sunnuntai 28. elokuuta 2016

Yllättävän holtitonta rahankäyttöä

Hieman optimistisesti olin jättänyt elokuun budjettiin vain 300€, jotta olisin saanut suuresta heinäkuun palkasta siirrettyä mahdollisimman paljon säästöön. Rahat loppuivat jo 18pv. ja olen joutunut paikkaamaan budjettia säästötililtä takaisinpäin. Lisäksi olen sortunut hemmottelemaan itseäni ja muuta perhettä loman aikana. Syntisiin osto-orgioihini kuuluu mm.

New Nintendo 3DS konsoli 240€
Super princess Peach DS-peli 21,80€
Maukka ja Väykkä -kirjoja 4kpl posteineen 30,70€
Gamelink-kaapeli 1,39€
NY-lippalakki 8,97€
Kirjoja kirpparilta 4€
Paavo Pesusieni -DVD:t 2kpl 9,90€

Yhteensä: 316,76€

Ja näin käy, hyvät lukijani, kun ei laita kesälomarahoja suoraan asuntolainan lyhennykseen! :D

Lisäksi kävin kesäloman kunniaksi elokuvissa, katsomassa Bad moms -elokuvan, mutta leffaliput (20€, minulle ja äidilleni) kustansi Smartum-kortti. Popcornit ja juomat tarjosi äiti.

Turhakkeita koko rahalla!


Budjetin paikkailua:

Tuhlariksi heittäydyttyäni olen joutunut hieman huolehtimaan rahan riittävyydestä. Onneksi budjettia voi paikata melko kivuttomasti tekemällä ruokaa itse kotona. Pakkasesta lihaa ja kaupasta edullisia kasviksia. Ilta- ja aamupalaksi puuroa. Kesälomaviikolla rahaa ei juuri mennyt bensaan, sillä tytön koulunaloituksen vuoksi olin pääosin kotona.

Perjantaina onni päätti myös suosia ja voitin ilmaisen paikan kirpputorille! Käytimme sunnuntain siis kirppistelyyn. Sää oli ihana ja ostajia mukavasti liikkeellä. Kassaan kilahti 58,70€, joista 50€ pidin itse ja loput annoin tytölle käyttövaroiksi. Minusta ihan hyvä saalis muutaman tunnin myynnistä ja kirpparitavaroiden kasa kutistui huomattavasti. Nyt menivät kaupaksi syys- ja talvipuvut, joita kukaan ei halunnut alkukesästä ostaa!

Miltä nyt tuntuu?

Vanha tapa, tuhlailu, ei minnekään katoa, vaikka ajoittain oireet ovatkin lievempiä. Budjetin  ylittäminen ja kesälomarahojen käyttö hauskutuksiin ei kuitenkaan tunnu kuin hyvältä. Ostokset ole velkaannuttaneet minua ennestään sentin vertaa. Olen hävinnyt ainoastaan sitä tärkeintä, eli aikaa. Rahasumman kerääminen takaisin lykkää asunnon velattomuutta tai jotakin muuta tavoitetta noin kuukaudella. Kesälomarahojen kaltaista pottiakaan ei kovin montaa vuodessa tilille tipahda, joten seuraavaa saanen odotella ensi kesään. Veronpalautukset taitaa olla tänä vuonna miinusmerkkisiä.

Jos rahaa käyttää, on mukavaa, että käyttöä ei tarvitse jälkikäteen katua. Ihan heti en kuitenkaan tällaista ilottelua halua ottaa uusiksi. Nautitaan nyt siitä, mitä on.

6 kommenttia :

 1. Itse olisin ehkä ostanu Nintendon käytettynyä, mutta onhan uusi toki aina varmasti toimiva =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peleissä mietin aina tarkasti myös jälleenmyyntiarvoa, joten ostin mieluummin erikoisversion uutena, kun se pitänee hintansa paremmin. Lisäksi käytettyjen tarjonta noiden uusien konsolien kohdalla on hyvin suppeaa ja hinnat melkein samat, kuin kaupassa. Vanhemman mallin olisi saanut toki halvemmalla, mutta kun harvoin tekee laitepäivityksiä niin ostan mieluiten tuotteen elinkaaren viimeisen mallin enkä ensimmäistä. Ominaisuuksiltaan kuvittelisin sen olevan paras.

   Poista
 2. Tuhlailu tapana ei tosiaan mihinkään katoa, olen huomannut itsekin. Vaikka kuinka yrittää olla ostelematta niin ei aina vaan pysty. Pelikonsolia ei meidän perheessä ole koskaan ollut (jääkö lapseni jostain paitsi?! �� ) ja kirjat ja dvd't lainataan kirjastosta. Mutta muuhun tulee vanhaan tapaan joskus tuhlattua.

  Kivahan se on joslus tuhlailla mutta liika on tietenkin liikaa, mitä se kenellekin sitten tarkoittaakaan. Kiva kun sait kirppikseltä hieman rahaa kuitenkin. Ja ruuasta sitten saa lisää säästöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on lukeva ja pelaava perhe, joten juuri noihin tulee rahaa käytettyä. Kirjojen keräilyynkin olen taipuvainen, joten kirjoja kotoa löytyy, vaikka käytämme erittäin ahkerasti myös kirjastoa. Sillin tällöin saatan ostaa myös leluja, astioita ja liinavaatteita, mutta paljoa muuhun ei meillä rahaa sitten uppoakaan. Toisilla perheillä lasten merkkivaatteet tai harrastustarvikkeet takenevät samanlaista lovea kukkaroon. Onneksi ihan joka kuukausi ei tule tuhlattua näin antaumuksella :)

   Poista
 3. Ymmärrän täysin. Kulutushysteerisen kesäloman jälkeen oli samanlaiset ajatukset ja morkkikset, mutta ei niinkään katumusta, koska tällainen harvinainen holtittomuus rahakäytössä tekee varmasti ihan hyvää ja sen avulla jaksaa paremmin sitten pysymään suurimman osan ajasta ruodussa. Sitäpaitsi mielestäni nuo ostokset olivat erinomaisia ja niistä jää pysyvä hyöty.

  VastaaPoista
 4. En mä nyt sanoisi, että tuo on tuhlailua, kyllähän noista on (toivottavasti) iloa pitkäksi aikaa.

  VastaaPoista