keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Plussalukujen kokoaminen

Päänsisäisten asioiden lisäksi voisin alkaa hiljalleen koota muutakin talouttani kokoon. Työt ovat pitäneet minut niin kiireisenä, etten ole juurikaan kiinnittänyt huomiota säästöihin tai talousasioihin. Hieman on tullut lipsahdettua taas lohtuostoksiin, mutta nopealla yleissilmäyksellä raha-asiat ovat kuitenkin edelleen hyvällä mallilla ja menossa oikeaan suuntaan.

Yritys: 
Yritykseni on tuottanut nyt: 1633€
Yrityksen kurssisaatavia tulossa: 320€
Yritykseni kulut: 3223€
Yritykseni irtain omaisuus: Läppäri, puhelin ja tabletti
Tappiota: 1270€
Yrityksellä käteistä: 670€

Periaatteessa yritykselleni hankitut laitteet ovat olleet minun palkkaani. Jos niiden hankintahinnan vähentää kuluista, oltaisiin jo reippaasti plussan puolella. 

Säästöt: 
Puskuri: 26430€
S-jäsenyydet: 1300€ + n. 150€ bonuksia

Säästöt ovat nyt aika jumissa. Säästöt eivät ole juuri kasvaneet, enkä ole toisaalta keksinyt niille mitään järkevää sijoituskohdettakaan. S-jäsenyyksistä ei mielestäni ole tullut vielä montaakaan korkoa S-tilille. Pitäisi ottaa selvää, milloin korko maksetaan vai maksetaanko niitä tänä vuonna ollenkaan. Sen sijaan ostoista on S-tilille kertynyt ihan kivasti pientä käyttörahaa, yleensä noin kymppi kuussa. 

Puskurissa köllöttelee isän vakuutuskorvaus ja se pitäisi jaksaa siirtää paremman puutteessa Bank of Norwegianin tilille. Isomman summan siirto jostain syystä hirvittää - pelkään, että näppäilen tilinumeron väärin ja raha meneekin väärälle tilille. Tässä olisi pieni ryhdistäytymisen paikka. 

Osakesalkku:
Osakesalkku on kasvanut viimeviikkoina ihan kivaa tahtia. Vastikään riemuitsin, kun 10000€ meni rikki, mutta ei kulunut kauaa, kun salkun arvo näytti jo 10500€. Itse en ole salkkuun siirtänyt pitkään aikaan rahaa, joten kyse on puhtaasti arvon noususta. Muutaman aivan pienen myynnin taisin tehdä pari kuukautta sitten, mutta sijoitin nekin rahat takaisin osakkeisiin Nordnetin kesätarjouksella (alle 200€ osakeostot Helsingin pörssistä euron välitysmaksulla). Tämän kuun loppupuolella Telia taitaa maksaa alle kympin verran osinkoa, mutta muuten jään kiinnostuneena seuraamaan, miten osinkokevät lähtee muodostumaan. 
Salkkuun olen sijoittanut noin 7500€ omaa rahaa, sisältäen myös välityspalkkiot. Salkku taisi täyttää kaksi vuotta tässä taannoin. 

Salkkuni 17.9.2017

Lisätuloja: 
Kirpparimyynti: 238€
Kurssisaatavia palkollisena: 540€ (tulossa)

Siivoillessa olen karsinyt ja myynyt tavaraa kirpparilla. Kirpparipöydän otto kahdeksi viikoksi ei ollut kauhean kannattava veto, mutta tuli sieltäkin 53€:n edestä voittoa. Lisäksi olen myynyt muutamia vähän kalliimpia keräilyesineitä, jotka ovat kasvattaneet pottia nopeasti. Nyt täytyy kyllä sanoa, että ihan heti en keksi ylimääräistä rojua enää tästä talosta. 

Osan kursseista teen sivutulokortilla, joten myös ihan oikeana palkkana on tulossa ylimääräistä rahaa. Nämä eivät ole yritykseni rahoja, joten en ihan varmasti vielä tiedä, mitä niillä teen. Säästönkö vai ostanko jotakin mukavaa? Saa nähdä, kurssit rullailevat vielä jonkin aikaa. 

Myönnetyt luotot:
100 000€:n asuntolainalupaus odottelee edelleen verkkopankissa. Tällekään en ole löytänyt järkevää sijoituskohdetta. Hieman sylettää tällä hetkellä asuntomarkkinoiden tila ja etenkin välittäjät. Tekisi mieli palkata itse välittäjä etsimään minulle sopivaa asuntoa - toisaalta osaisin sen työn tehdä ehkä itsekin ja säästäisin välityspalkkion heti kättelyssä. 

5 kommenttia :

 1. https://sites.google.com/site/osuusmaksunkorko/S-Ryhma

  Osuuspääoma pitää olla maksettu 2016 jotta saat tänä vuonna korkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime jouluna ostin ne. Pitää käydä kysymässä varmaan.

   Poista
  2. Kesän aikana ne ovat tulleet. Tutki tarkkaan ne pienet pennoset S-tilin tilitapahtumista, kyllä ne siellä ovat...

   Poista
 2. Kirjaudu S-pankkiin, siellä näkyvät.

  VastaaPoista
 3. Aika tukeva käteispuskuri sinulla kyllä, kannattaa nyt ainakin sinne Norwegianille siirtää jos et pörsiin uskalla näillä arvostuksilla sijoittaa :)

  Minullakin uuden sijoitusasunnon hankinta jäissä kun uudiskohdeyksiöt menee tiskin alta ja vanhojen kanssa pitäisi olla niin kärppänä tarjoamassa heti kun sopiva tulee myyntiin..

  VastaaPoista