sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Majoittuminen Japanissa - the cheap way

Majoittuminen saattaa lentolippujen ohella tuoda matkabudjettiin suurimman loven. Siksi halusimme asua mahdollisimman edullisesti kahden viikon matkallamme Japaniin ja päädyimme käyttämään enimmäkseen AirBnB-palvelua. Kerron tällä kertaa, kuinka hyvin majoitusvalintamme onnistuivat ja annan suorat linkit käyttämiimme majapaikkoihin.

Kolme yksiötä päällekäin,
vasen reuna portaikkoa.
Semmoinen kerrostalo Tokiossa.
Emme ole miehen kanssa kumpikaan niin mukavuuden- ja tuttuudenkipeitä, että olisimme halunneet
asua eksoottiseksi tarkoitetulla matkalla länsimaisessa hotellihuoneessa. Erilaiset majapaikat - niin uudet kuin vanhatkin - antoivat aivan uudenlaisen kokemuksen jo itsessään. Perinteisistä japanilaisista asuinpaikoista meiltä jäi kokematta ainoastaan yllättävän kalliiksi osoittautuneet kapselihotellit. Tämän lisäksi olisi pitänyt etsiä hotelli, johon naisetkin saavat tulla, jossa on tilaa isoille matkatavaroille, johon länsimaalaisittain pitkä miehenikin mahtuisi ja niin edelleen. Jätimme kapselissa nukkumisen tältä erää välistä.

Tokio, Four leave house:

Matkamme ensimmäisen viikon asuimme Kodemmacho-metroaseman lähellä, Chūō-ku:ssa sijaitsevassa kerrostaloyksiössä. Yksiö oli siisti ja nykyaikainen, todella pieni, mutta aivan tarpeeksi tilava kahdelle ihmiselle. Koko kerrostalo itsessäänkin oli ehkä 4-5 metriä leveä, joten pikkuruisessa japanilaisasunnossa asuminen oli todella kiinnostavaa. Majapaikkamme oli ihan kulman takana vilkkaasta Akihabaran ostosalueesta, mutta erittäin rauhallinen. Lähellä oli runsaasti ruokapalveluita (mm. Coco Curry!) ja yhteydet niin metrolle kuin juna-asemallekin. Voin lämpimästi suositella tätä asuntoa.

6 yötä, 2 henkeä: 439€ yhteensä.


Ohuenohuet patjat tatamimatolla Aizu-Wakamatsussa. 

Aizu-Wakamatsu, Shosuke-No Yado kylpylähotelli:

Tämä oli matkamme ehdottomasti kallein osuus, mutta halusimme kokea oikean kylpylähotellin, ryokanin. Aizu-Wakamatsu oli myös matkamme pohjoisin kaupunki. Hotellista varasimme perinteisen japanilaisen tatamimattohuoneen, jossa nukuimme futon-patjoilla lattialla. Tässä kohtaa selvisi jo, että japanilaiset lattiapatjat eivät ole järin paksuja. Huone oli upea, mutta 5cm patja koetteli selkälihaksia. Peitot sen sijaan ovat kesälläkin superpaksuja, mutta toimivia, sillä yllättäen ne eivät tunnu yöllä kuumilta. Kylpyläpuoli oli ihana ja kuumat altaat taivaallisia. Pukuhuoneesta sai kaiken tarvitsemansa, jopa harjat ja erilaiset voiteet. Lisäksi automaatista sai ottaa itselleen pehmistä, olutta ja teetä. Tähän kylpylään tullessa riitti todellakin, että oli vaatteet tullessa päällä - mitään muuta et tarvitse! Ilta vietetään tietenkin hotellin yukatassa ja sandaaleissa kulkien - näin tekivät lähes kaikki vieraat! Meidän huonepakettiimme kuului myös japanilainen illallinen ja buffet-aamupala. Totta puhuakseni ne olivat kyllä todella vieraita makuja länsimaalaiselle. Esimerkiksi huomasin aamiaisbuffetissa, että ottamani idut omasivat mustat silmäparit ja lähempit tarkastelu osoitti niiden olevan elävältä keitettyjä kalanpoikasia. Illalliselta en osannut nimetä yhtäkään ruokalajia, vaikka olenkin harrastanut japanilaisten ruokien maistelua. Mutta rohkea rokan syö!

Kannattaa käyttää paljon aikaa kylpylän valintaan ja etsiä halvin mahdollinen päivä. Ruuhkahuippuna kylpylään ei kannata edes mennä, sillä altaissa on mukava lillua mahdollisimman rauhassa.

1 yö, 2 henkeä: 224€
Kunnon retrohuone Nikkossa.
Kuvaamista haittasi se, että sotkimme huoneet heti, kun saavuimme.
Vihreä möykky on uskollinen matkakumppanimme Rinkka. 

