sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Iloista syntymäpäivää sinkulle! (Lahjat ovat omakustanteisia)

Kevät on vielä kaukana. Ei syntymäpäivieni eikä miehen poismuuton aikakaan ole vielä käsillä, mutta milloinkas ennalta varautuminen olisi keneenkään sattunut?

Minulla ja miehellä on ollut koko yhdessäolomme ajan seuraavanlainen järjestely huonekalujen ja muiden kodin tarvikkeiden osalta: Hän on maksanut ostoksista 1/3 osan, mutta ostoksen omistusoikeus on siirtynyt kokonaan minulle. Tähän järjestelyyn päädyimme hänen omasta ehdotuksestaan. Suorastaan kristallipallon tarkasti mies halusi varautua mahdolliseen erotilanteeseen, jossa yhdessä ostetuista tavaroista ei tarvitsisi riidellä. Ja tämä itsensä toteuttava ennustus on nyt taannut minulle edes sen pienen lohdun, ettei kotoani lähde juuri mitään tärkeää (materiaa) miehen mukana.

Paitsi Playstation 4, joka on miehen itse ostama.

Jäämme näin ollen tytön kanssa vaille tv-pelikonsolia sekä DVD/Bluray-soitinta. Luulen saavani vanhan soittimeni takaisin vanhemmiltani, mutta konsoliongelmaan halusin saada ratkaisun ja niinpä päätin piristää itseäni varhaisella syntymäpäivälahjalla.


Nintendosta olen pitänyt ja siinä tulemme pysymäänkin. Hankintaan pääsi väistynyt malli WiiU, jonka rajoitettu pelivalikoima miellyttää minua suuresti. Ennen kaikkea halusin päästä pelaamaan jo aiemmin ostamaani Yoshi's Woolly World-peliä. Konsolin ostin käytettynä (250€) muutaman pelin kanssa. Lisäksi täydensin pakettia parilla Amiibo-hahmolla ja 3DS-versiolla tuosta samasta Yoshi-pelistä (yht. 72€). Sopivan tilaisuuden tullen ostin myös pelit Yoshi's Island DS (20€) sekä 8-bittiselle Nintendolle mainion pelin Macdonaldland (20€).

Pelit otimme käyttöön jo nyt ennen syntymäpäivääni, sillä mies ja tyttö halusivat välittömästi kokeilla Mario Kart 8 -peliä ja ovatkin sitä pelanneet monena iltana. Lisäksi mies on auttanut minua vetämään Yoshi's Woolly Worldia, sillä kaikesta innostani huolimatta en ole kovin kummoinen pelaaja. Elämämme on kummallista tällä hetkellä.

Tänään halusin tukea pientä kirjakauppayrittäjää Hyvinkäällä käydessäni ja ostin liikkeestä Carcassonne Etelänmeri-lautapelin (26€), jota olemme aiemmin pelanneet kirjastosta lainattuna. Se on hurjan hauska perhepeli ja suosittelen Carcassonne-pelisarjaan tutustumista lämpimästi.

Kaikesta tuhlailusta huolimatta älkää huoliko, rakkaat lukijani: Olen painanut myös niska limassa kaikkia kolmea työtäni. Menneellä viikolla jopa kaikkia kolmea samana päivänä, kun aamun olin päivätyössä, töiden jälkeen kipaisin asiakaskäynnille ja sen jälkeen menin illaksi vetämään kurssia. Rahaa on siis kilahdellut säästöpossuunkin päin.

Rasittavia nämä ruuhkavuodet, mutta suurena lohtunani on viimepäivinä ollut:

3 kommenttia :

 1. Miksi minua ei ole ikinä kiinnostaneet pelien pelaaminen? :D Siitä saisi hyvää ajanvietettä...

  VastaaPoista
 2. Olipa mukava kappale, kiitos kun jaoit! Kyllä sitä pitää välillä itseään hemmotella ja hauskaa pitää, etenkin tyttären kanssa.
  Kuulostaa myös, että eroprosessi sujuu mukavasti. Nythän on tavallaan hyvä sinun tehdä töitä kun mies ilmeisesti on kotosalla tytön kanssa, niin pitkä ilta ei niin haittaa.

  VastaaPoista
 3. Suurena Nintendofanina (ja itse en Wii U:ta ostaneena), olen aina miettinyt, kenelle esim. tuon Yoshi pelii on suunniteltu. Nyt sekin selvisi! :D Mario Kart 8 ja Bayonetat ovat ehkä ne, jotka itselleni noista kolahtaa parhaiten.

  Ylipäätänsä jännä tuo teidän tämänhetkinen järjestelynne. Varmaan omalla tavallaan henkisesti raskasta.

  VastaaPoista