keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Käsistään kätevä säästää rahaa

Haluan hekumoida tänään blogissani pienestä sattumasta, joka säästi minulta rutkasti rahaa!

Nimittäin jo jonkin aikaa olen kaivannut lisää kirjahyllytilaa tyttäreni huoneeseen. Tämä on ollut monella tapaa pulmallista koska:
 • Tyttären huoneessa on kätevä moduuleista koostuva hyllykkö, joka on aikanaan saatu ilmaiseksi jostakin
 • Hyllykkö on helposti muunneltavissa ja siinä on paljon käytännöllisiä osia, kuten vitriinikaappi ja laatikosto
 • Hyllykkö on sen verta vanha, ettei siihen tietenkään saa enää ostettua mistään lisäosia
 • Koko hyllystön korvaaminen uudella olisi ollut todella kallista. Vastaavanlaisen, mutta isomman hyllyn ostaminen olisi saattanut maksaa lähemmäs 800€

Kuten yleensä teen, annan tällaisten isojen projektien hautua mielessäni jonkin aikaa ennen kuin ryhdyn toimiin. Tälläkin kertaa odottaminen kannatti, sillä sattuipa niin, että viereisen kirpputorin huonekaluosastolle ilmestyi yksi moduuli juuri tätä samaa hyllystöä, kuin meillä! Aluksi hylly oli myynnissä 7€:n hintaan, sitten -50%, kunnes se lopulta merkittiin ilmaiseksi "Saa ottaa"-lapulla. Ja minähän otin. Hylly kannettiin kotiin ja aloin nikkaroimaan. 

Tässä kohtaa haluan painottaa, miten tärkeää on, että naiset ja etenkin yksinhuoltajat pitävät hyvää huolta nikkarointitaidoistaan. Tällaiset kauppojen hyllyköt ovat melko yksinkertaisia rakenteeltaan ja niiden purkuun ja kasaukseen riittää vasara ja ruuvimeisseli. 

Kirpputorin hyllymoduuli oli aika huonossa kunnossa, mutta onneksi en tarvinnut siitä mitään muuta kuin rungon (ja hyllylevyn), koska liitin sen aiempien hyllyrunkojeni päälle. Sokkeli siitä irtosikin jo kotimatkalla, mutta kotona poistin pohjasta vielä puutapit. Irrotin moduulista naarmuuntuneen päälikannen ja käänsin väärin päin asennetun takaseinän oikein päin. Jo olemassa olevasta hyllyköstäni irrotin myös päälikannen ja kiinnitin sen uuteen moduuliosaan. Lopuksi laitoin puutapit pohjan reikiin, pukersin uuden kirjahyllynosan paikalleen ja kiristin kiinnitysruuvit. Avot! Tytön kirjahylly kasvoi korkeutta ja siinä on taas tarpeeksi tilaa tavaroille. 

Ilmainen lisäosa säästi rutkasti rahaa

4 kommenttia :

 1. Onpa kivan näköinen kokonaisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään muunneltavista rakennelmista. Joku muu kuin koivu olisi ollut värinä kivempi, mutta ainakaan ei ole tumma.

   Poista