Nikko, VIS Guest house:

Nikko on kaunis kaupunki vuorilla ja lähellä upeita luonnonsuojelualeita. Kannattaa kuitenkin käyttää aikaa kunnollisen majoituksen etsintään. Meidän majatalomme tarjosi hienoisen yllätyksen, kun saavuimme. Mielestäni kuvat Airbnb:n sivuilla ovat nyt muuttuneet siitä, kun varasimme paikan, mutta meille tuli yllätyksenä, että "huoneemme" olikin verhoilla rajattu loossi tukahduttavan kuumalla ullakolla. Ullakolle olisi pitänyt kiivetä kapeita tikkaita pitkin, enkä usko, että rinkkamme olisi kattoluukusta edes mahtunut sisään. Majapaikan emäntä tarjosi meille kuitenkin saman tien "uutta kohdetta", jossa olisi enemmän tilaa ja huoneessa ovi. Kävelimme tälle toiselle kohteelle, joka oli vanha omakotitalo, jossa oli 2-3 huonetta pitkän käytävän varressa. Koska huone oli parempi, oli se tietenkin myös kalliimpi, mutta koska emme todellakaan halunneet nukkua ullakolla, otimme tarjouksen vastaan. Emäntä antoi meille vielä 50% alennuksen lisähinnasta, joten maksoimme hänelle 23€ paremmasta huoneesta.
Sijainti on mukavasti lähellä pääkatua, mutta rauhassa ja aivan kivenheiton päässä oli suuri supermarketti, josta haimme ruuat todella edullisesti. Kello viiden jälkeen kaikki tuoretiskin ateriat olivat jo 20-50% alennuksessa.

Tavallaan oli mukava asua vanhassa omakotitalossa, joka oli juuri niin japanilaisen näköinen, kuin voi kuvitella. Huoneet oli erotettu lukottomin liukuovin, joten rinkka sai jäädä hyvien henkien huomaan, kun lähdimme päiväretkille Nikkon luonnonsuojelualueille.

3 yötä, 2 henkeä: 199€ +23€
Kamakuran bambumetsää.Kamakura, huone yksityiskodissa:

Majoittumista yksityiskodissa isäntäväen kanssa olin jännittänyt ennalta kaikkein eniten. Japanissa suositaan tuliaisia, joten ostimme jo lähtiessä majoittajillemme tuliaiseksi pussillisen muumi-kahvia. Päätös osoittautuikin hyväksi, sillä niin sydämellistä hoitoa ja huolenpitoa emme olisi voineet edes toivoa. Majoittajamme Katsu on herttainen nainen, joka valmistaa vieraille herkullisen aamiaisen itse. Saimme olla aivan rauhassa huoneessamme ja meille oli tehty ihanat pedit. Myös patjat olivat tarpeeksi paksut, että niissä sai kunnolla nukuttua. Oli mahtavaa tutustua aivan tavallisen pariskunnan kotiin ja heidän tapaansa elää. Emäntä puhui hyvää englantia ja sain hänestä ensimmäisen ystävän Japanista. Majoittuminen Kamakurassa jäi yhdeksi parhaimmista muistoista koko reissulta.
Huomioitavaa: Oma huoneemme oli ainut huone talossa, jossa ei tupakoitu sisällä.

3 yötä, 2 henkeä: 196€

Narita, Apa hotel:

Apa-hotellista jouduimme ottamaan viimeisen hätämajoitusyön ennen kotiinlähtöä. Huone oli minimaalisen pieni ja kahden hengen sänky n. 120cm leveä. Huone oli kuitenkin mukava, sänky hyvä, wc erittäin siisti ja tarjolla oli myös hotellin oma kuumavesikylpylä ja ilmainen bussikyyti Naritan lentokentälle. Ei moitittavaa! Hintakin oli hyvä, vaikka varasimme sen samana päivänä, kuin majoituimme. Hintaan ei kuulunut aamupalaa, mutta sen olisi voinut ostaa erikseen.

1 yö, 2 henkeä: 54€


Ja siinä se huone sitten olikin. Apa hotel, Nikko.

Ilmoittamani hinnat ovat kahdelta hengeltä yhteensä. Jaoimme ne tietenkin mieheni kanssa puoliksi. Olen arvioinut kaikki majapaikat reppureissaajan kannalta, jolla ei ole liikuntarajoitteita. Japanilaisissa asunnoissa on paljon rappusia, kynnyksiä ja eri korkuisia lattiatasoja. Asunnot ovat myös hieman syrjempää, esim. hiljaisen sivukadun varresta otettu, mutta kuitenkin lyhyen kävelymatkan päässä julkisten pysäkeistä tai muista kohteista.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti