keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Kirppiskesä ja kesäkirppis

Kesäkirpparit ovat täällä taas!

Olen käynyt nyt kahdesti myymässä vanhaa roinaa ilmaisilla kirppiksillä. Ilmaiset kirpparit ovat tietenkin niitä kaikkein parhaita, kun myyntituoton saa pitää kokonaan itsellä. Voisin kyllä harkita maksullistakin myyntipaikkaa, jos tiedän ko. kirpparin suosituksi. Esim. Vermon ja Myyrmäkihallin kirpparit ovat aina täynnä myyjiä ja asiakkaita.

Aiemmin kesällä kävin naapurikunnan peräkonttikirppiksellä, jonne ajoimme autolla suoraan parkkipaikalle myymään. Tämä on tavaroiden siirtämisen kannalta helpoin tapa myydä. Toisaalta yksi parkkiruutu on säälittävän pieni tila minun valtavalle tavarapaljoudelleni. Kovin kummoiselle tuntihinnalle myynnissä ei pääse, mutta pidän myyntipöydän takana istumista ihan hauskana ajanviettona. Koko ajan saa jännittää, mikä menee seuraavaksi kaupaksi ja ostaako kiinnostunut asiakas tuotteen vai ei. Mukaan pakkasin seuraksi myös "anopin" ja meillä oli oikein mukava aamupäivä yhdessä.

Konttikirppiksen tuotto: 48€
Toisen kerran testasin hieman kauempana ollutta iltakirppistä. Koin jo hyvänä ideana vaihtaa maisemaa ja asiakaskuntaa tavaroineni. Konttikirppiksellä ja omassa kotikunnassani olen myynyt jo muutaman kerran ja myyntitahti oli selvästi hiljenemässä. Tavaraa kyllä oli vielä vaikka miten, mutta kaupaksi se ei enää käynyt. Pakkasinpa autoon siis omat kamat, tätini tavaroineen ja yhdessä ajoimme Pikku Huopalahden iltakirppikselle. Paikallisten oma Siivouspäivä järjestettiin lahden rannalla isossa puistossa ja paikalle tuli hurjasti porukkaa! Onneksi olimme aikaisin paikalla ja saimme hyvän myyntipaikan keskeiseltä sijainnilta. Kauppa kävi oikein mukavasti ja asiakkaita riitti. Paikka oli oikein kiva, sillä puut tarjosivat suojaa ja tuuli vilvoitti juuri sopivasti. Iltakirppis kesti neljästä kello kymmeneen, mutta käytännössä ihmiset alkoivat jo kahdeksan jälkeen pakkailla tavaroitaan ja ilmakin alkoi viiletä. Pikku Huopalahden iltakirppiksille kannattaa varata lämmintä vaatetta, jos aikoo myöhään asti istua myymässä.

Iltakirppiksen tuotto: 76€

Olen ihan tyytyväinen myynteihin ja ennenkaikkea runsaasti vailentuneisiin tavarakasseihin. Arvotavarasta olen saanut ihan hyvän hinnan ja kaiken muun olen myynyt mahdollisimman halvalla.


Tässä muistilista konttikirppiksistä kiinnostuneille: 

  • Ilmoittaudu! Ilmaisiinkin kirppiksiin voi usein ilmoittautua ja omaa osallistumista kannattaa tietysti myös jakaa somessa. Facebook-tapahtumissa on oma osallistumispainike, jolla kannattaa ilmoittaa tulostaan. Mitä useampi myyjä on ilmoittautunut, sitä enemmän kirppis houkuttelee myös asiakkaita. 
  • Kerää myytävät tavarat hyvissä ajoin ja mieti hieman hintoja jo kotona. Hinnoittelu tarralapuilla ei ole yhtään huono idea, mutta jos hintapyynnöt ovat korkeita, voi parhaat kaupat jäädä tekemättä. 
  • Kerää vaihtorahakassa ajoissa! Viimeisenä aamuna sopivien kolikoiden ja setelien kokoonhaalinta voi olla aika haastavaa. Itse olen pitänyt aika isoakin vaihtorahakassaa, viisikymppisen varalta. Vyölaukku ja raharenki ovat kätevät varusteet kirpparimyyjälle.  
  • Kylmälaukkuun juotavaa ja evästä. Tunnit kuluvat huomattavasti mukavemmin, kun on eväät mukana, eikä nestehukkakaan pääse yllättämään. Tarkista myös lähimmän vessan sijainti etukäteen. 
  • Aurinkorasva ja hattu mukaan. Iho palaa parkkipaikalla tai kentällä herkästi eikä varjoon pääse. Parkkipaikalla farmariauton kontti voi tarjota varjoa. 
  • Ota mukaan istuin. Pinottavat jakkarat tai kokoontaittuvat tuolit ovat käteviä ja herättävät varmasti kateutta kanssamyyjistä, jotka unohtivat tuolit kotiin. 
  • Panosta esillepanoon. Ota mukaan sopivia laatikoita, pöytä, rekki ja alusta, jotta saat tavarat järjestykseen ja siististi esille. 

1 kommentti :

  1. Tuo vaatii pitämistä kirpputoreista. Itsellä loppuu mielenkiinto lyhyeen ja yleensä annan kaiken tavaran ilmaiseksi pois :)

    VastaaPoista