perjantai 22. joulukuuta 2017

Joulun rauhaa

Ensimmäistä kertaa ikinä, olen valmistautunut jouluun hyvissä ajoin. 

Käytännössä olin ostanut suurimman osan lahjoista jo marraskuun loppuun mennessä (osan hankin jo syyslomalla!). Joulusiivous on tehty ja säilyvät ruuatkin hankittu jo tiistaina. Kinkku on sulamassa, piparit leivottu sekä koristeltu ja kotia hiljalleen koristeltu. En tiedä, mikä järjestelmällisyyden ja tyyneuden henki meille on muuttanut, mutta syksyisten parisuhdekriisien jälkeen en ole kokenut tarvetta hermoilla vielä joulustakin. Sovimme joulujärjestelyt hyvissä ajoin miehen kanssa ja sitten olen tehnyt kaikkea sitä, mikä on hyvältä tuntunut. Koetan pitää tämän olotilan koko loppuvuoden.

En ole koskaan ollut se puuhaäiti, joka järjestää lapsille paljon kivaa tekemistä ja rakentelee itse joulukalenterit yms. Tänä vuonna sain kuitenkin ensimmäistä kertaa elämässäni aikaiseksi tehdä itse joulukalenteri tytölle! Kylläpä hän on joutunutkin sitä odottamaan, mutta nyt pitäisi olla hyvä. Ostin 24 Littlest Pet Shop ja My Little Pony -hahmoa ja laitoin ne Lidlistä ostettuun joulupussikalenteriin. Runoihin ja aarteenetsintöihin en sentään taipunut.

Kalenterille tuli hintaa 88€ (hinta vastaa noin neljää kaupasta ostettua lelukalenteria, mutta tästä kalenterista joka luukusta tulee kokonainen lelu)Kalenteriin kuuluu osana myös tämän joulun hitti, tonttuovi. Tonttuovi on seinää "ilmestyvä" ovi, jonka takana oma kotitonttu asustelee. Meille tonttuovi ilmestyi television päälle ja kiitoksena tontun tuomista kalenterilahjoista, olemme tytön kanssa askarrelleet oven ympärille jouluista maisemaa. Askartelu on ollut oikein mukavaa hommaa. Yllä olevassa kuvassa kalenteri ja joulumaisema alkutekijöissään. Alla yksityiskohtakuva lähes valmiista tonttuoven ympäristöstä: 


Eläinhahmot tulivat kalenterista tytölle ja kaksi Aarikan tonttua (á 9,90€) hyppivät kaupassa minun omaan tonttukokoelmaani viimevuotisten tonttujen seuraksi. Lidlistä löytyi kivat pallot koristamaan pikkukuusta. 

Vielä en julkaise enempää tietoa ostamistani lahjoista, ettei yhä suureneva, sukulaisista koostuva lukijakuntani saa vinkkiä omista lahjoistaan. Katsotaan joulun jälkeen sitten tarkemmin joulun kulurakennetta. 

Siispä toivotankin kaikille lukijoilleni erittäin rauhallista ja miellyttävää joulua! 

P.s: Muistakaa ostaa jouluomenat Lidlistä: Red Chief peittoaa kaikilta ominaisuuksiltaan jauhoisen Red Delicious-omenan, vaikka onkin ulkonäöltään identtinen!

10 kommenttia :

 1. 24kpl uusia muovifiguureita tuli taloon :D Minimalistia alkaa tuollaisen tavaramäärän hankkiminen jo hirvittämään :D

  Mutta hyvää joulua myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaisella meillä on paheemme ;) Onneksi noissa arvo säilyy ihailtavan hyvin. Tienasinhan muovifiguureita myymällä oman kotini täysremontin.

   Iloista joulua Osinkokuningas!

   Poista
 2. Hei! Meillä myös 24 Pet Shopia (niitä pienempiä) tullut joulukalenterista. Ostin sekä niitä kaksittain pakattuja että 6-7 kpl:tta sisältäneitä törppöjä, kokonaishinnasta ei ole mitään käsitystä.

  Parhaimmat joulun toivotukset ja kiitos omena-vinkistä!!

  -Rouva Rahahuoleton

  VastaaPoista
 3. Sanoisin, että nuo LPS-örkit on lähes Legoihin verrattavissa eli varmasti menee lapselta lapsenlapsille aikanaan jos ne vaan säästää. Meillä on niitä ollut toistasataa ja jonkinlainen erä on laitettu jemmaan tuota lastenlapsiaikaa ajatellen, loput myyty ilmeisesti hyvään hintaan kirpparilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos naisille haluttaisiin myydä osakkeita, ne pitäisi myydä lelufiguurien, vaatteiden, kenkien ja laukkujen muodossa. Moni on paljon kiinnostuneempi näiden tuotteiden arvokehityksestä kuin pörssikursseista! :D
   Näin olen itsekin tehnyt, että ylimääräiset keräilijöille ja rakkaimmat itselle jemmaan. Lapsenlasten iloksi.

   Poista
 4. Jossain oli juttua, miten nykylapset hukkuvat krääsään ja lelut kokevat inflaation. Kapitalistisijoittajat eivät vaan ymmärrä, että lahjojen määrä ei korreloi onnellisuuteen.

  Järkyttynyt

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki ihmiset hukkuvat krääsään siinä on Armanit aivan oikeassa. Turkiksia on paljon kritisoitu turhakkeina, mutta kyllä 90% kaikesta ostamastamme on turhaa. Mutta kyllä se siitä, hyvää joulua sinullekin järkyttynyt!

   Poista
 5. Hyvää joulunaikaa, olen löytänyt blogisi n.3 viikkoa sitten ja lukenut kirjoituksiasi innolla ja ihmetyksellä. Olen tuhlaileva ja väliin säästävä ja järkevä, vaihdellen työkuvioiden mukaan. Otan siis opiksi blogistasi, kiitos kun kerrot avoimesti raha-asioista. Taidan alkaa kaltaiseksesi asuntosijoittajaksi, jahka saan 7800e asuntolainan osan maksettua (sittenkin jää asuntolainaa vielä). Tähän menee noin vuosi, eli hyvää aikaa seurata oman kunnan asuntomarkkinoita!
  T Harriet

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Harriet ja kiitos viestistäsi! :) On mukavaa kuulla, että kirjoitukseni inspiroivat ihmisiä miettimään ja kehittämään omia rahataitoja. Hienoa kuulla, että sinulla on jo omistusasunto, sen vakuusarvo on helposti käytettävissä, kun hankit sijoitusasuntoa varten lainan. Oman alueen asuntomarkkinoiden seurailu on erinomainen alku ja antaa sinulle hyvän perustan, kun alat tosissasi etsimään omaa kohdettasi. Suurimmat voitot (ja virheet!) sijoitusasuntojen kanssa tehdään jo asuntoa ostaessa! Toivon kaikkea hyvää sijoitustoimintasi aloitukselle ja iloista vuodenvaihdetta! T: Ananas

   Poista