sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Luottokortti matkalle (hävettää)

Tilasin ihkaensimmäisen oman luottokorttini ikinä.

Edessä ei toivottavasti ole säästäväisen elämäni ensimmäinen kuolinisku vaan ulkomaanmatka! Molemmat ovat sinällään kyllä aivan yhtä eksoottisia tulevaisuudennäkymiä. Enpä ole paljoa ulkomailla matkustellut.

"Kohta" on täynnä 30 vuotta eloa tällä planeetalla ja rakas mieheni on paljastanut jo hyvissä ajoin minulle kaavailemansa syntymäpäivälahjan: Lentoliput Japaniin! Olen asiasta hyvin innoissani ja tavattoman iloinen, sillä olenhan haaveillut japaninmatkasta jo vuosikymmenen. Viimein näyttäisi siltä, että retki todella toteutuu. Koen myös olevani henkisesti valmis tuohon matkaan. Näin suuri unelma kun saa helposti valtavat mittasuhteet ja olen vuosia jännittänyt sitä, saisinko matkasta varmasti kaiken irti. Olen opiskellut kieltä, tutkinut maata ja sen nähtävyyksiä, sekä opetellut syömään japanilaisia ruokia. Kaikki uusi kun on minulle pelottavaa, enkä mielelläni kokeile aivan vieraita asioita. Nyt uskon olevani valmis nauttimaan matkasta.

Lentoliput edestakaisin tulevat maksamaan jotakuinkin 500€/henki. Lähdemme matkalle toukokuun loppupuolella ja viivymme kaksi viikkoa, joten valmisteluihin ja käyttövarojen säästämiseen on vielä hyvin aikaa. Ensimmäiseksi tilasimmekin miehen kanssa omat luottokortit Bank of Norwegianilta. En aio edelleenkään elää velaksi, mutta ulkomaanmatkalla luottokortin käyttö tuonee lisäturvaa. Lisäksi korteissa on paljon eroja ja tilaamassamme kortissa on erinomaiset edut juuri ulkomaille matkustamista varten:

 • Ilmainen matkavakuutus
 • Lentolippujen peruutussuoja
 • Automaattinostot ulkomailla 0€ (valuuttamuutos +1,75%)
 • Ei vuosi/kuukausimaksua
 • Ilmaiset ostot ja kadonneen kortin uusinta
 • Koroton luotto 45 päivään asti
 • Kortilla tehdyistä ostoista saa etupisteitä, joilla saa alennusta Norwegianin palveluista

Haittapuolena on luoton korkea korko (todellinen vuosikorko 21,92%), joka sopii kyllä minulle, sillä se kannustaa maksamaan luoton pois heti matkan jälkeen. Luottoa sain 3000€:n edestä ja sen pitäisi minulle riittää. Kerron matkan budjetista tarkemmin, jahka suunnitelmat alkavat saada muotoa.

Luottokortin tilaus hieman hämmentää ja jopa hävettää minua. Olenhan toki blogissani paljon saarnannut kulutusluottoja vastaan. Aion nyt kuitenkin röyhkeästi hyväksikäyttää luottoyhtiötä ja nauttia heidän kaikista ilmaisista palveluistaan, antamatta koskaan mitään takaisin. Siksipä on mummolaprojektin lisäksi alettava säästää tätä (ja Lontoon) matkaa varten.

Hauskaa Halloweenia!

23 kommenttia :

 1. Vau!!! Ihana synttärilahja! Ja matkasta tulee varmasti ihan huippukokemus!
  Teethän sitten matkan jälkeen ihanan kertomuksen meille tänne! :)
  Sinä jos kuka saat pidettyä luottokortin käytön aisoissa ja varmasti takaisinmaksettua. Minua hirvittää tuo luotonkorko, mutta koska Australian matkavelkani korko oli samaa luokkaa niin se tosiaan tuli maksettua ensimmäisenä ja ennätysnopeasti juurikin tuon korkean koron aiheuttaman motivaation takia.
  Ihanaa matkanodotusta ja fiilistelyä!
  Olen sitä mieltä että ne ovat tärkeä osa matkanautintoa! Ja "sitä jaksaa paremmin kun on jotain mitä odottaa"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai, listaan kaikki matkan kulut blogiini ja varmaan teen jonkinlaisen suosituslistankin niistä paikoista missä kävimme. Varsinkin niiden hinta/laatusuhteista ja eri vaihtoehdoista. Tulemme varmasti käyttämään paljon mm. Airbnb:tä. Alustava budjetti tarkentunee jo ennen matkaa, kun varailemme majoituksia, junalippuja yms.

   Poista
 2. Wau!!! Olen niin innoissani puolestasi! Mahtava lahja��❤️ T. A��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulipas hymiöistä kummallisen näköiset! T. A :)

   Poista
 3. Eipäs taas unohdeta Norwegianin 1% cashbackiä jokaisesta kortilla tehdystä ostosta. Lennoista sitten enemmän. Ystävät on tehnyt tällä saaneet ilmaiset menopaluulennot Norwegianialla euroopassa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cashbackia tarkoitin noilla etupisteillä :) Jos korttia käyttäisi enemmän niin voisihan niillä oikeasti jotakin rahanarvoista saadakin.

