keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Kolme työtä

Joskus aiemmin blogissani vihjaisin, että syksyllä minulla on mahdollisuus lisätyöhön ja sen myötä lisäansioihin. Puhuin silloin asiasta hyvin positiiviseen sävyyn, mutta nyt syksyllä jaksamisen realiteetit ovat saaneet minut tarkastelemaan tilannetta hieman toisesta valosta.

Kolmas työni on nyt alkanut.

Päivätyön ja sivutoimisen yrittäjyyden (sekä blogin kirjoittamisen) lisäksi olen alkanut vetää kursseja iltatyönä. Tällä hetkellä minulla on menossa kaksi kurssia ja niiden jälkeen alkaa vielä kolmas. Näistä yhden teen yrityksen kautta toiminimellä ja kaksi työsuhteessa. Kurssit itsessään eivät onneksi kestä kovin kauaa, mutta muutamia viikkoja kuitenkin ja ne pidetään iltaisin. Käytännössä olen kahtena päivänä viikossa aamusta iltaan asti töissä ja näiden lisäksi teen päivätyöhöni kuuluvia iltavuoroja 1-2 kpl viikossa.

Lienee sanomattakin selvää, että ylimääräiset työt ovat käyneet jaksamisen päälle. Työ itsessään on kevyttä ja hauskaa, mutta työhön valmistautuminen, onnistumisen jännittäminen ja ennenkaikkea aikataulujen hallussapito vievät sekä aikaa, ajatustyötä että jaksamista. Lisäksi on hanskattava logistiikka työpaikkojen välillä siirtymisessä ja jossain välissä olisi hyvä käydä kotona tervehtimässä tytärtäkin. En varmasti ole kiittänyt tarpeeksi miestäni, joka parisuhdekriisin aikanakin on ollut tukenani lapsenhoidossa, olemalla paljon kotona silloin, kun minä en ole. Myös tyttöni isä ja oma äitini ovat auttaneet.

Ensimmäiset kurssituntini ovat jo takana ja suuri osa stressiäkin hieman helpottanut. Opetettavat ryhmät ovat mukavia, opetustilat hyvät ja omat opetustaitonikaan eivät ole minua pettäneet jännityksestä huolimatta. Ryhmän edessä pääsen mukavaan flow-tilaan ja opetus sujuu kuin itsestään. Lisäksi olen ollut hyvin onnellinen suorituksen jälkeen.

Kursseista saanen myös ihan mukavan korvauksen. En ihan tarkalleen tiedä, että kuinka paljon, mutta ennen veroja kokonaispalkkio lienee noin 1030€:n luokkaa. Sivutulon veroprosentti ja päältä napsaistava eläkemaksu kuitenkin pienentävät summaa jonnekin 780€:n tietämille. Työtunteja tulee 24, joka tarkoittaa noin 43€:n tuntipalkkaa.

Jos kurssit menevät loppuun asti yhtä hyvin kuin nyt, voisin saada tulevaisuudessakin pitää vastaavia kursseja. Nykyisellä stressitasolla on kuitenkin vaikea sanoa, tarttuisinko mahdollisuuteen heti vai vasta myöhemmin. Kevät saattaisi olla elämän suhteen muuten rauhallisempaa aikaa ja kokemuksen karttuessa ei valmistelutyötäkään olisi niin paljoa. Mutta pitäisikö minun kuitenkin nyt ottaa rauhallisesti ja miettiä tämän kolmannen lisätyön jatkamista vasta myöhemmin?


10 kommenttia :

 1. Olisiko seuraavat kurssit helpompi pitää,kun materiaali on valmiina ja valmistautuminen ei tarvitse enää niin paljon ja esimerkiksi kurssimaisten kysymyksiin on helpompi vastata,koska siitä on jo kokemusta?

  Älä toki liian täyteen ahda kalenteriasi, mutta satunnaisesti noista kursseistahan saa hyvin lisätuloa.
  Itse teen satunnaisesti paljon töitä vaikka kuukauden tai kaksi, mutta sen jaksan vain siksi, että tiedän seuraavan kahden kuukauden olevan taas helpompi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, varmasti kurssi menisi jouhevammin ja vähemmällä jännityksellä. Kevään kuukausiinkin on vielä kivasti aikaa, että ehtisi tässä myös levähtää. Hieman jo lupailin lisäkursseja, mutta neuvottelut on vasta alussa.

   Poista
 2. Kuulostat valitettavasti ihan minulta :D.. Tosin minulla ei ole kolmea työtä vaan 1, 1 yhdistysaktiivitehtävä ja pari koiraa. Etenkin syksyisin on elämän tarkoitus ja työelämän mielekkyys puntarissa. Liika tekeminen purkautuu pahana olona kotona herkästi. Ja on kaksisuuntaista, jollain hommilla täyttää jotain virheitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Ekonomimmi. Juuri näin sitä pääsee helposti käymään ja tietenkin juuri syksyllä. Syksy on kivaa aikaa, kun kaikki uusi alkaa, mutta valon väheneminen taitaa näin vanhemmiten käydä aina vain raskaammaksi. Ei ihme, että jotkut pakenevat valoisiin maihin tekemään ei-mitään.

   Poista
 3. Älä ainakaan ota mallia minusta joka jaksaa juuri ja juuri puurtaa päivätöissä :D

  VastaaPoista
 4. 43 euron tuntipalkka on kyllä aika makoisa korvaus varsinkin jos pystyt itse kontrolloimaan työtahtiasi. Siitä saa huomaamatta pesämunaa niihin tavoitteisiisi. Voit myös ajatella niin, että osaamistasi arvostetaan, koska olet päässyt tuollaiseen kiinni. Usein työhyvinvointikin lähtee siitä, että tekijää arvostetaan työyhteisössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko se sinusta hyvä palkka? Mukava kuulla :) On varmasti tahoja, joissa voisi kurssista saada isommankin palkkion, luennoista nyt puhumattakaan. Mutta sitten pitäisi jo myydä osaamistaan yrityksille.

   Poista
 5. Kerkeetkö sä bisnestä tehdä ollenkaan kun olet kaiket aikaa töissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiirettä on pitänyt. Epäonni asuntomarkkinoilla on hieman kyrpinyt, joten en ole bisneksiä nyt kauheasti miettinyt. Työ vie kaiken ajan.

   Poista