keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Kesälomasuunnitelmat lukkoon

Kesäloma lähestyy ja suunnitelmat on viimein saatu lukkoon!

Aiemmin jo blogissa kerroinkin, ettei minulla juuri ole hinkua lähteä ulkomaille lomailemaan. Ihana mieheni kyllä tarjoutui maksamaan lennot, mutta ajatuskin ulkomaanmatkustelusta näinä levottomina aikoina pelottaa minua. Sovimme sitten, että matkailemme yhdessä kotimaassa ja mies käy kaverinsa kanssa reissussa Prahassa.

Koska edessä on jokavuotinen sukulaisvierailu Pohjanmaalle, päätimme yhdistää samaan reissuun muitakin huveja. Varasimme liput ja majoituksen yhdeksi yöksi Powerparkin hauskannäköisistä vankkurimökeistä. Emme ole aiemmin käyneet tuossa huvipuistossa ja tyttökin innostui sen antimista. Toivottavasti Alahärmässä välttyisimme Linnanmäen ja Särkänniemen kaltaisten paikkojen pitkiltä jonoilta ja ryysikseltä.

Budjetti:

Huvipuistorannekkeet: 3 x 36€ = 108€
Majoitus yhdeksi yöksi + aamupala: 125€
Ruokailut: 60€
Yhteensä: 293€, joista minun ja tytön osuus: 195€


Laskin ruokavaran reilulla kädellä, sillä huvipuistojen hinnat saatavat olla korkeat. Lähellä pitäisi kyllä olla ostoskeskus kauppoineen, joten osan ruuista saa sieltä varmasti halvemmallakin.

Huvipuistorannekkeet sisältävät sisäänpääsymaksun. Tyttöni on juuri pituusrajan (130cm) tietyvillä, joten saa nähdä, meneekö hän aikuisten hinnalla vai halvemmalla 25€:n lastenrannekkeella.

Majoituksessa olisi säästänyt muutamia kymppejä käyttämällä esimerkiksi Airbnb:tä, mutta lähimmät vuokrattavat asunnot olisivat olleet Seinäjoella, joka olisi tarkoittanut n. 60km ajomatkaa huvipuistopäivän jälkeen. Päädyimme satsaamaan huvittavaan vankkurimökkiin, jollaisessa mm. allekirjoittanut on aina halunnut asua Pelle Hermanni-tyyliin.


Matkakassan kartuttamista


Osan kesälomarahoista olemmekin jo tienanneet etukäteen! Kävimme nimittäin viikonloppuna myymässä kirpparitavaraa ilmaisella toripaikalla. Liikkeellä oli valtavasti ihmisiä ja tavara teki hyvin kauppansa. Matkakassaan tupsahti n. 100€ ja samalla pääsimme turhasta roinasta eroon. Mielestäni hyvin käytetty nelituntinen.

Tulevanakin viikonloppuna olen jo katsonut ilmaisen kirppispaikan valmiiksi ja toivon pääseväni lopuistakin rojuista eroon. Saatamme hyvin saada tarvittavan budjetin tienattu etukäteen, sillä matkaa varten olen säilönyt myös aiemmin tienatut 77€ itsepalvelukirpparivoittoja.


Muut suunnitelmat

Sukulaisvierailujen ja huvipuiston lisäksi olemme suunnitelleet kesän varalle mm:
 • Pyöräretki Helsinkiin ja Kittys milkshake barin testaus
 • Vallisaareen kävelemään
 • Viikonloppumatka Turussa
 • Kesäteatteria Ruotsinpyhtäällä 
Rakastan kovasti kotimaamatkailua. Kesäinen Suomi tarjoaa paljon mahdollisuuksia edulliseen retkeilyyn ennenkaikkea siksi, että alueet, reitit ja kaupat ovat tuttuja. Vieraassa ympäristössä, kuten ulkomailla koen olevani eksyksissä. 

4 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Ole hyvä vain! :) Ja hyvää lomaa jos se on sinulla jo alkanut! Minulla alkaa juhannuksesta.

   Poista
 2. Kivoja tekemisiä! Hauskaa alkavaa lomaa!

  VastaaPoista
 3. Mukavalta kuulostaa, Powerpark osuu silloin tällöin minunkin ohikulkureitille.. Ehkäpä tänä kesänä vielä pitää käväistä :) Toisaalta samalla seudulla olisi myös Asuntomessut (S-joella) tänä vuonna.

  VastaaPoista