keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Töttöröö, yrittäjä täällä hei!

Tämä on yllätyspostaus, jonka ajoitin ilmestymään lomamatkamme ajaksi! En ole siis vielä palannut, enkä käytä japaniaikaani blogin päivittelemiseen. Osinkokuningas pyysi kommentissaan kuulumisia yrityksestäni, joten inspiroiduin kirjoittamaan aiheesta tämän postauksen. :)

Yritykseni on ollut olemassa noin kolmen kuukauden ajan. Uskoakseni alun kuuluukin olla hieman hidastempoisempaa, joten olen ollut asiakasmäärieni kehitykseen aika tyytyväinen. Viimeaikaisia saavutuksiani, joista olen melko ylpeä, ovat olleet mm:

 • Google löytää yritykseni kotisivut ja kaikki sivut, jotka liittyvät yitykseeni. Koska kävijöitä sivuilla on melko vähän, korvasi Google aiemmin haussa yritykseni nimen samankaltaisella toisella hakusanalla. Nyt yritys näkyy haussa niin kuin pitääkin ja se löytyy myös Mapsista.
 • Asiakkaani ovat olleet saamaansa palveluun hyvin tyytyväisiä ja minulla on ollut myös palaavia asiakkaita. 
 • Osa asiakkaistani on halunnut omatoimisesti maksaa korkeampaa hintaa, kuin mitä olen pyytänyt (!)
 • Asiakkaita on alkanut ilmestyä suositusten ja jo kauan sitten lähetettyjen mainosten ansiosta. Osa asiakkaista on siis säästänyt mainokseni!
 • Kirjanpidon olen tehnyt itse ja tykkään siitä! Olen aikanaan opiskellut hieman kirjanpitoa, mutta yhdenkertaisena homma ei ole kyllä kovin vaikeaa. Lisäksi tykkään Excelien pyörittelystä. Kirjanpitäjä on tässä vaiheessa aivan liian suuri satsaus yritykselleni, enkä halua maksaa kenellekään lähes valmiiksi tehdystä työstä.

Kesäloman lähestyessä en enää kauheasti panostanut markkinointiin. Toivon myös, ettei uusia yhteydenottoja tule turhan paljoa sillä aikaa, kun olen ulkomailla. Panostan markkinointiin taas enemmän, kun olen kokoaikaisesti valmiina vastaanottamaan asiakkaita. Siitäkin huolimatta minulla oli oikea ruuhkaviikko tuossa äskettäin. Peräti neljä ihmistä varasi ajan samalle viikolle! Toki minulla on ollut joitakin viikkoja, ettei ole ollut yhtään asiakasta, mutta tämä tahti on ollut minulle aivan ok. Sivutoimisena hommana työ on toiminut oikein hyvin. Lisäansioita on kerääntynyt oikein kivasti ja pystyn laskuttamaan toiminimen kautta myös blogiyhteistyöpalkkioita. Yritykseni tilillä köllöttelee jo 648€. Toistaiseksi en ole käyttänyt rahaa vielä mihinkään ja jos vuoden aikana tietyt rajat ylittyisivät, täytyisi tästä summasta tietenkin maksaa verot ym. Seurailen tilannetta, mutta jos yritykseni kasvu ei suorastaan räjähdä syksyllä käsiin, voisin sijoittaa rahat iPadiin, jota tulen syksyllä tarvitsemaan eräässä työprojektissa. 

4 kommenttia :

 1. Kuulostaapa hyvältä. Hyvä sinä! Onnea! Ja ansaittua menestystä!

  VastaaPoista
 2. Kiva lukea, että yritystoiminta on lähtenyt kivasti vauhtiin. Puolisoni on myös pohtinut yrittäjyyttä ja on katsellut jo alustavasti hieman tilitoimistoja ja lukenut erilaisia infopaketteja esim. veroihin liittyen. Aika kiva, että asiakkaasi ovat jopa maksaneet korkeampaa hintaa kuin mitä olet pyytänyt! Se varmasti kertoo siitä, että he ovat olleet tyytyväisiä palveluun.

  VastaaPoista