sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Lapsen kanssa kaksin

Ehei, vielä ei Ananas ole siirtynyt sinkkumarkkinoille! Olen vasta maistelemassa sitä, miltä yksinasuminen tuntuisi. Toisin sanoen olen kolme viikkoa työleskenä, kun mies on komennuksella Saksassa.

Kolme viikkoa, joista kaksi jo takanapäin, on ollut oiva hetki rauhoittua ja tutkia omia tunteita. Tosin tässä blogissahan me emme liikaa tunneasioissa rämmi vaan tällä kertaa haluan nostaa esille ihan muut jutut: Nimittäin keksimämme puuhat tyttären kanssa! Ollessamme kahden, olemme vaihteeksi taas lähentyneet valtavasti tyttäreni kanssa. Meillä on ollut jopa oikein mukavaa tässä uudelleenkoittaneessa kahdenolossa. Alle olenkin listannut niin ilmaisia kuin maksullisiakin puuhia, joihin olemme ryhtyneet: 

Linnanmäki:
Ehdottomasti kallein oli kesällä unohtuneen huvipuistoretken toteuttaminen Linnanmäen viimeisinä aukiolopäivinä. Kimmokkeena lintsireissulle olivat ikävät uutiset, joiden mukaan huvipuistolaite Vekkula olisi saanut purkutuomion. Tyttäreni ei ollut vielä koskaan käynyt rannekkeen kanssa Linnanmäellä, joten Vekkulaan oli meidän päästävä niin kauan, kuin se oli mahdollista! Siispä haimme rannekkeet paria euroa halvemmalla Prisman asiakaspalvelupisteestä ja suuntasimme kohti Helsinkiä. Minulla on salainen luottopaikka, jossa saimme parkkeerata hyvin edullisesti ja arkipäivänä Linnanmäkikin avautui vasta neljältä, joten ehdimme nauttia laitteista koko rahan edestä. Sää oli mainio, mutta lintsillä ei ollut porukkaa paljon yhtään! Suosittelen lämpimästi syysarki-iltaa lintsivierailulle: vuoristorataa lukuunottamatta pääsimme kaikkiin laitteisiin saman tien. Syksyn valokarnevaali on upeaa katsottavaa jo itsessään ja sitähän pääsee ihailemaan paikan päälle aivan ilmaiseksi. 

Hinta: 72€ (S-etukortilla), hattara + pehmis 8,80€Levysoitin:
Ostamani levysoitin on ollut hauskaa viihdettä meille molemmille. Iltaisin tyttö on saanut valikoida isäni levyistä meille kuunneltavaa. Olemme molemmat yhtä tietämättömiä bändeistä, joita isäni tykkäsi kuunnella, mutta kivoja musiikkilöytöjä on tullut tehtyä! Opetin työtölle, miten vinyylilevyjä tulee kohdella, miten pölyt pyyhitään levyn pinnalta ja miten levysoitin toimii. 

Hinta: Olemassa olevista tavaroista nauttiminen on ilmaista!


Lautapelit:
En ole vuosiin pelannut lautapelejä, suosin yleisesti ottaen videopelejä, mutta nyt on lautapelikärpänen päässyt puremaan. Kävin vinkkauksessa, jossa kerrottiin nykyaikaisista lautapeleistä, paremmin sanottuna perhepeleistä. Sain monta kivaa suositusta ja erittäin onnekkaasti löysin suurimman osan haluamistani peleistä kirjastosta! Pääsimme siis aivan ilmaiseksi kokeilemaan erilaisia lautapelejä. Suosikkimme tähän mennessä ovat olleet: Love letter ja Carcassone Etelänmeri. Haemme pian lisää erilaisia pelejä kokeiluun, mutta kivaksi osoittautuneen Love letterin ostin jo omaksikin. Näiden lisäksi askartelimme itse oman muistipelin englannin sanoista ja numeroista. Muistipelin kanssa on kiva treenata englantia, joka kakkosluokkalaisilla on alkanut tänä syksynä. 

Hinta: Love letter 14€, muut pelit ilmaiseksi kirjastosta


PokemonGO:
PokemoniaGO:ta on kerrassaan kiva pelata yhdessä. Meillä on tytön kanssa yhteinen tili, johon voimme kirjautua omilta puhelimiltamme. Näin saamme tehokkaammin kerättyä pokemoneja ja tavaroita, kun teemme yhteistyötä. Tyttö hoitaa pokemonien nappaamisen ja minä kerään hänelle tavaraa työpaikkani välittömässä läheisyydessä olevilta pokestopeilta. Reissussa pysähdymme välillä pelaamaan ja kävelylenkeillekin lapsonen lähtee paljon mieluummin pelin kanssa kuin ilman. 

Hinta: PokemonGO:n lataus 0€


Haravointi ja kotityöt:
En ole asettanut lapselle varsinaisesti omaa vastuualuetta siivouksen suhteen, mutta edellytän, että hän auttaa minua aina pyydettäessä kotitöiden kanssa. Tyttö osaa lajitella pyykit pesua varten, tyhjentää ja täyttää tiskikonetta ja laittaa pyykit kuivamaan. Kahdestaan ollessamme tyttö saa auttaa myös kevyempien kauppakassien kantamisessa autosta kotiin ja osallistua muutenkin kotitöihin enemmän. On ihan mukavaa hoitaa kotia yhdessä. Syyslomalla kävimme vaarin luona ja siellä haravoimme pihaa - tyttö on ollut aina hyvin innokas haravoija. Pohjoisessa omenia oli tullut varsin iso sato ja omenapuiden aluset olivat täynnä pudonneita lehtiä ja omenia. Sekä haravointi että omenien nokkiminen maasta olisivat olleet mahdoton urakka, joten ratkaisimme ongelman lapioimalla sekä lehdet että omenat lumilapiollla kottikärryihin! Enpä ole koskaan lapiolla lapannut omenia. Tietenkin keräsimme ämpärillisen ilmaisia omenia kotiintuomisiksi. 

Hinta: haravointi +25€/nuppi vaivanpalkkaa vaarilta :)


Electronic pocket pets: Puppy
Retroilu:
Olemme käyneet kiertelemässä kirpputoreja ja muutenkin puhuneet paljon esim. minun lapsuudestani. Tyttö oli hyvin kiinnostunut, kun kerroin hänelle, millaisia virtuaalilemmikit olivat ennen älykännyköitä. Tyttö pelaa omalla kännykällään monia vastaavia eläintenhoitopelejä, mutta mukana kannettava erillinen pelilaite oli hänestä kiinnostava. Omaakin nostalgianälkääni rauhoittaakseni päädyinkin selailemaan ebaysta virtuaalilemmikkejä. Tälläkään kertaa ebay ei pettänyt, mutta hyvä tavaton, miten ovat vanhat virtuaalilemmikit nyt hinnoissaan! Ihan huoletta saa varautua maksamaan lapsuudesta tutusta lemmikistä 30-50€/kpl! Lisäksi postikulut saattavat lähes tuplata hinnan. 

Ostin kaksi virtuaalilemmikkiä, jotka minulla on ollut lapsena itselläni. Toinen niistä jo saapuikin. Tytön kommentti: "Onko tän näyttö näin pieni?!"

Hinta: 2 x 30€ + uudet patterit.

1 kommentti :

  1. Hmm vai että salainen halpis parkkipaikka lintsin lähellä, sounds fishy :D

    VastaaPoista