keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Taloyhtiössä tapahtuu

Yhtiökokouskutsut eivät ole iloisia yllätyksiä postilaatikosta kolahtaessaan.

Kutsu indikoi yleensä sitä, että jokin on muuttumassa ja varmasti vielä pahempaan. Tällaisia huolia ei tietenkään olisi, jos omistaisi muita kuin 70-luvulla rakennettuja asuntoja, mutta minkäs mahdat. Mieliala meinasi laskea, kun olin silmäillyt läpi eilen saapuneen kokouskutsun ja sen asialistan: Julkisivun elementtisaumojen vaihto sekä talotekniikan uusiminen. Sitten onneksi tajusin katsoa, mitä taloyhtiötä kutsu koski ja se olikin oman kotoni taloyhtiön kokous! Omaan kotiin on paljon mielekkäämpää tehdä remontteja, kuin vuokrakohteisiin. Niistä jopa maksaa ihan mielellään.

Oman kotini taloyhtiö on oikein hyvässä kunnossa ja remontteja on tehty tasaisesti jo 90-luvun loppupuolelta asti. Nuo kaksi edellä mainitsemaani remonttia eivät liene edes kovin kalliita ja pian talossamme valmistuu rappukäytävien ja ulko-ovien vaihtoremonttikin. On kuin asuisi uudessa talossa sen jälkeen. Ainoa huolettavampi uutinen oli ensimmäinen ilmoitus viemäreiden heikosta kunnosta, joten linjasaneerauksen (viemärit ja sähkönousut) suunnittelu aloitetaan ilmeisesti pian. Putket meidän talosta onkin jo uusittu onneksi. Hieman hirvittää, mitä linjasaneeraus tulee tekemään vastaremontoidulle kylppärilleni. Pitääkö se nyt purkaa alkutekijöihinsä?

Taloyhtiömme hallituksesta näytti eronneen yksi neljästä jäsenestä. Korviini oli jo kantautunutkin, että hallituksen sisällä kuohuu: hallituksen puheenjohtajaa on kuvailtu vähemmän ylistävin sanoin ja siksi ihmiset eivät halua jatkaa hallituksessa. PJ:n höveli rahankäyttö, sekä runsaat omavaltaiset hankinnat ovat herättäneet närää asukkaissa. Kyseinen PJ oli myös mieltäni aiemmin korvenneen parkkipaikkauudistuksen takana. Palatakseni tuohon uudistukseen, voin iloisesti kertoa, ettei asia enää haittaa minua. Sain uudistuksen ansiosta parkkipaikkamme parhaan paikan autolleni ja vieraspaikkojen vähyys on nyt muiden ongelma. Huh.

Polttava kysymys kuuluukin nyt, pitäisikö minun osallistua tuohon yhtiökokoukseen vai ei? Tuleville remonteille ei varmaan mitään mahda ja hallituksen katselu aiheutti viimeksi inhottavan migreenin. Toisaalta, jos hallituksen jäsenistä äänestetään niin tietäisin kyllä, ketä EN äänestäisi. Samoin asukkaat saattavat tuoda esiin typeriä ehdotuksia, joita olisi hyvä olla paikalla torppaamassa.

Typerät uudistukset on tosin paljon helpompi hyväksyä, kun ei ole itse ollut paikalla häviämässä äänestystä.

Talven luonani hoidossa ollut kiinanruusu kukkii!

4 kommenttia :

 1. Mielestäni oman taloyhtiön yhtiökokoukseen pitäisi aina osallistua. Kysymyshän on myös oman asunnon ja osakkeen taloudenhoidosta! Vielä parempi on mennä hallitukseen, niin oikeasti tietää mitä rahoille kuuluu ja osaltaan voi vaikuttaa enemmän niiden yksityiskohtaiseen käyttöön. Karkeasti voisi sanoa, etten omakotitalon asioita antaisi toisten hoidettavaksi, joten taloyhtiössäkin haluan olla kartalla miten talous- ja käytännönasiat hoidetaan.

  Lanttiliisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaista harrastusta en itselleni halua, missä raha-asioista pitää vääntää itseään täynnä olevan ihmisen kanssa. Periaatteessa PJ hoitaa taloyhtiötä hyvin, käyttää rahaa remontteihin ja tuhlailee pihan koristuksiin. Periaatteessa olen myös ärsyyntynyt tällaisesta toiminnasta ilman painavaa syytä.

   Poista
 2. Jos kyseessä on viemärien sukitus, on viemäriremppa sitten aika yksinkertainen ja asunnossa nopea. Tietysti jos on hieno uusi lattia niin voipi wc-pöntön uusiminen haitata. Muuten ei remppa näkynyt luonani ja päivässä oli omassa vessassani valmis, pytyn kiinnittämisen jälkeen oli päivän käyttökielto että kuivuu kiinni. Kannattaa sitten ostaa viemärien suodattimet kun minusta ainakin sukitus pienensi putkia (ne tehdään vanhojen sisään). Sukitus on halvempi juttu kuin vanha tavallinen viemäriremontti.

  VastaaPoista
 3. Kannattaa mennä niin pysyy kärryillä taloyhtiön menoista.

  VastaaPoista