perjantai 29. joulukuuta 2017

Joulun kulut lukuina

Joulupyhät ovat viimein takana ja aika palata takaisin blogisorvin ääreen. Huomaan kyllä jo nähneeni sen verta monta joulua, että hiljalleen alkaa saman toisto väsyttää. Toki tytölle haluan tarjota mukavan joulutunnelman, mutta ensi vuonna asioita voisi kyllä hieman helpottaa ruokien ja järjestelyiden osalta. No, aaton kaaoksesta huolimatta olin oikein hyvissä ajoin kaikkien lahja- ja koristejärjestelyiden kanssa. Nyt kun paketit on revitty auki, voin turvallisin mielin laittaa blogiin raakaa rahafaktaa joulun kuluista:

Joululahjat:

Tytön joulukalenteri: 89€ (Littlest Pet Shop kalenteri)
Tytön joululahjat: 196€ (Kuva alla)
Mies: 92€ (Rommia ja torkkupeitto)
Kummityttö: 54€ (kirja, muovailumassa, pyyhe)
Vanhemmat (osuuteni n. 1/3): 50€
Muut yht: 45€

Jouluvalmistelut: 64€
Nämä koostuvat joulukoristeista, -kukista, -korteista, -kynttilöistä, -valoista, piparkakkumuoteista ja askartelutarvikkeista.

Yhteensä: 590€Ruuat: 

Viikkoa ennen kaikki säilyvä: 94€ (maksettu kokonaan S-bonuksilla!)
Juuri ennen joulua: 50€ (sis. 2,5kg naudan paistia + tuoretavaroita)

Yhteensä: 144€

Että sellainen joulu. Ison loven tuo teettää kukkaroon heti, jos lahjoja intoutuu ostamaan. Onneksi olin tänä vuonna hyvissä ajoin liikkeellä ja ostin lahjoja jo syksyllä (alesta!), joten kaikki ei tullut maksettavaksi joulukuussa tai myöhemmin. Ruokapuoli menee aivan överiksi joka vuosi. Noilla ruuilla elää helposti viikon, mutta kuka jaksaa puputtaa samoja laatikoita ja kinkkuja niin kauan? Ensi vuonna ruokalaskun voisi vaikka puolittaa ja juhlia hillitymmin. S-bonuksista kirjoitan pian lisää, mutta kertyneitä bonuksia olemme koko säästäneet koko vuoden juuri joulua varten.

3 kommenttia :

  1. Onneksi joulu on vain kerran vuodessa! :D

    VastaaPoista
  2. Ruokahan kuitenkin tuli syötyä, eikö, joten sikäli mielestäni kohtuullinen summa. Lahjoihin menee, jos niitä useita antaa. Itse ostin vain pari lahjaa ja nekin ohimennen tai netistä. Lahjaostoksilla kauppakeskuksen ruuhkassa pyöriminen ei houkuta yhtään.

    VastaaPoista
  3. Meillä joulun ajalta aika samannäköisiä lukuja. Itsellä kolme kummilasta, joille on ainakin jotain hankittava, ja tietysti omiakin lapsia haluaa muistaa. Lisäksi vanhimpia sukulaisia tulee musitettua joka vuosi. Pelkästään lahjat nielee jo hirveän summan ja lisäksi ruuat päälle niin taitaa olla nyt jo hyvä hetki alkaa säästämään ensi joulua varten :D T. Elli

    VastaaPoista