   Poista
  2. Tulipas luettua huonosti.... ehkä en ollut vielä ihan hereillä ;)

   Poista
  3. Itsekin monasti luen blogeja/kommentteja heti herättyäni ja sitten silmät ristissä, intopiukkana, kommentoin :D

   Poista
 4. Itselläni on Visa luottokortti. Tosin en juuri luottoa käytä, mutta juurikin ulkomaan hankinnoissa kätevä. Saldon maksan usein pois jo ennen laskua, joten säästän myös laskutus kulun. Tämä on mahdollista, koska viite on aina sama. Muistan myös jonkun blogista lukeneeni hänen tallettavan Visaan käytettävän summan etukäteen. Luottokortin hankinta itsessään ei ole typerää tai holtitonta. Kyse on siitä miten sitä käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Laskutuskulu voi monasti olla yllättävänkin kallis ja turhalta tuntuva maksu. Me tosin taisimme valita laskun sähköpostiin, eikä siitä pitäisi tulla erillistä maksua.

   Poista
  2. S-pankin visalla 2e laskutuspalkkion ruutanointi onnistuu katsomalla laskutettava summa nettipankista ja maksamalla ennen laskun muodostumista eli siis laskutuskauden lopussa (esim kuun loppu). Näin saa 0,5% maksutapaedun ja korotonta maksuaikaa hetkeksi, jonka ajan rahat voivat olla esim pörssissä tai 1,75% korolla Banknorwegianissa.

   Poista
  3. Tuossapa olisikin ideaa, että laittaisi matkalle säästetyt eurot kasvamaan korkoa tuolle Norwegianin tilille! OP ei taida ainakaan tarjota nyt juuri minkäänlaisia talletuskorkoja säästötileillekään.

   Poista
 5. Hauskaa matkansuunnittelua! :)

  Luottokortti on hyvä olla matkavarauksia varten. Noissa luottokorttien matkavakuutuksissa kannattaa muistaa se, että tietyn osuuden matkakuluista pitää olla maksettuna sen kortin luotolla jotta matkavakuutus on voimassa. (Varmasti jo tiesitkin tämän mutta ettei unohdu! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta! Mies tuon tiesi, itse en. Hyvä että tässä tulee muillekin lukijoille näitä yksityiskohtia esille :) Meillä tuo (50%) tulee varmasti täyteen, kun ostamme kaikki matkaan liittyvät jutut kortilla.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Oletko käynyt Japanissa? Minä olen aina halunnut ja vaikka ensimmäinen reissu on vasta edessä, olen varma, että palaan sinne vielä uudelleenkin. :)

   Poista
 7. Ihana lahja, en malttaisi sinuna odottaa kevääseen :) Ja kuulostipa liiankin hyvälle tuo Bank Norwegianin kortti, melkein kannattaisi hakea sellainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin maltan odottaakaan :) Kerron sitten lisää, millä tavalla luottokortti hyödytti matkalla.

   Poista
 8. Hienolta kuulostaa tuo reissu, unelmia kannattaa aina välillä toteuttaa! En myöskään yhtään häpeäisi luottokortin hankkimista. Jos saldon maksaa pois saman tien, niin korkoa ei ehdi kertymään.

  Hirmu hauska kuvituskuva sinulla myös tässä jutussa, itsekö näitä piirrät? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytän blogissani itse ottamiani valokuvia, mutta niissä näkyy monasti liian tunnistettavia asioita, joten olen alkanut muokata kuvia erilaisilla filttereillä photoshopissa. Nämä aivan viimeisimmät kuvat on muokattu kännykällä Prisma-nimisellä sovelluksella. Pari näpäytystä ja kuva on paitsi tunnistamaton myös hieno :D
   Eli ei mitään taitoa ole näissä kyllä käytetty kuin kuvauksen osalta.

   Poista
 9. Mulla on ennakkomaksullinen luottokortti, eli toimii omalla rahalla, jotka olen sinne tilille laittanut (skrill). Mä reissaan pari kertaa vuodessa ulkomailla ja aina tähän asti olen pelannut käteisellä (skrillillä varaan bookingin kautta majoitukset, mutten maksa) . Tämäkin toimii. Japani kuulostaa mahtavalta. Opiskele tosiaan kieltä, englantia eivät siellä osaa kauhiasti :-). -Lissu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Aionkin nyt tutkia, miten luottokortin tiliä voisi käyttää säästämisen tukena. Nowegian tarjoaa varsin hyvää talletuskorkoa rahoille. Täytyy myös tutkia, olisiko järkevämpää käyttää matkalla luottoa vai debittiä. Tai toimiiko debit edes ulkomailla :)

   Poista
 10. Täytyykö sinun lainata rahaa nopeasti, mutta et halua saattaa itseäsi ansaan? Vertaile vahvistettuja lainoja itsenäisten arvioijiemme kautta. Sivulta coolrahoittaa.fi löydät rahoitusyhtiöiden lainat jotka ovat nopeita ja ilmaisia, ja muutamassa minuutissa voit löytää lainan joka vastaa tarpeitasi.

  VastaaPoista