sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Yritystulot tilille

Yritykseni tilinä toimii Osuuspankin verkkopankissa avaamani sivutili. Maksullista "oikeaa" yritystiliä en ole ottanut ja käsittääkseni sellaista ei tarvitsekaan avata, kun yritystoiminta on pienimuotoista. 

Nyt tuolle tilille on kilahtanut ensimmäiset yritystuloni. iZettle-maksupäätteen kautta ottamani maksut ja blogiyhteistyöstä laskuttamani palkkiosumma. Vaikkei summa iso olekaan niin ihan mukavalta tuntuu konkreettinen (digitaalinen) raha tilillä. iZettlestä voin valita ansioni tilitettäväksi joko kerran päivässä, viikossa tai kuukaudessa. Valitsin tilitystavaksi kerran viikkoon nyt ainakin alussa.

iZettle Reader
iZettle ottaisi maksuista oman prosenttiosuutensa, mutta koska ostin laitteen ystäväkoodin avulla, sain 10€:n hyvityksen palvelumaksuihin. Ystäväkoodilla 10€:n edun saa niin koodin antaja kuin sen käyttäjäkin. Jos joku lukijoistani on iZettleä hankkimassa, voit vapaasti napata tästä ystäväkoodin itselleen ja saada saman edun. Ehtona on, että ensimmäisen maksunsa vastaanottaa 30 päivän sisällä tilin luomisesta: 


Tililläni köllöttelee nyt 283€ tuloja + jonkin verran käteistä. Seuraavaksi alan selvittelemään, miten suuren osan näistä varaan mahdollisia ennakkoveroja varten. ALV-raja tai YEL-työtuloraja tuskin ylittyvät tällä työvauhdilla, joten niitä varten tuskin tarvitsee säästää. Ennakkoverostakin olisi niin paljon vähennettävänä aloituskuluja, että jos jotakin pitää nyt maksaakin niin myöhemmin sen saanee takaisin palautuksina. 

Nyt kaipailisin lisää asiakkaita. Flyerit on nyt jaettu loppuun ja seuraavaksi keskityn markkinoimaan lehti-ilmoitusten kautta. Mainoslaatikon sijaan kokeilen seuraavaksi rivi-ilmoitusta, joka naamioituu sekalaisten, yksityisihmisten ilmoitusten sekaan. Sen jälkeen aloitan äitienpäiväkampanjan isommalla kuvamainoksella. Saa nähdä, mikä tavoista osoittautuu tehokkaimmaksi. 

12 kommenttia :

 1. Kannattaisi ehkä mainostaa tässä blogissa niin saisit lisää asiakkaita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten kohderyhmä (vanhukset) ei lue tätä blogia =D

   Poista
  2. Uskoakseni se tekisi yritykselleni näkyvyyden kannalta hyvää, mutta blogini kannalta se olisi luultavasti tuhoisaa. :/

   Poista
  3. Miksi olisi? Bloggaahan todella monet omalla nimellään ja kasvoillaan.

   Poista
  4. Itse asiassa, omalla nimellään tarkasti talousasioistaan kirjoittavia on todella vähän. Tulee mieleen lähinnä P.Ohatta ja Nuuka. Monet niistä, jotka kirjoittavat talousblogia omalla nimellään eivät kerro taloutensa lukuja kovinkaan tarkasti vaan he keskittyvät kirjoittamaan raha-asioista yleisesti. He eivät kerro tulojaan, menojaan, velkojaan ja sijoituksiaan eurolleen, kuten moni anonyymi bloggaaja tekee. Myös oma blogini kokisi täydellisen siivouksen jos oma henkilöllisyys olisi paljastettava ja tulevat aiheet tulisivat olemaan paljon yleismaallisempia ja neuvovampia.

   Poista
 2. Paikallislehteen pyydät tekemään sinusta jutun, ilmaista mainosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideasta! Juttuidean ehdottaminenhan ei maksa mitään ja aihekin on suht kuuma :)

   Poista
 3. Senioreillahan on kaikenlaisia kokoontumisia ja osa asustelee palvelutaloissa. Niiden vetäjiltä tms vois kysästä pääsiskö esittelemään palveluaan paikan päälle. Vai joko oot näin tehnyt...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olen :) eka yhteydenotto ei ainakaan poikinut vielä mitään vastausta. Pitäisi varmaan etsiä muita senioriväyliä.

   Poista
  2. Markkinoitko vain senioreille vai myös heidän jälkikasvulle? Jos aikanaan kun mummo oli vielä hengissä, olisi ollut tällainen palvelu, olisin voinut ostaa hälle vaikka joululahjaksi. Ootko tehnyt tutkailua et mihin asiaan senioriy apua kaipaa? Luulisin et pankkiasioiden lisäksi vaikka skype ois kiinnostava kun nykyään lapset ja lapset mahdollisesti levinneet ympäri suomea ja jopa maailmaa.

   Oot saattanu näistä kertoakin, mut en muista mitä vaik blogia olenkin lueskellut :)

   Poista
  3. Juu kyllä. En ole vielä kirjoittanut tarkempaa listausta kaikista markkinointitekniikoistani. Odottelen vielä tuloksia ja testailen eri juttuja. Kerron sitten tarkemmin, kun tiedän vähän enemmän eri menetelmien toimivuudesta.

   Poista
 4. Seuraan tätä kyllä mielenkiinnolla! Näin se homma lähtee etenemään. :)

  VastaaPoista