sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Helmikuuhaaste: Puhelinlaskusta turhat pois!

Löysät pois puhelinlaskusta ja selvää säästöä kuukausibudjettiin! Siinä on tuleviksi kuukausiksi haastetta kerrakseen.

Tyttäreni on tullut viimein siihen ikään, että hän haluaisi "ulkonetin", eli uuteen kännykkäänsä myös mobiilidatan käyttöön. Itse olen edelleen siinä iässä, etten haluaisi maksaa puhelinlaskusta järjettömiä summia. Samaan aikaan myös Elisa päätti puhelimeni edullisen mobiilinetti- ja puhepakettitarjouksen, jolloin puhelinlasku pomppasi kymmenen euroa kerralla suuremmaksi. Kerrottuna kahdella olisi puhelinlasku entisen 15€:n sijaan 50€! Ei käy.

Onneksi hyvän ystäväni yritys myy Soneran liittymiä ja päätin pyytää häneltä edullisimman liittymäpaketin, joka minun ja tyttäreni tarkoituksiin sopii. Sainkin kaksi erinomaista tarjousta:

- Rajaton 21Mb 3G/4G -netti ja 200min puheaikaa ja 200 tekstaria = 16,90€/kk (norm23,90€)
- 6kk tarjous: 21Mb 3G/4G (rajoitus 5Gt/kk, jonka jälkeen data 0,69€/pv) ja puhelut ja viestit käytön mukaan 0,69€/min/kpl. 4,90€/kk

Näiden lisäksi pyysin ystävääni järjestämään tytölle helpon, uuden puhelinnumeron.

Jälkimmäinen tarjouksista alkoi houkutella minua kovasti. Luopumalla rajattomasta netistä, saisin kaksi liittymää yhden hinnalla puoleksi vuodeksi, joka jälkeen tarjouksen voisi uusia! Tämä vaatisi hieman järjestelyä ja tarkkaavaisuutta puhelimen käytössä, mutta uskon, että muutos ei olisi nykyiseen suurikaan. Tutkin puhelinlaskuani ja huomasin puhuneeni kuukaudessa noin 200min, mutta lähinnä maratonpuheluita äitini kanssa. Jos siirryn käymään pitkät puhelut netin yli Skypellä tai Facetimellä, tippuu puheaikani murto-osaan. Kotisohvalta, kahden älykännykän välillä käydyt keskustelut eivät eroa Skypen välityksellä mitenkään tavallisesta puhelinkeskustelusta. Koska kaikilla perheessäni on iPhonet, myös tekstarit menevät veloituksetta iMessageina.

Nettiä käytän käynnykässä lähinnä ruokatunnilla uutisten lukuun ja kotona saatan katsella videoita. Kotona voin kuitenkin käyttää kodin wifi-verkkoa, joka taas ei kuluta mobiilidataa. Laskujeni mukaan mobiilidatakäyttöni on ollut kuukausittain 2-4Gt välillä, mutta tämä on johtunut pitkälti siitä, että vasta viime kuussa saimme kotiin kunnollisen modeemin, jolloin wifi alkoi toimia paremmin. Sitä ennen käytin aina mieluummin 3G-verkkoa kotonakin. Nyt voisin kotona siirtyä suoraan wifiläiseksi ja uskoakseni 5Gt riittäisi aivan mainiosti kuukaudeksi.

Tytölle voisin opettaa niin Facetimen käytön (joka ei puhelusta eroa juuri mitenkään) ja laittaa hänenkin puhelimensa yhdistämään kotiwifiin automaattisesti (niin kuin tähänkin asti). Netistä voinen seurata, ettei Pokemon GO:n pelaaminen ulkosalla riko datarajoja.

Loppujen lopuksi muutos entiseen tulee olemaan hyvin pieni, mutta säästö varsin mukava. Entisellä tarjouksella (x2) säästö olisi ollut 20€, Elisan nostamalla hinnalla säästö on 40€ ja Soneran rajattomaan hintaan verrattuna säästö on n. 24€. Jos siis onnistumme pitämään liittymät perusmaksun hinnalla tai hyvin vähäisillä, minuuttihintaisilla puheluilla.

Ystäväni Tommi Kilpeläisen kautta blogini lukijat saavat muuten Soneran liittymät edullisemmin, kuin itse tilaamalla netissä. Hänen kauttaan saa myös helposti muistettavia puhelinnumeroita, jotka ovat esimerkiksi muotoa "0400 1133**". Vaikka en mainostuksesta mitään palkkiota saakaan niin mielelläni jaan ystäväni yhteystiedot ja lämpimät suositukseni edullisempaa puhelinliittymää harkitseville ja luotettavaa, ystävällistä asiakaspalvelua hakevalle:
13 kommenttia :

 1. Saunalahden vai Soneran liittymät? Ystäväsi kautta siis..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu anteeksi, Soneran liittymät. Korjasin Saunalahden pois omasta tekstistäni.

   Poista
 2. Tosiruutanalle Globetel.

  Ja säästämisen ensiaskel on lopettaa Applen tuotteiden käyttö. Iphone maksaa noin nelinkertaisesti, mitä vastaavilla ominaisuuksilla varustettu halpis maksaa.

  Esim dx.com gearbest.com jne saa tilattua luureja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku niissä iphoneissa on, kun tuntuvat niin hyvältä käyttää. :)

   Poista
 3. Meillä on esikoiselle DNA:n minidata 4,90€/kk. "Heikoin" netti, mutta pystyy silti pelaamaan hyvin ja tuo jää kuluksi, kun käyttää Whatsuppia meidän kanssa! Suosittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tähän mekin pyrimme. Halpa netti/perusliittymä ja sen jälkeen yhteydenpito netin kautta :) Tuossa on 21Mb:n netti joten sen pitäisi olla jopa aivan riittävä.

   Poista
 4. Ostitko Nokian renkaat halvalla takaisin vai unohtuiko ja nyt olet "tappiolla" taas?

  VastaaPoista
 5. Moimobiili on 6 eur /4Gb tämä on riittänyt meidän lapsille. Puheluita ja txt hyvin vähän. Kotona ovat wlanissa. 19.11 eur/kk oli kolmen teinin kulut viimeksi. Vaimolla Moi maksoi 9 eur kun puhetta enemmän.

  VastaaPoista
 6. Meillä on molemmilla työnantajien luurit ja liittymät. Ihan kätsyä =D

  VastaaPoista
 7. Mä nuukailen itse niin etten oo tilannu kotio laajakaistaa ollenkaan! Puhelimesta kytken vaan wifi jaon päälle kodin härpäkkeille. Säästö lienee jo satasia vuodessa.

  VastaaPoista
 8. Sama täällä, vain puhelimen netti jota jaan tietokoneelle.

  - E

  VastaaPoista
 9. Eikös nämä ole liittymiä yrityksille?

  VastaaPoista