pelästy! Meni mulla homma säätämiseksi. Nuo kaikki domainit, kotisivut ja sähköpoistit olisi kyllä saanut ihan valmiina samalta palveluntarjoajalta pakettihintaan :) Lähdin vain kesken kaiken vaihtamaan palveluntarjoajaa niin siksi meni vaikeimman kautta.

   Poista
 4. Hei!
  Onnea ja menestystä sivutoimiseen työhösi! Yritys aina palkitaan tavalla tai toisella, sen olen huomannut itsekin. Oman toiminnan aloittaminen on jännittävää, on paljon mietittävää ja tehtävää, mutta ainakin omalla kohdallani asiat ovat järjestyneet hyvin ja alkukankeuden jälkeen hommat lähtivät luistamaan. Toivottavasti sinulla käy samoin!

  VastaaPoista
 5. Kiva kuulla, että olet saanut yritystoiminnan alulle. Itse harkitsen myös ensi vuonna tekeväni saman. Olen jo katsonut tilitoimistoa sekä hahmotellut kotisivuja. Toivon myös, että työantajaa ei tule haittaamaan sivutyöni. https://www.tilikeskus.net/tilitoimisto

  VastaaPoista